24. tammikuuta 2016

Viikon mittainen lukumaraton

Yöpöydälläni on suuri pino kirjoja odottamassa. Vierailin kirjastossa ja otin heti takapakkia lupauksessani lukea enemmän oman hyllyn kirjoja. Koska juuri nyt vain tuntuu sille, että haluan lukea juuri nämä kirjat. Ja se on ihan ok. Ja koska ensi kuussa ilmestyy muutama todella odotettu uutuus, haluaisin saada nämä kirjat ennen niitä pois alta.


Niinpä ajattelin pitää lukumaratonin! Olen sellaista kaivannut jo hetken aikaa, ja nyt totesin että mikäpä ettei. Lukupinoni on sitäpaitsi täydellinen maratonia ajatellen; on romaania, novellikokoelmaa, lastenkirjaa, sarjakuvaa, englanninkielistä nuortenkirjaa (odottelee kirjastossa) ja lyhyttä klassikkoa. Joka lähtöön kirjoja, ja tietenkin kaikki oman hyllyn kirjat vielä lisänä.

Tällä kertaa en kuitenkaan pidä 24 tunnin maratonia, sillä olen huomannut olevani niissä lopulta aika stressaantunut. Huomaan vahtaavani kelloa koko ajan ja poden huonoa omaatuntoa jos teenkin jotain muuta lukemisen sijasta. Sen sijaan pidän koko viikon kestävän maratonin! Viikko on pitkä aika, ja välissä ehtii ilman omantunnon tuskia tehdä kaikkea muutakin lukemisen ohessa. Aloitan siis huomenna maanantaina ja jatkan aina sunnuntaihin asti, eli suoritusaikani on 25.1.-31.1.

Oikeastaan mietinkin, onko tätä järkevää edes nimittää lukumaratoniksi, sillä oikeasti tarkoituksena olisi vain tietoisesti ja tarkoituksella yrittää kasvattaa lukuaikaa päivässä, jotta saisi lyhennettyä tuota kirjapinoa. Maraton kuitenkin toimii tässä ehkä pienenä porkkanana, jolla patistan itseäni todella lukemaan. Jos en pidä lukemisista mitään kirjaa, se ei välttämättä tule onnistumaan.

Mukaan on sallittua hypätä jos haluaa! En ole asettanut itselleni mitään tavoitteita, enkä aio lukea yötä päivää, mutta jos nyt edes hieman enemmän saisi luettua mitä normaalisti, niin olen tyytyväinen. Katsotaan mitä tulee...

Saatan tehdä jonkinlaisia tilannepäivityksiä tänne blogiin kesken maratonin, mutta en päivittäisiä. Ehkä puolessa välissä? Twitterin puolella yritän muistaa olla aktiivinen kyllä koko viikon. 

Siinäpä se, huomisesta eteenpäin sitten maratoonataan, toivottakaa onnea!

23 kommenttia:

 1. Hauska ajatus - minä maratoonaan tulevan viikon vain tenttikirjojen parissa :D

  Mutta voi vitsit Munroa, Fletcheriä ja Orwellia <3 Ihan huippuja. Ja mielipiteesi Rambosta kiinnostaa myös, sitä en ole itse lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan sekin maratoonaamista, ja jos vaikka ohessa ehtisi jotain muutakin lukea :D

   On kyllä aika huippuja odottamassa, toivottavasti tykkään :) Ramboakin odotan innolla!

   Poista
 2. Mukava idea, johon olisi kiva tulla mukaan mutta ei vaan kykene kun on kaikkea muuta arki täynnä. :) Tsemppiä sinulle lukemiseen. Kaikkea kiinnostavaa näkyy olevan tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näitä voi pitää oikeastaan millon vaan itse haluaa, lukee sitten kun on aikaa :) Ja kiitos, kyllä sitä tarvitaankin.

   Poista
 3. Hyvältä vaikuttaa ja hyppään tosiaan mielelläni matkaan mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla! :) Vaikka maratoonaaminen on yksinkin kivaa, niin on se aina silti porukalla vieläkin kivempaa :)

   Poista
 4. Voisin lähteä myös mukaan, tosin matalilla odotuksilla omaa suoriutumista kohtaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Eipä minullakaan kovin suuria odotuksia ole, saa nähdä miten sitä jaksaa loppuviikosta enää :D

   Poista
 5. Aivan mahtava ajatus! Minulla on huojuva pino kirjaston kirjoja, jotka pitäisi saada luettua, joten ehkäpä hyppään mukaan, tosin saa nähdä miten paljon lopulta ehdin lukemaan. Mukavia lukuhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, tervetuloa mukaan! :) Muiden maratoonaamista on niin kiva seurata, se tuo tsemppiä itsellekin. Minäkään en osaa yhtään arvioida kuinka paljon olisi edes mahdollista lukea, mutta toivottavasti edes jotain. Sitä samaa sinulle!

   Poista
 6. Hauska idea! Ehkäpä itsekin tulen ainakin alkuviikosta lukeneeksi tavallista enemmän; jokin hyvä puoli influenssasta, kun paljoa ei jaksa. Omia kirjojakin tulee luettua, kun kirjastoon ei pääse 😃 Tuo Fletcherin romaani on muuten aivan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan vaan, flunssa on kyllä oikein hyvä syy jäädä peiton alle lukemaan, eihän sitä muutakaan voi! Toivottavasti paranet kuitenkin pian :) Ja Fletcheriltä odotan kyllä paljon :)

   Poista
 7. Kommentoinkin jo Annin blogiin, että olen mukana. Tietenkin muu elämä verottaa omansa, mutta karsin pois somen käyttöä ja tv:n katselua, ja yritän lukea enemmän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tervetuloa vaan :) Minäkin yritän karsia nimen omaan somesta ja tv-sarjoista lisää aikaa lukemiseen, aivan liian paljon aikaa tulee vietettyä nykyään ruudun ääressä.

   Poista
 8. Kiva idea. Vois itsekkin yrittää lukea joka päivä 2-3 tuntia. Yleensä kouluviikolla tulee luettua korkeintaan tunti päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ei välttämättä tule luettua edes sitä tuntia, joskus on päiviä jolloin en lue ollenkaan. Sillä nyt yritänkin sitä määrää tietoisesti kasvattaa :) Ei muutakun mukaan vaan! :)

   Poista
 9. Tulen mukaan näin hieman jäljessä! c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan! Mukaan voi hypätä vaikka kesken viikonkin, tämä ei ole niin tarkkaa :)

   Poista
 10. Mukana ollaan! En olekaan vielä maratoonannut kertaakaan. Suuria tavotteita en itselleni aseta, mutta suurta lukemattomien kirjojen määrää yöpöydälläni olisi hyvä saada pienennettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, tervetuloa! :) Ei minullakaan sen suurempia tavoitteita ole, mutta vähän pitää puskea itseään joskus eteenpäin.

   Poista
 11. Bibliofiilin päiväunia ilmoittautuu mukaan!
  https://bibliofiilinpaivaunia.wordpress.com/2016/01/25/viikon-4-lukumaraton/

  VastaaPoista
 12. Viikon mittainen maraton voisi jopa onnistua minultakin :D Mutta en kuitenkaan lähde nyt mukaan, kun tässä on ja on ollut vähän kaikenlaista muuta.

  Munron Liian paljon onnea on tosi hyvä novellikokoelma, kolmesta lukemastani Munrosta suosikkini. Muutenkin sinulla on mukavan monipuolinen valikoima kirjoja maratonviikollesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikko antaa kyllä ihan kivasti vapauksia valita että milloin lukee enemmän ja milloin välttämättä ei.

   Munroa odotan kyllä innolla, ja voi olla että siihen vielä tänään tartunkin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3