3. marraskuuta 2015

Liebster-tunnustus

Hetki on taas vierähtänyt bloggaamatta, mutta tällä kertaa siihen on muitakin syitä kuin laiskuus. Olin nimittäin aikalailla koko viime viikon kiinni Halloween-valmisteluissa. Jo muutamana vuonna on ollut tapana järjestää suurehkot juhlat kotipaikkakunnallani, ja valmisteluihin tuppaa menemään jonkin verran aikaa, vaikken aivan pääjärjestäjiin kuulukaan. Olin siis reissussa koko viikon enkä juurikaan avannut bloggeria saatika juuri mitään muutakaan somekanavaa. Halloween saatiin kuitenkin juhlittua onnistuneesti, ja on aika vihdoin palailla arkeen.

Ennen kuin alan väkertää odottavia kirja-arvosteluita, teen vihdoin tämän Liebster-tunnustus-haasteen, jonka Sivu sivulta-kirjablogin Jenni antoi minulle jo jokin aika sitten, kiitos kovasti vain sinne!

Koska olen tällä hetkellä aivan pihalla blogimaailman tapahtumista, en nyt haasta ketään, sen verran paljon tämä on jo pyörinyt ympäriinsä. Tässä siis Jennin kysymykset ja vastaukseni niihin.


1. Jos saisit lukea enää vain yhden kirjan, mikä se olisi?
Liian vaikea kysymys! Voisin vastata että uusimman Mifonki-sarjan kirjan, Mifongin kätkemän, koska sain sen juuri kirjastosta enkä malta odottaa sen aloittamista. Tai voisin vastata Stonerin, koska ostin sen aivan äskettäin ja haluaisin kovasti, kovasti tietää mistä kaikki puhuvat. Tai sitten joku Irvingin tai Murakamin kirja... Tai joku Harry Potter.

2. Missä luet mieluiten?
Kotona. En juurikaan tykkää lukea matkustaessa, sillä yleensä nukahdan parin sivun jälkeen. Ulkona lukeminen vie muutenkin yleensä huomion muualle kirjasta. Kotona luen yleensä sängyllä, joskus harvoin sohvalla ja joskus pöydän ääressä. 

3. Luetko mieluummin onnellisia loppuja vai sellaisia, jotka jäävät mietityttämään?
Huomaan olevani yleensä huomattavasti tyytyväisempi loppuihin, jotka jäävät jollain tapaa mietityttämään. Joskus sitä toki kaipaa onnellisia loppuja, varsinkin jos kirjan hahmoille on tapahtunut kirjan aikana paljon kaikkea huonoa. Mutta noin yleensä tykkään ennemmin mietityttävistä lopuista, oli se sitten ns. avoin tai vaikkapa jotenkin epämiellyttävä. Tykkään että kirjailija jollain tavalla järkyttää lukijaa, herättää tunteita ja antaa ajattelemisen aihetta.

4. Kertoisitko muutaman kirjan, jota suosittelisit kaikille? 
No toki! Bernard Beckettin Genesis on huippu, Harper Leen Kuin surmaisi satakielen on hieno klassikko, Montgomeryn Runotytöt iki-ihana tyttösarja ja sarjakuvista kannattaa tutustua ainakin Saga-sarjaan ja Kati Närhen Agnes-sarjaan, molemmat mahtavia.

5. Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvan?
Olisi kiva nähdä koko Eragon-sarjasta hyvin tehty elokuvasarja. Mutta valitettavasti ensimmäisestä kirjasta on jo tehty aivan järkyttävän huono elokuva, jolle ei kaiketi ikinä suunniteltukaan jatkoa, eikä se sitä ole saamassakaan. Aika harmi, sillä pidän kyllä kirjasarjasta.

6. Minkä fantasiakirjan satumaailmaa sinun ajatuksiesi satumaa muistuttaa eniten?
En tiedä lasketaanko Taru sormusten herrasta Keski-Maata aivan satumaaksi, mutta vastaan silti sen. On haltioita, kääpiöitä, lohikäärmeitä ja taikuutta. Pienenä miinuksena Sauron ja örkit, mutta ehkä niitä ei nyt oteta lukuun. Tai itseasiassa nyt kun miettii, niin nuo kriteerit käyvät myös Eragoniin.

7. Mikä on huonoin lukemasi kirja? Miksi?
Luen todella harvoin tosi huonoja kirjoja, joten tämä on aika vaikea kysymys. Mutta tässä Goodreadsia selaillessani huomasin että olen antanut yhden tähden sellaiselle kirjalle kuin Käärmeitä ja lävistyksiä, jonka joskus aikoinaan luin. Kovin paljoa minulla ei kirjasta ole muistikuvia, muuta kuin että se oli sekava, ällöttävä ja kertakaikkiaan huono.

8. Minkä kirjan päähenkilö on sinusta mielenkiintoisin?
Mielenkiintoisia hahmoja on kirjat pullollaan, mutta aina välillä muutama nousee selvemmin esiin. Mainita voisin ainakin Kambilin (Purppuranpunainen hibiskus), Scoutin (Kuin surmaisi satakielen) ja Flavian (Piiraan maku makea). Nähtävästi nuoret tytöt päähenkilöinä ovat mielestäni mielenkiintoisimpia.

9. Luetko runoja?
En juuri lainkaan. Antti Holman Kauheimmat runot kyllä aion lukea, varsinkin nyt kun se löytyy omasta hyllystä.

10. Suunnitteletko lukemista tarkasti?
Noo toisinaan, toisinaan en. Viime aikoina olen tehnyt hieman tarkempaa listausta mitkä kirjat aion seuraavaksi lukea, kuten esim. lokakuussa halloween-teemaisia kirjoja. En kuitenkaan oikeastaan tykkää kamalasti suunnitella lukemista, sillä toisinaan yhdessäkin kirjassa saattaa kestää kauankin, ja sillä välin fiilikset on saattaneet jo vaihtua eikä seuraava pinossa kiinnostakaan enää. Ajattelinkin mennä loppuvuoden aikalailla ihan fiiliksen mukaan, kunhan tämänhetkiset kirjastolainat ym. on luettu.

11. Mikä kirja on sykäyttänyt sinua eniten?
Ensimmäisenä tulee mieleen Haruki Murakamin Kafka rannalla. Se nimen omaan sykäytti, oikein kunnolla. Alusta asti tajusi että nyt ollaan jonkin erityisen äärellä, ja se tunne vain kasvoi kirjan edetessä.

4 kommenttia:

 1. Kivoja vastauksia! Murakami alkaa kiinnostaa aina vain enemmän-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua! :) Minullakin vasta yksi Murakami takana, mutta ensikosketus kirjailijan tuotantoon oli niin melkoinen että varmasti luen lisää.

   Poista
 2. Ei hitsit, tuo Kauheimmat runot alkaa kiinnostaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä myöntää että kirjan huumori on juuri sellaista mikä minuun uppoaa :D Muutamia vasta lukenut sieltä täältä, ja melkein jokainen on naurattanut ääneen.

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3