1. maaliskuuta 2016

Helmikuun kooste

Helmikuu on ohi, ja minun puolestani kevät saa jo tulla! Toivottavasti maaliskuussa on entistä enemmän aurinkoisia päiviä, täällä lisääntyvää valoa kaivataan jo kovasti. 

Helmikuussa vietettiin sekä lukurauhan päivää että Blogistanian yhteistä ystävänpäivän lukumaratonia, samana päivänä. Minäkin lähdin jälleen mukaan maratoonaamaan vaikkei viime kerrasta ollutkaan kuin vasta kaksi viikkoa. Lisäksi saimme juuri tietää tämän vuoden Oscar-palkitut elokuvat ja näyttelijät, joista teinkin oman voittajaveikkauspostauksen ennen gaalaa. Oscareista lyhyesti lisää postauksen lopussa. Kirjallisesti helmikuu näyttäytyy hyvin samanlaisena kuin tammikuukin.

Helmikuussa luin: 

11 kirjaa, joista
6 oli sarjakuvia
2 oli kotimaisia
1 arvostelukappale ja 10 kirjastosta
1 novellikokoelma
4 naisten kirjoittamaa ja 7 miesten kirjoittamaa kirjaa 
4 luettu maratonin aikana


Luetut: 
Nadja Sumanen: Rambo (238s.)
Andy Weir: Yksin Marsissa (387s.)
Aino Sutinen: Vaimoksi vuorille: Reppumatkasarjakuvia Etelä-Kaukasiasta (118s.)
Robert Kirkman: The Walking Dead - Neljäs kirja (276s.)
Robert Kirkman: The Walking Dead - Viides kirja (276s.)
Robert Kirkman: The Walking Dead - Kuudes kirja (278s.)
Robert Kirkman: The Walking Dead - Seitsemäs kirja (304s.)
Alan Bradley: Filminauha kohtalon käsissä (317s.)
Susan Fletcher: Irlantilainen tyttö (267s.)
Scott Snyder, Stephen King: Amerikan Vampyyri (200s.)
Alice Munro: Liian paljon onnea (365s.)

Sivuja yhteensä: 3 026


Hullu määrä kirjoja, mutta jälleen sarjakuvat vievät määrällään voiton muista. The Walking Deadit ovat todella koukuttavaa luettavaa, mutta harmi että nyt joutuu jatkamaan niiden lukemista englanniksi, suomeksi kun enempää ei ole, eikä kaiketi ole tulossakaan. Toivottavasti saan jatkoa kirjastosta taas pian, tv-sarja on nyt otettu kiinni, mutta vielä kun pääsisi ohi.

Kuukausi oli laadullisestikin jälleen kerran oikein hyvä. Monta täysien pisteiden kirjaa, ainoastaan Munron novellikokoelma oli hienoinen pettymys. Jos joku pitäisi valita kuukauden suosikiksi, olisi sen varmaan oltava Yksin Marsissa. Se todella iski, ja edelleen tekisi mieli lukea se jo uudelleen. Siinä on kirja, jota suosittelen ehdottomasti kokeilemaan vaikka scifin yleensä kiertäisikin kaukaa.

Kertokaapa mikä oli teidän helmikuunne paras kirja? 


Ja niin tosiaan sai viime vuoden elokuvat pystinsä tuossa maanantaiaamuna. Bingoa ei taaskaan tullut, mutta omaa kirjallista veikkauslistaa kun kävi läpi, niin n. puolet meni jälleen oikein. Mielipiteet voittajaehdokkaista vaihtui taas lennosta, niinkuin aina. Onneksi Leo sai vihdoin Oscarinsa, se oli hienoa nähdä. Spotlightia emme ihan ehtineet katsoa ennen gaalaa, mutta nyt se ainakin tulee katsottua kun kerran sai parhaimman elokuvan pystin. Muutama yllättäjäkin oli joukossa, mutta nekin kaikki ihan positiivisia onneksi. 

Show oli tosi kiva tänä vuonna, Chris Rockin aloituspuhe oli painava ja hieno, ja muutenkin koko ilta oli viihdyttävä. Cate Blanchettin puku oli myös aivan upea, mielestäni illan hienoin. 

7 kommenttia:

 1. Heti alkuun täytyy todeta, että Chris Rock todella hoiti potin kotiin aloituspuheenvuorollaan. Samaa mieltä olen myös Cate Blanchettin puvusta :)

  Sinulle on kertynyt loistava määrä sivuja helmikuussa! Olin itsekin kuukausikatsausta kynäillessäni positiivisesti yllättänyt lukemiseni määrästä ja tasosta, jos joku täytyy nostaa esiin niin pelottavan ajankohtaiselta tuntunut Ray Bradburyn Fahrenheit 451.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivumäärä yllätti itsenikin, sarjakuvat toi tietysti suuren osan, mutta ehdin silti lukea yllättävän paljon. Tuo Fahrenheit 451 on kyllä kirja, joka pitäisi minunkin joskus lukea, siitä aina aika ajoin kuulee puhuttavan.

   Poista
 2. Siis mitä?! Eikö Walking Deadia enään suomenneta? Itse luulin, että ne tullaan kaikki suomentamaan :( Miksi ne jätetään kesken? Vastahan tuo 7 kirja ilmestyi syksyllä.. Oletin jotenkin, että 8 tulisi tässä kevään aikana :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin varma en asiasta ole, mutta ainakaan Egmont kustannuksen sivuilla ei näy mitään tietoa, ja joku olikin twitterissä asiasta kysynyt, ja vastaus oli että tähän tietoon jatkoa ei ole tulossa. :/ Harmi kyllä, mutta ei auta kuin jatkaa englanniksi lukemista.

   Poista
 3. Paljon olet ehtinyt lukea, oli listalla sarjakuvia tai ei! Itselläni helmikuu jäi lukemisen osalta hiljaiseksi kuukaudeksi, mutta Frendejä katsoin sitäkin enemmän... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frendit ei oo onneks koskaan huono juttu! :D Tekisi mieli aloittaa itsekin ne taas alusta...

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3