26. kesäkuuta 2015

Blogistanian kesälukumaraton V (on ohi!)

Kohta se alkaa, oma urakkani blogistanian viidennen kesälukumaratonin puitteissa! Kirjoittelinkin jo tuossa ennen juhannusta tunnelmista ja omista kirjavalinnoista maratonille, ja niitä voi lukea täältä. Sieltä löytyy myös linkki alkuperäiseen postaukseen Hyllytontun höpinöitä-blogiin. 


Muutama lisäkirja on löytänyt myös tiensä lukupinooni, muutama sarjakuva sekä Pasi Ilmari Jääskeläisen Sielut kulkevat sateessa e-kirja, jota olen lukenut jo hieman yli puolen välin. Kyseinen kirja on ollut sen verran koukuttava, että voi olla että aloitan maratonini sittenkin sillä. Parempi aloittaa jollain menevällä, kuin jollain joka ei tahdo kulkea eteenpäin, kuten viimeksi kävi...

Päivittelen tähän postaukseen etenemistäni maratonin aikana epäsäännöllisen säännöllisesti. Päivitän välillä varmaan myös Instagramiani (linkki löytyy sivupalkista kuvakkeen kohdalta) kuin myös blogini Twitteriä! Laiska ihminen kun olen, en ole vieläkään saanut aikaiseksi hommailtua sivupalkkiin twitterini linkkiä, mutta jos kuulumiset siellä kiinnostaa, tästä se löytyypi.

Mutta enimmät höpinät sikseen, on aika maratoonata! Eväät on hankittu ja kirjat odottaa. Aloitusaikani on siis klo. 18:00, ja jatkan samaan malliin aina huomiseen iltapäiväkuuteen asti.


Klo 18:00 - 20:30

Aloitin maratonini rauhallisesti jatkaen Jääskeläisen kirjaa Sielut kulkevat sateessa. Koska kirja on e-kirja, luen sitä nähtävästi paljon hitaammin mitä normaalisti. Hitaus ei kuitenkaan haittaa, kirja on todella mielenkiintoinen, koukuttava ja aika karmivakin. Välillä pitää jäädä hetkeksi pohtimaan mitä juuri tulikaan luetuksi. Twitteriäkin on tullut selailtua välissä, kuten myös muiden maratoonareiden postauksia. Nyt taidan kuitenkin ihan vaan vaihtelun vuoksi jatkaa jollain muulla kirjalla, ehkä sarjakuvalla ainakin näin alkuun.
Sivuja luettuna: 81

Klo 20:30 - 23:00

Jatkoin Reetta Niemensivun sarjakuvalla Aavepianisti ja muita kertomuksia. Kiva kokonaisuus lyhyitä kummitustarinoita, mutta ei kuitenkaan tarjonnut juuri mitään erikoista. Tämän jälkeen jatkoin Vilja-Tuulia Huotarisen kirjalla Valoa valoa valoa, jonka sainkin juuri yhdeksitoista loppuun. Erilainen nuortenkirja aika synkistä aiheista. Jotenkin hämmentävällä tavalla kirjoitettu, en oikein tiedä miten siihen pitäisi suhtautua. Ei ihan minun tyyliseni kirja, mutta ihan hyvä.

Nyt taidan pitää pienen some-tauon, ja jatkaa sitten jollain, ehkä toisella sarjakuvalla tai sitten jopa lammasdekkarilla. Saas nähdä! Onneksi olen aika ilta/yöihminen, eikä myöhäänkään valvominen varmaan tee kovin tiukkaa.
Sivuja luettuna: 296


Klo 23:00 - 01:30

Nähtävästi tämä 2,5 tunnin välein päivittäminen on tullut jo tavaksi, ihan huomaamatta! Pidin hieman yli tunnin tauon lukemisesta, lähinnä somettelin ja söin hieman iltapalaa. Aloittelin sitten Mathias Malzieun kirjaa Sydämen mekaniikka, joka vaikutti alun perusteella aika ärsyttävältä ja naiivilta, mutta yllätyksekseni on kuitenkin ollut todella nopealukuinen ja ihan ok tähän asti. Olen kirjassa kohta puolessa välissä, ja jatkan varmaan sitä vielä hetken aikaa, ennenkuin on pakko mennä nukkumaan. Silmiä meinaa jo hieman kivistää. Seuraava päivitys tuleepi siis vasta aamulla. Mihin aikaan, se jää nähtäväksi.
Sivuja luettuna: 385

Klo 11:00

Luin Sydämen mekaniikkaa lopulta n. puoli kolmeen saakka ja menin sitten nukkumaan. Heräilin yhdeksän aikoihin ja totesin kuuden tunnin yöunien olevan täysin riittävä. Aamusomettelun jälkeen otin aamuteeni ja hipsin aurinkoiselle (ja todella kuumalle) parvekkeelle lukemaan Sydämen mekaniikan loppuun. Sain kirjan tuossa juuri hetki sitten päätökseen, ja täytyy sanoa että ei ollut kovin kummoinen kirja tuo. Ihan ok, mutta ei kovin kiinnostava ja kirjoitustyyli tökki alusta asti. Loppu oli jopa hieman yllättävä. Nopealukuinen kirja onneksi, ja onpahan taas yksi oman hyllyn kirja luettu. Nyt taidan palailla uudelleen parvekkeelle jonkun toisen kirjan kanssa, toivottavasti paremman.
Sivuja luettuna: 517 


Klo 11:00 - 14:00

Pohdin hetken jos toisenkin mitä kirjaa seuraavaksi lukisinkaan, ja aloitinkin jo Kaappaus San Franciscossa, mutta ei huvittanut sitten yhtään. Lukaisin välissä siis toisen sarjakuvan, Yölinjan, joka oli ihan kelpo opus. Sitten päätin että kyllä se on hylättävä suunniteltu lukupino ja jatkettava Sielut kulkevat sateessa-kirjaa, se kun on niin koukuttava ja mielenkiintoinen. Olen nyt siis lukenut sitä 90 sivua ja jäljellä olisi enää n. 50. Kirja muuttuu koko ajan vaan oudommaksi, vaikka siihen kai on jo tottunutkin. Luen sen siis ehdottomasti loppuun nyt, katsotaan sitten minkä kirjan sitä seuraavaksi ottaisi lukuun. Vielä neljä tuntia lukuaikaa jäljellä!
Sivuja luettuna: 647


Klo 14:00 - 15:30

Sielut kulkevat sateessa luettu! Oikein mainio kirja, pelottava ja karmiva ja lopulta todella outo. Vielä olisi kaksi ja puoli tuntia aikaa lukea. Tässä välissä on kuitenkin mentävä syömään jotain pikaisesti, maha kurnii jo ikävästi. Voi olla että jatkan sitten vielä jollain kevyellä, ehkäpä jollain uudella sarjakuvalla. Tavoite olisi saada edes tuo 700 sivua täyteen, minkä ei pitäisi olla kovin hankalaa enää.
Sivuja luettuna: 694

Klo 15:30 - 18:00

Ohi on! Hurraa ja huhhuh. Viimeisten tuntien aikana alkoi selvästi jo väsy painaa silmiä, eikä oikein mikään kirja kiinnostanut. Luin kaksi novellia Claire Castillonin kirjasta Äidin pikku pyöveli. Lyhyitä mutta todella mieleenpainuvia novelleja, rankkojakin aiheita nähtävästi. Aiheet tuli sen verran iholle etten halunnut sitä sitten enempää lukea. Kun mikään muu kirja ei sitten maistunut, aloitin lukemaan e-sarjakuvaa Locke & Key, Vol. 1, jonka ehdinkin lukea juuri sopivasti kahta minuuttia vaille kuusi loppuun. Oikein jännittävä sarjakuva, tekisi melkein mieli lukea samantien seuraava osa.

Kokonaissivumäärä: 872

Olen oikein tyytyväinen sivumäärään minkä ehdin lukea. Loppujen lopuksi 24 tuntiakin meni aika nopeasti ja suhteellisen kivuttomastikin. Vähän meinaa olla surrealistinen olo, tullut luettua niin paljon enemmän mitä normaalisti luen näin vähän ajan sisällä. Ja vielä aika kummallisia kirjojakin, mistään ei juuri ilonaiheita oikein löytynyt, vaan möyrittiin pimeimmissä ja tummemmissa aiheissa.

Luetut kirjat:

Reetta Niemensivu: Aavepianisti ja muita kertomuksia (40s.)
Vilja-Tuulia Huotarinen: Valoa valoa valoa (175s.)
Mathias Malzieu: Sydämen mekaniikka (221s.)
Yong-Deuk Kwon: Yölinja (28s.)
Pasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa (osittain, 218s.)
Claire Castillon: Äidin pikku pyöveli (kaksi novellia, 19s.)
Joe Hill, Gabriel Rodríguez: Locke & Key, Vol. 1: Welcome to Lovecraft (171s.)

Kokonaisuudessaan luin siis viisi kirjaa, joista kolme oli sarjakuvia, ja yhden keskeneräisen loppuun + plus pari novellia. Sen verran meinaa aivot olla jumissa että pitää oikein pinnistellä ja muistella etten vaan lukenut enää mitään muuta. Naputtelen näistä kaikista arvosteluita sitten myöhemmin, joistain koostetusti ja joistain omat.

Kaiken kaikkiaan oikein mukava maraton takana! Lukufiilistä oli aikalailla koko ajan, mitä nyt sopivaa kirjaa ei meinannut välillä löytyä. Lukeminen sujui ja oli hauskaa somettaa ja seurailla muiden maratoonaamista samalla. Väsynyt olo, mutta ei ihan niin nuutunut mitä olisin odottanut. Nyt taidan lähteä hetkeksi ulos kun on noin nätti ilmakin vielä.

Hyvää loppumaratonia kaikille jotka vielä puurtavat! 

12 kommenttia:

 1. Hauskaa maratonia! Minäkin lähdin välillä blogikierrokselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pieni tauko muiden postauksia lukien on kyllä aina välillä paikallaan.

   Poista
 2. Sielut-kirja oli hyvä. Sarjakuvat ovat kivoja välipaloja maratonilla. Tsemppiä loppurutistukseen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielut kulkevat sateessa on kyllä ollut tosi hyvä. Sarjakuvia tykkään lukea muutenkin paljon, joten tuntuu luonnolliselta ottaa niitä mukaan maratonillekin. Kiitos! :)

   Poista
 3. Hyvää menoa loppumaratonillekin! Itsekin juuri jatkan lukemista yön jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä sitä taas hetken jaksaa lukea :) Hyvää maratonia vielä sinullekin!

   Poista
 4. Meillä taitaa olla sama lopetusaika eli vielä 6 tunti lukuaikaa :) Tsemppiä vielä viimeisiin tunteihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taitaa olla :) Ja kiitos, vielä neljä tuntia, jaksaa jaksaa!

   Poista
 5. Hyvännäköinen nippu. Muita Niemensivuja olen lukenut ja niistä pitänyt, Aavepianistia en (ja olen kuullut sitä luonnehditun vähän välityöksi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tutustua muihinkin Niemensivun tekeleisiin, tässä jäi eniten harmittamaan tarinoiden lyhyys.

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3