11. toukokuuta 2019

Viikonlopun lukumaraton (maraton päättynyt!)

Vihdoin on aikaa ja jopa innostusta lukea pitkästä aikaa, joten mikäs sen parempi aika pitää oma lukumaraton! Täältä voi vilkaista vielä ajatuksiani maratonille suunnittelemani kirjapinon takaa.

20190510_1645361

Lauantai 16:30

Aloitin maratonin 14:15, eli parisen tuntia on nyt lukuaikaa takana. Tänä aikana olen lukenut kymmenessä eri asennossa sängyllä Alan Bradleyn On hieno paikka haudan povi -kirjaa, värissyt kylmästä ja napostellut vähän sitä sun tätä. Keskittyminen on minulle aina vaikeaa lukumaratonin alussa, ja nytkin ensimmäinen puolituntinen meni aika levottomissa tunnelmissa. Sen jälkeen sain taas kirjasta aika hyvin kiinni, ja nyt ollaankin oikeastaan jo loppuhuipennuksessa, parisenkymmentä sivua taitaa olla vielä jäljellä.

Lukaisen tuon kirjan loppuun, jonka jälkeen täytyy hieman tehdä kotitöitä pyykkien ja tiskien muodossa, mutta sitten taidan tarttua kovasti odottamiini sarjakuviin. En ole vielä päättänyt kumpaan tartun ensin.

Luettuja sivuja: 94


Lauantai 19:15

Johan on aika mennyt jälleen vauhdilla. Luin Bradleyn kirjan loppuun, mutta viimeisten parinkymmenen sivun lukeminen kävi jotenkin hitaasti, pohdin paljon itse kirjaa ja sen juonta, selailin takaisinpäin sun muuta. Ihan hyvä kirja, mutta jotkut asiat jäivät hieman ärsyttämään. Välissä sitten söin ja hieman oleilin, ja vähän aikaa sitten aloitin tuon the Prince and the Dressmaker -sarjakuvan. Olen siinä jo puolessa välissä, eli hyvin nopealukuinen sarjakuva, todella suloinen ja mielenkiintoinen tarina! 

Kunhan olen lukenut tämän sarjakuvan loppuun, voi olla että joko aloitan Morriganin kutsumus -kirjan, tai sitten lueskelen Sankaritarinoita pojille -kirjaa siihen asti, että alkaa jääkiekossa Suomen peli, ja koitan sisällyttää pelin taukoihinkin hieman lukemista.

Luettuja sivuja: 270

20190511_2042431

Lauantai 20:45

Luin äsken The Prince and the Dressmakerin loppuun, ja voi juku kuinka ihana ja suloinen se olikaan! Hauska, nätti, suloinen ja sisältää vielä hienon tarinankin. Suosittelen ehdottomasti, teen siitä joskus vielä oman postauksen. 

Seuraavana vuorossa vähän jääkiekkoa ja varmaan tuota Sankaritarinoita pojille -kirjaa siinä samalla. Illalla jos jaksan niin aloitan vielä tuota Morriganin kutsumusta, mutta jos tuntuu ettei se lähde liikkeelle niin sitten pysyttelen sankaritarinoissa. Voron säästän huomiselle. 

Nyt go leijonat go!

Luettuja sivuja: 419


Sunnuntai 00:30

Jääkiekossa kävi hyvin, mutta lukemiseltahan se vei jonkin verran aikaa. Siellä täällä sain kuitenkin luettua Sankaritarinoitakin ihan kivasti, ne sopivat täydellisesti niin lukumaratoniin kuin myös pelin mainoskatkoille lukemiseksi. Kirja on ollut mielestäni aika samanlainen kuin sen edeltäjäkin, tarinat on hyvin kirjoitettu ja kuvitukset ovat upeita.

Nyt alkaa sen verran kyllä väsyttää ja silmiäkin särkee, että taidan kömpiä sänkyyn ja varmaan myös suoraan nukkumaan. Aamulla jatkuu!

Luettuja sivuja: 490


Maraton päättynyt!

Niin on 24 tuntia kulunut enemmän tai vähemmän lukiessa. Lukumaraton sujui oikein mukavissa tunnelmissa, jos nyt jokakertaista silmien särkyä ei lasketa mukaan. Tänään ei lukeminen lähtenyt aamulla liikkeelle ollenkaan, ja vasta n. 11 aikaan aloitin Voron, ja luinkin sen aikalailla yhdeltä istumalta loppuun. Sen jälkeen tartuin vielä Sankaritarinoihin ja sain senkin luettua loppuun asti ennen ajan loppumista. Ihan hyvää suorittamista siis! Sillä aika suorittamistahan tämä yleensä on, vaikka toki lukemisesta samalla nauttiikin.

Maratonilla luetut kirjat:

Alan Bradley: On hieno paikka haudan povi: 131 s.
Jen Wang: The Prince and the Dressmaker: 288 s.
Janne Kukkonen: Voro 2: Tulikiven armeija: 340 s.
Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille): 192 s.

Lopullinen sivumäärä: 951


Sellainen maraton tällä kertaa! Olen todella tyytyväinen, sain luettua yhden pitkään olleen kirjan viimein loppuun ja siihen päälle vielä kolme kirjaa alusta loppuun. Sehän on vuorokauden aikana yhtä monta kirjaa kuin koko keväänä, haha! Tästä on hyvä jatkaa lepuuttamaan silmiä autourheilun pariin. Kiva jos seurasitte luku-urakkaa mukana! ♥

Hyvää äitienpäivää!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! <3