25. helmikuuta 2016

Tulossa: Oscar-gaala 2016

Kohta se on, oma vuoden kohokohtani on jälleen täällä ensi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Oscar-gaala! Gaalan katsomisesta ja voittajaveikkauksista on tullut jo perinne, enkä missään nimessä halua jättää sitä väliin. Vaikka itse gaala lopulta olisikin hieman lattea (kuten viime vuonna) tai pitkäveteinen, on se elämyksenä aina yhtä hauska. Pelkästään katsomiseen valmistautuminen on mukavaa; päikkäreiden nukkuminen, eväiden hankkiminen, veikkausten ja mahdollisen bingon teko ja valmistautuminen koko yön valvomiseen. Siihen kun lisätään lopulta vielä se innostunut odotus, asujen kritisointi ja ihailu ja itse show'n seuraaminen, niin kyllä on paketti valmis. En malta odottaa!
Listaan tähän alle ne isoimmat ja odotetuimmat palkinnot, ja omat veikkaukseni niihin. Täältä löytyy Wikipedia sivu, jossa on listattuna kaikki ehdokkaat kaikkiin kategorioihin.

Paras elokuva:
The Big Short
Bridge of Spies (Vakoojien silta)*
Brooklyn
Mad Max: Fury Road*
The Martian (Yksin Marsissa)*
The Revenant*
Room
Spotlight

Näistä kahdeksasta ehdokkaasta olen nähnyt nuo *tähdellä merkityt, eli puolet. Ihan hyvä lähtökohta, ainakin verrattuna edellisiin vuosiin. Sen perusteella mitä olen nähnyt, veikkaan kyllä että The Revenant vie voiton tästä kategoriasta. Oli se sen verran mahtava elokuva, tunnelma jäi pitkäksi aikaa mieleen. Yksin Marsissa, Mad Max ja Vakoojien silta olivat kaikki hyviä, mutta mikään ei mielestäni yllä The Revenantin tasolle. Mitä tulee noihin neljään muuhun, niin Room kiinnostaa niistä eniten, eikä vähiten siksi että kyseinen kirja on istunut jo vuosia hyllyssäni, lukemattomana. Brooklyn kiinnostaisi myös lukea kirjana ennen elokuvaa. Myös ohjauksen uskon menevän The Revenantin ohjanneelle Alejandro G. Iñárritulle. Hänhän voitti viime vuonna Birdmanin ohjauksesta palkinnon, ja itse paras elokuvakin meni Birdmanille.

Paras miespääosa:
Bryan Cranston - Trumbo
Matt Damon - Yksin Marsissa
Leonardo DiCaprio - The Revenant
Michael Fassbender - Steve Jobs
Eddie Redmayne - Tanskalainen tyttö

Vahva veikkaus (ja toive) on, että tämä menisi Leolle. Hän on sen kyllä mielestäni viimeistään tästä elokuvasta ansainnut. Todella hieno roolisuoritus, täytyy ihan ihailla. Juuri muita näkemättä tuntuu, että ainoa uhka Leolle voisi olla Eddie Redmayne. Hän kun voitti viime vuonna parhaan miespääosan hienosta roolista Stephen Hawkingina Kaiken teoriassa, enkä yhtään epäile etteikö Tanskalainen tyttö olisi yhtään sen huonompi suoritus.

Paras naispääosa:
Cate Blanchett - Carol
Brie Larson - Room
Jennifer Lawrence - Joy
Charlotte Rampling - 45 vuotta
Saoirse Ronan - Brooklyn

Näistä elokuvista en ole nähnyt vielä yhtäkään, joten veikkauskin tulee olemaan aivan fiiliksen pohjalta. Jotenkin tällä hetkellä tuntuu että kilpailu käydään Cate Blanchettin ja Brie Larsonin välillä, itse ehkä kallistun Cate Blanchettin puolelle.

Sivuosia en tähän enää listaile, mutta niistä veikkaukseni on miessivuosan voittajaksi Tom Hardy The Revenantissa ja naissivuosan voittajaksi Rooney Mara roolistaan Carolissa.


Mitä koko ohjelmaan muuten tulee, niin odotukset eivät ole kovin korkealla tänä vuonna. Viime vuonna sieltä nimittäin tiputtiin aika vauhdilla alas. Näyttelijä-koomikko Chris Rock juontaa tämän vuoden Oscarit, ja mies onkin juontanut myös vuoden 2005 Oscarit. Muistan lukeneeni että silloinen juonto ei ollut ihan mitään parhaimpia, vaan on nimen omaan siellä huonoimpien listalla. Edellisestä kerrasta on kuitenkin aikaa, ja toivotaan että koomikko tällä kertaa onnistuu tehtävässään. Ja hei, onhan se kiva nähdä siellä edes yksi tummaihoinen edustamassa... No, jos nyt ei tästä sen enempää.

Kertokaahan seuraatteko Oscareita ja mitkä on omat veikkauksenne voittajista!

13 kommenttia:

 1. En ole tainnut nähnyt ehdokkaista muita kuin The Martianin, mutta en usko sen voittavan parasta elokuvaa saatika parasta miespääosaa. Kiinnostaisi nähdä ainakin The Revenant, Brooklyn (kirja on ihana!), Carol, Room ja Tanskalainen tyttö. Miespääosan Oscaria toivon Leonardo DiCapriolle ihan vain sen takia (koska en ole The Revenantia nähnyt), ettei hän olisi gaalassa taas niin murtuneen näköinen voiton mennessä jälleen toiselle henkilölle :'D

  Olisi kiva katsoa Oscarit, mutta hitsi kun maanantai on työpäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, en minäkään usko The Martianin noita voittavan, mutta ehkäpä jonkun lavastuksen tai muun. The Revenant kyllä kannattaa katsoa, itse tykkäsin paljon. Ja sanopa muuta, jo olisi aika että Leokin saa sen pystin! :D Ja vahva veikkaus taitaa kaikilla olla että saakin.

   Oscarit tulee kyllä aika huonoon aikaan, mutta pitäähän sitä nyt kerran vuoteen valvoa koko yö. Onneksi koosteita tulee heti jälkeenpäin.

   Poista
 2. Minä olen nähnyt näiden kategorioiden kaikki muut leffat, paitsi Trumbon. Parhaan elokuvan voittajaksi haluaisin Mad Maxin, mutta luulisin että The Big Short on vahvoilla. Paras miespääosa menee melko varmasti Leolle. Minusta Redmayne ylinäytteli, mutta moni ei ilmeisesti ole samaa mieltä kanssani. Tanskalainen tyttö oli kyllä elokuvana parempi kuin kirjana. Christian Balen sijaan The Big Shortista olisi pitänyt olla ehdolla Steve Carell, mutta ilmeisesti Bale sopii pirtaan paremmin, kun ei ole koomikon taustaa. Naispääosa-Oscar on Brie Larsonin, jos yllätyksiä ei tule.

  Sivuosissa Tom Hardy ahkeroi, mutta hänen olisi pitänyt olla ehdokkaana pääosakategoriassa Legendistä. Vaan ei ollut. Niinpä veikkaan Mark Rylancea sivuosa-Oscariin. Naissivuosa kuuluu ehdottomasti Alicia Vikanderille. Hän oli loistava. Samoin oli Jennifer Jason Leigh. Jos joku muu voittaa, olen pettynyt. Vikanderin rooli oli oikeasti pääosarooli, mutta jokin taktikointi alensi sen sivuosaksi. Nämä on peliä, nämä Oscarit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mad Max oli kyllä hyvä, mutta itse pidin The Revenantista enemmän. The Big Shortista taas olen kuullut vähän sellaista, että olisi tuon kategorian heikoin elokuva. Alicia Vikanderia mietinkin toisena vaihtoehtona noista naissivuosista, enkä ihmettelisi vaikka voittaisikin sen, sen verran hyvää olen elokuvasta kuullut. Sama juttu Brie Larsonin kanssa. Vaikea tosiaan aina veikkailla kun ei ole vielä nähnyt elokuvia, mutta sehän tästä tekeekin hauskaa :) Varsinkin, jos veikkaukset osuu kohdilleen! Toivottavasti tulee ainakin hieno show! :)

   Poista
  2. Elokuvakategoria on vaikea, harvoin ymmärrän miksi jokin elokuva valitaan voittajaksi. Rotten Tomatoesin katsoja-arvioiden mukaan tällä hetkellä ehdokkaista heikoimmat pisteet on saanut The Revenant, mutta se voi johtua hyvin monesta asiasta. Brooklyn olisi voittaja (levikki kuitenkin huomattavasti pienempi). Ja kun nyt mietin, niin en ihmettelisi vaikka se "yllättäisikin". Onhan sitä suitsutettu. Olen nähnyt The Revenantin kahdesti ja pidin siitä paljon. En kuitenkaan koe sen olevan voittajaelokuva. Minulle vuoden paras elokuva oli Macbeth (Michael Fassbender, Marion Cotillard. Uskomaton sovitus parhaasta Shakespearen tarinasta ikinä. Vaan eihän sellaiset näissä skaboissa kisaa. Loppujen lopuksi, kuka 10 vuoden kuluttua muistaa ja pitää merkittävänä mikä elokuva minäkin vuonna voitti. Toivottavasti lähetys on viihdyttävä jne. Otin maanantain vapaaksi, niin ei tarvi yövalvomisen jälkeen lähteä töihin. Tämä on perinne :)

   Poista
  3. Edittiä perään: kirjoitin Brooklyn, vaikka piti kirjoittaa Room.

   Poista
  4. Yllättäjiä kyllä tulee aina aika ajoin, muistan yllättyneeni viime vuonna Birdmanin voitosta, positiivisesti kylläkin. Voi hyvin olla että niin käy tänäkin vuonna. Ja se on kyllä totta, että kun menee vain muutamankin vuoden taaksepäin, niin voittajia on vaikea enää muistaa. Hyvä jos edellisvuosi on vielä muistissa. :D Ehdokkaiden valitsemisperustetta minäkin jään välillä miettimään, mutta toisaalta kaippa niillä joku syykin on siellä olla. Mutta toivottavasti on ainakin hieno show :)

   Poista
 3. Miten onkin, että aina kun tulee Oscar-gaala on minulla seuraavana aamuna herätys 6. :D Ei millään jaksaisi mennä samoilla silmillä töihin. Taitaa jäädä tänäkin vuonna katsomatta suorana lähetyksenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aika on kieltämättä aina vähän kinkkinen, mutta kerrankos sitä yhden päivän samoilla silmillä jaksaa ;D

   Poista
 4. Carol ja Tanskalainen tyttö ovat mielettömän hyviä! Toivoisin voiton napsahtavan niille, mutta toisaalta kun en ole nähnyt muita, niin en uskalla edes arvailla kuka oikeasti voittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat haluan kyllä vielä nähdä, kaiken kuuleman perusteella kuulostavat todella hyviltä elokuvilta :) Arvailu on hauskaa, sitä alkaa aina hurraamaan sellaistenkin elokuvien puolesta joita ei ole edes vielä nähnyt :D

   Poista
 5. Itseäni kiinnostaa elokuvissa ja Oscareissa eniten animaatiot, joista veikkaan voittajaksi Inside Outia. Disney-Pixar kun yleensä tuppaa kahmimaan tämän sarjan palkinnot. Gaalan aion näillä näkymin katsoa ja minäkin jännitän saako Leo vihdoin ja viimein sen Oscarinsa! Ja naissivuosan palkinto voisi mennä Kate Winsletille, jos Leo voittaa miespääosan pystin. Ihan vain koska se olisi niin hienoa! :D Jännitän myös voittaako Force Awakens jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Animaatiot kiinnostaa minuakin, tänä vuonna tuntuisi aika selvälle että Inside Out voittaa, se oli todella hyvä! Toivoisin kovasti että Force Awakens voittaisi musiikkikategorian, omasta mielestäni niitä musiikkeja ei ole voittaneita :) Ja kieltämättä, Leo ja Kate on kyllä ihana ei-oikea-pari :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3