8. toukokuuta 2019

Kevät 2019

N Y T

Kevät 2019 on ollut hullun raskasta ja kiireistä aikaa, mutta nyt onneksi helpottaa jo rutkasti. Kandi on saatu tehtyä ja kurssit suoritettu, viimeisiä pisteitä ja tutkintotodistusta vaille oleva varhaiskasvatuksen opettaja siis täällä hei!

Koulun ohella olen lähinnä nukkunut, syönyt, stressannut, pelannut videopelejä ja stressannut vielä hieman lisää. Päähäni ei varsinkaan maalis-huhtikuussa mahtunut mitään kouluun liittymätöntä ajatusta, joten en pystynyt lukemaan muuta kirjallisuutta siis oikestaan lainkaan. Se pienen pieni lukeminen mitä olen tehnyt, on koostunut pienistä pätkistä jo yli puoli vuotta kesken olleista kirjoista, sarjakuvista tai runoista. Välillä jos aikaa olisikin ollut, on tullut mieluummin nollattua aivoja jonkun pelin parissa. Ehkä osasyy on myös niin pitkään kesken olleet kirjat, jotka lähinnä jo hieman ärsyttävät yöpöydällä. Ei sen takia, että ne olisivat huonoja, vaan koska ärsyttää vain, että ne ovat vieläkin kesken. 

Mutta minkäs sille voi. Nyt onneksi tosiaan kiireet ovat poissa ja ajatukset alkavat pikkuhiljaa liikkua jo taas kirjojen pariin. 

20190423_1035331

Näiden neljän kuukauden aikana luin loppuun yhteensä huimat neljä kirjaa. Eli yhden per kuukausi. Ja näistä neljästä kolme oli sarjakuvia ja yksi runokirja. Siitä voi päätellä, kuinka kiireinen kevät tosiaan oli. Toisaalta en ole laittanut luettuja kirjoja mihinkään ylös viime aikoina, joten listasta on saattanut myös unohtua joku kirja. En kyllä usko että on mutta mahdollisuus sekin.

Luetut kirjat:

J.P. Ahonen: Irtiotto
Avi Heikkinen: Valotusaika
Rupi Kaur: Maitoa ja hunajaa

Näistä kirjoista parhaimmat olivat ehdottomasti Irtiotto, joka oli taattua Ahosta ja viihdyin sen parissa erinomaisesti, ja Heikkisen Valotusaika, joka oli niin erilainen, hieno ja nerokas, että ai että! Siitä ainakin ajattelin vielä kirjoittaa oman postauksen jahka pääsen takaisin tähän bloggauksen makuun.

Koitan alkaa aktivoitua nyt täälläkin siis enemmän, niin postausten parissa kuin lukijana muiden blogeissa. En ole vieraillut yhdessäkään muussa blogissa varmaan kuukausiin, olen siis tippunut ihan kärryiltä. 


T U L E V A A


Toukokuun alussa olen yleensä tehnyt myös oman 10 himotuinta kirjaa hyllyssäni -listauksen, mutta tänä keväänä aion tehdä hieman toisin. Olen tähän mennessä lukenut tuolta viime vuoden listalta 2 kirjaa, mutta kovin moni siellä houkuttelee edelleen tai on jopa kesken, mutta joita en vain ole kiireen keskellä kerennyt lukea. Niinpä aion antaa itselleni hieman armoa ja vielä kesän aikaa lukea noita kirjoja tuolta listalta. Kesällä pitäisi olla aikaa lukea paaaaljon enemmän kuin mitä nyt on ollut, mutta katsotaan sitten syksyllä kuinka hyvin tämän lisäajan olen käyttänyt haha. Teen sitten syksyllä varmaan uuden listan uusilla kirjoilla. 

Hieman lähitulevaisuuden juttuja vielä sen verran, että koska lukeminen ja kirjat nyt alkavat koko ajan selvästi kiinnostaa taas enemmän ja olen juuri saanut kirjaston varauksesta muutaman kovasti odotetun kirjan lainaan, ajattelin pitää tulevana äitienpäiväviikonloppuna pitkästä aikaa oman lukumaratonin! Sormet oikein jo syyhyää päästä suunnittelemaan lukemisia ja eväitä! 

Voi olla, että aiemmista poiketen koitan pitää vuorokauden maratonin sijaan 48 tunnin maratonin, jonka aikana luen niin paljon kuin jaksan tai huvittaa, ottamatta kuitenkaan stressiä. Tähän voi toki muutkin hypätä mukaan halutessaan, maratoneissa parasta kun on muiden etenemisen seuraaminen. 


Ihana kevättä ja alkavaa kesää kaikille! 

6 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa, onnea lähes jo siis valmistumisesta! <3 Ymmärrän täysin, ettei kaiken koulukiireen keskellä lukeminen oikein samalla tapaa saa aikaa, mutta eiköhän se siitä kun koulukiireet alkaa olla ohi. Jään mielenkiinnolla seuraamaan lukumaratoniasikin, hieman tekisi mieli itsekin hypätä mukaan, mutta graduesittelyn dedis kummittelee vähän liian lähellä haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Jep nyt kun koulu ja kandi ei ole mielessä 24/7, ajatukset alkavat palata kaikkien lukemattomien kirjojen pariin. Odotan jo innolla että mitä kaikkea nappaan tänään kirjastosta mukaan! :D Haha ja ymmärrettävä syy olla maratoonaamatta, tsemppiä graduesittelyyn!

   Poista
 2. Valmistuminen on hieno juttu, onnittelut! Minullakin tekisi mieli hypätä maratonille mukaan, mutta mulla on vielä yksi tentti + harjoitustyön palautus tälle keväälle ja pitää koettaa tsempata niihin ja jättää maratoonaus tuonnemmaksi. Oma lukumaraton on kyllä kiva juttu, varsinkin jos ollut pitkä aika ettei ole ehtinyt lukemaan. Mukavaa kevään jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ymmärrän, itselläkään ei tullut mieleenkään koko keväänä lähteä mukaan lukumaratoneille, vaikka välillä harmittikin, ettei ollut ehtinyt lukea pitkään aikaan. Nyt onkin juuri sopiva aika pitää oma maraton, ehkä sinullekin tulee pian hyvä kolo pitää oma! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3