5. heinäkuuta 2018

Huhti-, touko- ja kesäkuun kirjat

Vuosi on edennyt jo puoleen väliin, ja se tarkoittaa jälleen edellisten kolmen kuukauden kirjojen listausta. Tämähän piti tehdä jo toukokuussa, mutta lukemista oli kertynyt niin vähän, että ajattelin ottaa kesäkuunkin tähän mukaan. Voi olla että menen tämän vuoden siis kolmen kuukauden pätkissä, jotta näissä olisi jotain kirjoitettavaakin.

Alkuvuosi oli superkiireinen, ja vaikka itse koulu ja kiire hieman helpottivat kevään tullessa, tenttilukemiset eivät loppuneet. Niiden ohella ei sitten muu lukeminen aina niin kiinnostakaan, joten lukemiset ovat jääneet melko vähälle edelleen. Jotain sain kuitenkin luettua ja se onkin onneksi se pääasia.

Yhteensä näiden viimeisen kolmen kuukauden aikana sain luettua loppuun siis viisi kirjaa. Kirjoista kaksi oli sarjakuvia, kaksi scifiä, kaksi äänikirjaa, kolme omaelämäkerrallisia, yksi kirjastosta. Kolme naisen kirjoittamaa, kaksi miehen.

Luetut:

Brian K. Vaughan: Saga, Vol. 7 (152 s.)
Ernest Cline: Armada (377 s.)
Maria Veitola: Veitola (äänikirja, 7h 21min)
Amy Schumer: The Girl With the Lower Back Tattoo (äänikirja, 8h 1min)
Tillie Walden: Spinning (400s.)

Sivuja yhteensä: 929 + 15h 22min äänikirjaa

IMG_20180616_190953_742

Huhtikuussa luin kaksi kirjaa, Sagan ja Armadan, molemmat loppukuussa pitämäni Dewey's 24h Readathonin aikana. Mahtavia kirjoja molemmat, Armadan haluaisin ehdottomasti myös omaan hyllyyni joskus. Sagastakin ajattelin tehdä vielä postauksen, mutta voi olla että sisällytän siihen myös sarjan seuraavan osan, kunhan luen sen.

Toukokuussa olikin sitten niitä tenttilukemisia ja varmaan ihan aitoa laiskuuttakin kaikkea kohtaan, joten tulin kuunnelleeksi vain Veitolan äänikirjana. Toimi äänikirjana superhyvin, ja kirjakin oli ihana. Marian ääntä oli mukava kuunnella bussimatkoilla, matkat ja aika meni nopeasti. 

Kesäkuussa jatkoin äänikirjojen parissa (osaksi koska unohdin sulkea kokeilutilaukseni hups) ja kuuntelin Amy Schumerin kirjan. Pidin tästäkin kirjasta paljon. Se oli todella hauska ja koskettava, täynnä mielenkiintoisia tarinoita ja kokemuksia. Viimeisenä viikonloppuna jälleen yhden tentin jälkeen pyrin lukemaan hieman enemmän mitä normaalisti, mutta en kuitenkaan pitänyt varsinaista lukumaratonia, vaikka vähän sellaistakin suunnittelin. Silloin sain kuitenkin vihdoin aikaiseksi tarttua Waldenin omaelämäkerralliseen sarjakuvaan Spinningiin. Kaunista piirustusjälkeä ja kiinnostava tarina.

Näiden lisäksi olen toki lukenut muutakin, mutta koska olen hidas lukija, en ole saanut mitään muuta loppuun asti. Lisäksi en nähtävästi osaa päättää mitä edes lukisin, sillä tällä hetkellä kesken on neljä kirjaa, uskomatonta kyllä. En ikinä lue useampaa kirjaa yhtäaikaa, mutta jotenkin näin vain tapahtui, vahingossa. Yksi ei kiinnostanut, joten aloitin toista. Sitten hain kirjastosta kaksi eri varausta, joita aloin vahingossa lukea. Ja nyt olenkin tilanteessa, jossa en osaa päättää mitä jatkaisin, huoh.

20180705_0939211

Kesken on siis Alan Bradleyn uusin Flavia-kirja, joka on ihan kiva mutta ei jotenkin ole saanut minua kunnolla mukaansa. Olen kyllä jo lähellä loppua, ja pyrin lukemaan sen pian. Prioriteetti numero yksi siis. Sen lisäksi Dan Brownin Alku on edelleen kesken. Se on ollut ihan huippu, mutta kirja on todella pitkä ja pienellä fontilla, joten sen parissa vierähtää vielä tovi. Lisäksi nyt on pakko antaa sen olla hetken tauolla ja lukea kirjaston kirjat ensin pois alta. 

Kirjastosta lainassa on Emilia Kent, jota en ole uskaltanut vielä lukea ja jota varten ajattelin ainakin selata Runotytöt läpi, jotta kaikki olisi tuoreessa muistissa. Aloitan sen kyllä varmasti pian. Toinen laina on Morriganin koetukset, joka vaikuttaa mielenkiintoiselle, ja joka varmaan veisi mukanaan, kun vaan aloittaisi kunnolla. Ensimmäisten sivujen jälkeen olen vielä vähän epäilevällä kannalla, enkä osaa edes sanoa miksi. 

Heinäkuussa luvassa on vielä yksi kesätentti, ja sitten hieman kesäreissuja. Saa nähdä paljon saan luetuksi, mutta toivottavasti edes jotain näistä keskeneräisistä.

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia tässä postauksessa! :) Hyvältä vaikuttava luettavien pino menossa, mitään niistä en ole kyllä itse vielä lukenut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Alku ainakin on ollut oikein hyvä, eikä tuo Flaviakaan varsinaisesti huono ole ollut :) Morriganin koetukset ja Emilia Kent ovat vielä niin alkutekijöissään, että vaikea sanoa, mutta uskon ja toivon että nekin ovat hyviä :D

   Poista
 2. Morriganin koetukset on kyllä nopea lukea (vaikka olisi tällainen hidas lukija niin kuin minä). n. 50 sivua muistaakseni kirja vaati, ja olin ihan koukussa. :D Siinä myös mukavan iso fontti, joten ei rasita edes lukea niin paljon kuin Alku. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fontti on kyllä kivan isoa, mukava lukea :) Ja hyvä kuulla! Olen lukenut sitä nyt n. parikymmentä sivua, mutta aion jatkaa sen parissa kyllä pian, tarina kuulostaa mielenkiintoiselle ja jotain tällaista olen nyt kaivannutkin :)

   Poista
 3. Kirsi, sinulle on jotain blogissani...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä Leena, kirja istuu nyt hyllyssäni <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3