1. helmikuuta 2017

Ota kolme valitse yksi -blogisarja

Tervetuloa seuraamaan uutta blogisarjaa!

Kaikkihan tietävät jo, että ne oman hyllyn monet lukemattomat kirjat tuppaavat myös jäämään lukemattomiksi pitkiksi, pitkiksi ajoiksi. Minullakin on edelleen tarkoituksena saada luetuksi oman hyllyn kirjoja mahdollisimman paljon, mutta aina toisinaan se tahtoo unohtua kiinnostavien uutuuksien takia. No, nyt käyn tämän ainaisen haasteen kimppuun uuden keinon turvin.

Kyseessä on siis eräänlainen haaste, jossa ystäväni käyvät läpi kirjahyllyäni ja valitsevat sieltä minulle kolme kirjaa. Näistä kolmesta vaihtoehdosta minä sitten valitsen seuraavan luettavan kirjan. Ja se sitten pitää lukea, tai ainakin antaa sille reilu mahdollisuus.

En tiedä vielä miten usein tulen tätä tekemään, eli mennään ainakin nyt alkuun fiiliksen ja oman aikataulun mukaan. Joskus kun saman kirjan lukemisessa voi mennä reilusti yli kuukausikin, niin en halua asettaa tälle vielä mitään rajoja.

Ensimmäinen valinta on nyt kuitenkin tehty ja vaihtoehtoina minulla oli nämä kolme kirjaa:
 
Jussi Valtonen: He eivät tiedä mitä tekevät
2014 Finlandia palkittu romaani, joka ei ole istunut hyllyssäni vielä ihan kauhean kauaa, mutta jota en jostain syystä ole halunnut alkaa lukemaan. Ehkä muka-vaikea aihe, palkinto ja eriävät mielipiteet ovat karkottaneet, ja kirjaan tarttuminen tuntuu pelottavalta.

Steven Hall: Haiteksti
Tämä on varmaan hyllyssäni pisimpään lojunut kirja, en edes kehtaa sanoa kuinka monta vuotta. Muistan ostaneeni sen alennuksesta viidellä eurolla, koska kansi oli hieno ja aihe jännittävän kuuloinen. Edelleen kirja kyllä kiinnostaa, mutta aika etäisesti.

Marianne Cedervall: Ajattelen sinua kuolemaasi saakka
Tästä kirjasta minulla ei itseasiassa ole mitään aavistusta, mistä olen tämän hankkinut. Varmaan jostain kirpparilta tai alennuksesta hyvään, pieneen hintaan. Kuulosti varmaan silloin hauskalta, mutta ei ole kuitenkaan niin paljoa kiinnostanut, että olisin sen tuolta hyllyn kätköistä poiminut.


Ja näistä kolmesta seuraavaksi luettavaksi valikoitui Haiteksti. Se on näistä kaikista eniten sellainen, jonka aihe todella kiinnostaa, ja uskoisin myös pitäväni tästä. Noista kahdesta muusta en ole vielä aivan varma, jälkimmäisen kohdalla taidan harkita jopa kiertoon laittamista. Sillä, jos se ei nyt kiinnosta yhtään, niin kiinnostaako muka jatkossakaan? Tuskin ei. 

Kehotan muitakin tarttumaan samantapaiseen haasteeseen, edes silloin tällöin! Oman hyllyn kirjoja katselee aivan eri silmällä, kun niitä käy läpi jonkun muun kanssa. Sieltä löytyy jos jonkinlaisia kirjoja, joita ei välttämättä ole tullut edes muistaneeksi. Samalla voi tehdä vaikka vähän sitä karsintaakin.

Seuraavan kolmikonkin olen itseasiassa jo saanut eteeni, mutta näytän ne ja valintani vasta myöhemmin, kun on niiden aika. Tämä kirja ainakin nyt ensin pois alta.

16 kommenttia:

 1. Hauska idea! Toimii varmasti paremmin, että ystävä(t) valitsevat kirjat eikä itse, tulee vähän paineita lukeakin se kirja :D

  Teit muuten oivan valinnan, Haiteksti on yksi minunkin hyllyni pitkäaikaisimmista lukemattomista asukkaista. Jospa saisin myös aikaiseksi luettua sen tänä vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja koska joku muu valitsee ne, vaihtoehtoina voi olla todella mielenkiintoinen kolmikko, luultavasti myös usein sellaisia kirjoja joita ei ole pitkään aikaan ajatellut lukevansa. Kuten nämä kolme. :D

   Ja noniin, mukaan vaan lukemaan! Olen sitä jo hieman lukenutkin, mutta en tiedä vielä mitä mieltä olisin. Täytyy jatkaa eteenpäin!

   Poista
 2. Lauraa myötäillen niin hauska idea tämä! :)

  VastaaPoista
 3. Onpa Kirsi ihana idea, pakko ehkäpä sitä lainata kunhan tuo luettavien ja keskenolevien pino tuosta hieman pienenee! Tulisi ehkä tartuttua todella sellaisiin, jotka muuten siellä vaan lojumalla lojuvat, reilu mahdollisuus niillekin, edes joskus. :D Ja voi tuota Valtosta, se on minullakin kohta 2,5 vuotta odottanut vuoroaan, mutta KOSKAAN ei tunnu sopivalta hetkeltä sille.. :D En tosin vielä ihan luovuta, saa se siellä odotella vielä vuoroaan, vaikka moni uudempikin on jo lähtenyt lukemattomana uudelleen kiertoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainaa ihmeessä! :D Hauskaa katsella vieressä hieman jopa kauhunsekaisin tuntein että apua näistäkö pitäisi valita joku :D Tulee huomattua paremmin että kannattaisiko laittaa kirjoja kiertoon. Minäkään en Valtosen kanssa vielä luovuta, vaikken sitä nyt tuosta poiminutkaan.

   Poista
 4. Antaisit Jussi Valtoselle tilaisuuden. Tykkään varsinkin hänen Siipien kantamat teoksesta. Vesisein-novellikirja on myös hyvä. Minusta tuli Valtosen fanittaja tuon Finlandia-kirjan myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että annankin hänelle vielä joskus mahdollisuuden, sillä olen kyllä varovaisen kiinnostunut kirjasta edelleen :) Tällä kertaa jäi vielä lukemattomana hyllyyn, mutta ei sentään vielä vaihtoon!

   Poista
 5. Hauska idea! Haiteksti tuli pari vuotta sitten luettua lukupiirissä ja se oli vallan kiehtova tapaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haiteksti on kieltämättä ollut aika erikoinen tähän mennessä, katsotaan mitä lopulta pidän :)

   Poista
 6. Tosi hyvä idea :D Löytäisinpä joskus fiiliksen lukea tuon Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin :D Haha ja samaa mietin minäkin, sinne se jäi vielä odottelemaan!

   Poista
 7. Loistava idea! Tuleepahan vähitellen käytyä oman hyllyn sisältö läpi ja jos itse valitsisi niin sitä kuitenkin jättäisi aina vaan ne samat lojumaan paikoilleen. Tällä tavalla ne on pakko joskus "kohdata" ja päättää mitä niiden kanssa tekee. Pöllin ehdottomasti ideasi joskus:)

  Niin ja minä aloitin juuri tuon pelottavan kokoisen Valtosen. Ihan hyvältä vaikuttaa sadan sivun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Tulee oikeasti mietittyä että haluaako lukea jonkun tai kiinnostaako se ylipäätään enää ollenkaan.

   Ja hei mahtavaa! Toivottavasti viihdyt, odotan mielenkiinnolla ajatuksiasi siitä, jospa minäkin sen sitten uskallan tuolta napata :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3