8. elokuuta 2015

Heinäkuun kooste

Ja niin meni heinäkuu, ja kesä pelottavasti alkaa lähenemään loppuaan. Onneksi on vielä elokuu, ja jopa helteitäkin vielä tiedossa. Lisäksi minun lempivuodenaikani on jo käsillä, minä kun rakastan syksyä eniten.

Heinäkuu meni nopeasti ohi, eikä juuri mitään ihmeellistä tapahtunut ennenkuin vasta aivan viimeisinä päivinä, kun hajotin puhelimeni ja tulin flunssaan... Että toivon mukaan tämä kuukausi on vähän parempi siltä saralta ja saisin kännykkänikin vielä kuntoon.

Kirjarintamalla meni sen sijaan ihan hyvin, luin heinäkuussa yhteensä 12 kirjaa, joista peräti 8 oli sarjakuvia. Kirjoista 10 oli naisten kirjoittamia ja vain kaksi miesten. Kirjastosta lainasin 8 kirjaa, ja tällä kertaa luin kaikki suomeksi.

Luetut:

Henri Gylander: Unia ja toiveita (52s.)
L. M. Montgomery: Anna opettajana (277s.)
Eve Hietamies: Tarhapäivä (447s.)
Alistair McLean: Kaappaus San Franciscossa (277s.)
Mari Ahokoivu: Talviunta, osat 1-3 (32s, 32s, 32s.)
Tiitu Takalo: Minä, Mikko ja Annikki (248s.)
L. M. Montgomery: Annan perhe (301s.)
Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet (129s.)
Kati Närhi: Mustasuon mysteeri (133s.)
Kati Närhi: Seitsemäs vieras (149s.)

Sivuja yhteensä: 2109


Ihan kiva lukukuukausi siis, luin paljon hyviä kirjoja ja sarjakuvia, mutta mikään ei juurikaan noussut ylitse muiden. Toisaalta, ei tullut mitään suuria pettymyksiäkään. Nautin suunnattomasti ajasta iki-ihanan Annan parissa, Agnes ihastutti olemuksellaan jälleen kerran, Takalon Annikki-kirja herätti kiinnostukseni Tamperetta kohtaan aivan uudella tavalla, eikä Tarhapäivän Antti ja Paavo pettäneet taaskaan. Kerta kaikkiaan hyviä kirjoja tuli luettua.


Ostin heinäkuussa ainoastaan yhden kirjan kirpparilta ja toisen kirjan sain siskoltani nimipäivälahjaksi. Robin Hobbin Salamurhaajan oppipoika on kiinnostanut jo pitkään, ja kun se hyväkuntoisena ja parin euron hintaan tuli vastaan, en kieltäytynyt. Helen Fieldingin uusin Bridget Jones, Mad About the Boy jäi vielä viihdyttämään siskoani joka sen halusi kovasti lukea. Ihan sopiva saldo, kirjahyllyyn kun ei oikein tahdo mahtua enää uusia tulokkaita. Pelottavan nopeasti se täyttyykin. Alennusmyyntejäkin olen tieten tahtoen välttänyt. Täytyy ehkä harjoittaa karsintaa vielä runsaammalla kädellä ja viedä vaihtoon kaikki mitä en halua hyllyssäni enää pitää.


Sellainen pikakatsaus heinäkuuhun! Enempää en nyt tällä kertaa jorinoi, vaan taidan mennä muutamien rästipostausten kimppuun. Kivaa elokuuta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3