Ajattelin tehdä näitä koontipostauksia näin kolmen kuukauden välein, sillä välillä tuntuu etten saa kuukaudessa juuri paljonkaan luettua. Toisaalta nyt pohdinkin, että oliko tämä sitten kuitenkaan kovin hyvä idea, tuleeko tästä kovin sotkuisen näköinen kun kolme kuukautta on ympätty yhteen? Jatko näyttää jatkanko tällä linjalla vai rupeanko esimerkiksi kahden kuukauden tai ihan kuukauden välein kirjoittamaan ylös lukemiani. Mielipiteitä saa antaa julki! Tässä nyt kuitenkin alkuvuoden lukemiset tiivistetysti. (Jostain syystä blogger ei anna muuttaa tätä isommaksi, joten täytyy mennä tällä...)
Tammikuu
Tammikuu oli selvästi hyvin sarjakuvapainotteinen. Luin tammikuussa yhteensä kahdeksan kirjaa, joista viisi oli sarjakuvia. Niistä kolmesta romaanistakin yhden luin puoliksi joulukuun puolella. Lisäksi aloitin yhtä kirjaa, jonka luin helmikuussa loppuun.
Siispä luetut: 8 kirjaa / n. 1581 sivua / n. 197 sivua per kirja.
Brian K. Vaughan: Saga, Vol. 3
Natasha Allegri: Bee and Puppycat #2
Gabriel García Márquez: Sadan vuoden yksinäisyys
Brian K. Vaughan: Pride of Baghdad
J. K. Rowling: Siuntio Silosäkeen tarinat
Jonathan Luna: Alex + Ada, Vol. 1
J. S. Meresmaa: Mifongin mahti
Bill Willingham: Fables, Vol. 1: Legends in Exile
Kuukauden parhaaksi kirjaksi nousi ehdottomasti Sagan kolmas osa, jota olin odottanut kuin kuuta nousevaa. Sadan vuoden yksinäisyys yllätti myös positiivisesti, sillä alkuun odotin kirjalta kuivakkaa ja vaikeaa lukua. Fables nousi lemppareiden joukkoon ja Mifonki- sarja ei koskaan petä. Kaikki lukemani kirjat olivat keskivertoa parempia, joten kuukausi oli siltä osin ihan hyvä lukukuu.
Helmikuu
Vuoden toisen kuukauden aloitin Sagalla, Fablesin toisella osalla sekä edelleen kesken olleella Klovnin kyyneleillä. Lukurauhan päivänä pidin pienen 12h lukumaratonin, jolloin luin Klovnin kyyneleet loppuun, sarjakuvan Daytripper sekä aloitin Piiraan maku makeaa.
Luetut: 7 kirjaa / 2015 sivua / n. 288 sivua per kirja.
Bill Willingham: Fables, Vol. 2: Animal Farm
Brian K. Vaughan: Saga, Vol. 4
Lotta Lundberg: Klovnin kyyneleet
Fábio Moon: Daytripper
Alan Bradley: Piiraan maku makea
Melanie Gideon: Vaimo 22
Jaana Kapari-Jatta: Pollomuhku ja Posityyhtynen
Helmikuu oli kirjallisesti oikeastaan vielä parempi kuin tammikuu. Kolme täydet pisteet saavaa kirjaa; Piiraan maku makea, joka oli todella ihastuttava, sekä sarjakuvat Daytripper ja (totta kai) Sagan neljäs volume. Vaimo 22 yllätti myös positiivisesti suloisuudellaan, ja Kapari-Jatan kirjan jälkeen mieleni teki mieli aloittaa Potterit jälleen kerran. Vaikka kirjoja oli yksi vähemmän kuin tammikuussa, sivumäärässä huomaa sarjakuvista johtuvan yli 400 sivun eron. Helmikuussa aloitin myös Baskervillen koiran ja viimeisinä päivinä Bradleyn kirjan Kuolema ei ole lasten leikkiä.
Maaliskuu
Maaliskuun aloitin jatkamalla Bradleyn Kuolema ei ole lasten leikkiä, joka lähti kuitenkin hieman hitaammin liikkeelle. Löysin myös kirpparilta ihanan kirjapaketin Lumoojien sukua, josta tuli automaattisesti hyllyni aarre. Tein muitakin hyviä kirppislöytöjä tässä kuussa, sekä kävin hakemassa omani pois Hulluilta päiviltä. Luin kuitenkin verraten aika vähän, tuntui että aika meni kaikkeen muuhun tällä kertaa (kuten Frendien maratoonaamiseen...).
Luetut: 6 kirjaa / 1163 sivua / n. 193 sivua per kirja.
Benjamin Lacombe: Lumoojien sukua
Alan Bradley: Kuolema ei ole lasten leikkiä
Lea Patinen: Prologi
Selja Ahava: Taivaalta tippuvat asiat
Bill Willingham: Fables, Vol 3: Storybook love
Alan Moore: Nemo, Jääsydän
Maaliskuun ehdoton lemppari oli Ahavan hieno Taivaalta tippuvat asiat. Myös Lumoojien sukua ihastutti kovasti. Moni kirja kovasti houkuttelisi hyllyssä, mutta kuitenkin tuntuu ettei ole joko aikaa tai oikeaa hetkeä. Lisäksi jotenkin ne kirjastonkirjat vain houkuttelevat enemmän. Haasteita olen saanut kuitenkin ihan hyvin eteenpäin näiden kuukausien aikana, mikä on aina mukavaa. Lisäksi kesken on edelleen jo kauan sitten aloittamani Baskervillen koira, jonka yritän saada piakkoin luettua.
Ostoksia
Tässä vielä myös kirjaostokseni näiden kolmen kuukauden ajalta. Olen pyrkinyt ostamaan vähemmän ja harkittuja ostoksia, mutta toki tuostakin on välillä lipsuttu. Tarkkoja päiviä (tai kuukausia) en kaikille ostoksilleni enää muista, mutta hankintajärjestys taitaa olla aikalailla oikea. Murakamin, Itärannan ja Egerkransin teokset ostin Hulluilta päiviltä,
Cedervallin kirja on kirjaston vaihtohyllystä, ja kaikki muut ovat
Tampereen eri kirppareilta. Aika vähällä olen siis selvinnyt kolmessa
kuukaudessa, ottaen huomioon että listan neljä alimmaista ovat saman
päivän hankintoja. Lisäksi ostin myös Robert Galbraithin Silkkiäistoukan, joka tosin on menossa siskolleni, enkä listaa sitä alemmas.
Margaret Atwood: Oryx ja Crake
Benjamin Lacombe: Lumoojien sukua
Margaret Atwood: Poikkeustila
Audrey Niffenegger: Aikamatkustajan vaimo
Selja Ahava: Taivaalta tippuvat asia
Haruki Murakami: Suuri lammasseikkailu
Emmi Itäranta: Teemestarin kirja
Johan Egerkrans: Pohjoismaiset taruolennot
Marianne Cedervall: Ajattelen sinua kuolemaasi saakka
Nyt minä lähden kotikunnille pääsiäislomalle, mutta kertokaapa ihmeessä kommenteissa mitkä ovat olleet teidän alkuvuotenne mieleenpainuvimmat tai parhaat kirjat?
Hyvää pääsiäistä!
Ihan selkeähän tämä on! :)
VastaaPoistaHyvältä vaikuttavat kirjaostokseksi. Teemestarin kirja on ihana!
No hyvä :) Teemestarin kirjan ajattelinkin ottaa varmaan aika pian lukuun, se on kiinnostanut jo kauan aikaa kovasti.
Poista