1. tammikuuta 2016

Joulukuun kooste

Vuosi on jo päässyt vaihtumaan toiseksi, mutta käännytään vielä hetkeksi viime kuukauden pariin. Aion lähipäivinä tehdä myös koko viime vuodelta jonkinlaisen koosteen, mutta nyt tarkastellaan lyhyesti joulukuun kuulumisia ja lukemisia.

Joulukuu meni aika kiireisissä merkeissä. Jos jonkinlaista menoa oli, kuten nyt vaikka tuon uusimman Star Warsin ensi-ilta. Oli muuten hyvä elokuva. Joululahjoistakin piti stressata aika tavalla, kun puolet meinasi jäädä postiin ennen lomalle lähtöä. Joulun viettoon matkustin nimittäin jo 19. päivä, ja viimeiset päivät ennen joulua menivätkin siellä joulun valmisteluissa. Itse joulu hurahti jälleen kerran ohi tavattoman nopeasti, mutta ehti sitä hetken aikaa rauhoittuakin.

Loppulomasta alkoikin sitten jo hieman aavisteltu flunssa, joka vei vähän fiilistä alaspäin. Saavuimme kotiin vasta uudenvuoden aattona, ja koska vuoden vaihtumista piti edes hieman juhlia kipeänäkin, vasta tänään pääsi kunnolla rauhoittumaan. Flunssaisena onkin hyvä syy mennä peiton alle lukemaan hyvää kirjaa.

Joulukuussa luin neljä kirjaa, joista yksi oli sarjakuva. Samoilla linjoilla kuin marraskuussakin siis. Mukavasti meni puoliksi: kaksi kotimaista, kaksi ulkomaista. Kaksi oman hyllyn kirjaa, kaksi kirjastonkirjaa.

Luetut:

Thomas Glavinic: Toiveet jotka toteutuvat (347s.)
Chris Cleave: Poikani ääni (338s.)
JP Ahonen: Villimpi pohjola: Pelinavaus (160s.)
Tuula Kallioniemi: Pako (126s.)

Sivuja yhteensä: 971

Kaksi ensimmäistä kirjaa olivat molemmat aika pettymyksiä, mutta seuraavat kaksi olivat onneksi parempia. Villimpi pohjola osui ja upposi napakymppiin, pidin kirjasta valtavasti. Kallioniemen Pako oli hyvä nuortenkirja, vaikka lopulta jäikin ehkä hieman laimeaksi.

Näiden lisäksi luin koko kuukauden ajan Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaania, joka kuitenkin joulukiireiden vuoksi jäi pitkäksi aikaa kesken. Viimeisinä päivinä otin kirjassa hyvin kiinni, mutta valitettavasti vuosi loppui kesken, ja n. sata sivua jäi kirjasta uupumaan. Todellisuudessa luin siis n. 380 sivua enemmän mitä lukema näyttää. Vaikka suurimman osan luinkin joulukuun puolella, lasken kirjan silti tapani mukaan vasta tammikuussa luetuksi.

Harmittavasti juuri tuosta kirjasta jäi siis kiinni myös Luetaan sateenkaari-haasteni viimeinen raita, mutta siitä lisää myöhempänä haasteiden koonnissa.


Joulukuussa en myöskään ostanut yhtäkään kirjaa (ainakaan itselleni), mutta pari kirjaa sain kyllä itse lahjaksi. Uusi kuvitettu laitos Harry Potterista ja Downton Abbey: Muistojen aika kartuttivat kirjahyllyäni, ja pääsivätkin heti aarteideni joukkoon. Kumpaakaan en ole vielä lukenut, mutta jo pelkkä selailu on ollut antoisaa.Hyvää uutta vuotta kaikille!

6 kommenttia:

 1. Voi hitsi, mitkä joululahjakirjat <3 Vaikka täytyy sanoa, että on tuo itsenikin saama Oneiron aika napakymppi. Hauska päästä lukemaan sinun vuosikoosteesi sitten myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta <3 Oneironia odotan minäkin kyllä malttamattomana luettavaksi, ja se onkin oikeastaan vielä hieman myöhästyneenä joululahjana minulle tulossa :) Ei siis ollenkaan valittamista näissä!

   Poista
 2. Ihanat joululahjat, etenkin tuo uusi kuvitettu Harry Potter -kirja on niin hieno!

  Jään odottelemaan vuosikatsaustasi minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on, en voi olla hypistelemättä sitä ihan vaan niiden kuvien takia. Ja kiva kuulla, eiköhän se lähipäivinä tule ulos, jahka sen jaksaa tehdä :)

   Poista
 3. Kuvitettu Potter on kyllä upea, itsekin sain sen joululahjaksi. Kateellisena tiirailen Downton Abbey -kirjaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella upea, en saa tarpeekseni niistä kuvista. Eikä ole ollenkaan huono tuo Downton Abbey-kirjakaan, vaikuttaa oikein ihanalle, ja varsinkin kaikille sarjan faneille ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3