1. helmikuuta 2022

tammikuun luetut

Tammikuu on minulle usein aika heikko lukukuukausi. Viime vuonna kuuntelin tammikuussa vain yhden kirjan, tänä vuonna luin sentää neljä kirjaa. Jotenkin loppuvuoden kirjalistauksien, lukuhaasteiden loppuun saattamisten ja muun vuoksi huomaan aina tammikuussa väsähtäväni lukemiseen, vaikka uudet lukuhaasteet toisaalta innostavatkin ainakin lukemisen suunnittelua. Huomaan myös, että vuoden alussa itselläni on jotain ihme paineita siitä, että mikä se vuoden ensimmäinen kirja tulee olemaan. Mistä aloittaa kun lukuhaasteet ovat juuri alkaneet, mitä tekee mieli lukea, mitä jos ei tee mieli lukea mitään?

20220131_1222561 

No, tänä vuonna ratkaisin tämän oman "ongelman" sillä, että luin vuoden ensimmäisenä kirjana yhden lempikirjoistani uudelleen. Olin halunnut lukea Bernard Beckettin Genesiksen jo kauan aikaa uusiksi, mutta lempikirjoihin tarttuminen jännittää aina hieman, entä jos kirja ei olekaan yhtä hyvä enää toisella lukukerralla? Onneksi tällä kertaa niin ei käynyt, vaan Genesis oli edelleen aivan yhtä loistava pieni nuorten scifi-kirja kuin muistinkin. Kirja on verrattain lyhyt mutta pitää sisällään niin mielenkiintoisen ja maton jalkojen alta vetävän tarinan, että se kannattaa ehdottomasti lukea ilman, että siitä tietää ainakaan takakantta enempää, jos sitäkään. 

Bernard Beckett: Genesis, 164 s.  


Toinen yhtä hyvä eli viiden tähden lukukokemus oli sarjakuva Lore Olympus vol. 1., joka voitti viime vuoden Goodreadsin Choice awardsin sarjakuvien osalta. Sarjakuva kertoo kielletystä rakkaudesta Haadeen ja Persefonen välillä. Ja miten ihana sarjakuva! Värikäs, hauska, romanttinen ja söpö. Kreikan mytologiaa modernilla otteella, juonia, mutkikkaita perhesuhteita, kostoa, ihastumista ja myös vakavampia aiheita, kaikkea sitä mahtuu tähän kauniiseen sarjakuvaan. Tulee kovasti mieleen sarjakuvat, joita jo teininä luin, ehkä osa tästä oli siis jonkinlaista nostalgiaakin etenkin ilmeikästä ja leikittelevää piirustustyyliä kohtaan.

Rachel Smythe: Lore Olympus, Vol. 1., 384 s.


Shaun Tanin The Arrival on kaunis teos, jossa ei ole lainkaan tekstiä, vaan pelkkiä kauniita, seepiansävyisiä ja yksityiskohtaisia kuvia. Pieni suuri tarina maahanmuutosta ja pakolaisuudesta, muuttamisesta uuteen, vieraaseen ja todella outoon maahan, totuttelemista uusiin tapoihin ja ruokiin ilman yhteistä kieltä muiden kanssa. Täytyy ehdottomasti lukea muutakin Shaun Tanilta. Voin suositella!

Shaun Tan: The Arrival, 132 s.  


Kuukauden pettymys oli ehkä siis Rouva Einstein, jolle annoin lopulta kolme tähteä. Kirja oli listattuna oman hyllyn himotuimmissakin, ja ajattelin aloittaa vuoden vahvasti lukemalla heti yhden listalta pois. Kirja oli todella nopealukuinen ja kiinnostava aiheeltaan, mutta lopulta jäi vain sellaiselle ihan kiva -tasolle. Jotenkin todellisten henkilöiden ja historian kirjoittaminen fiktiiviseen muotoon ja olettamusten varaan ei tällä kertaa ihan vakuuttanut.

Marie Benedict: Rouva Einstein, 356 s.  

Luetut sivut yhteensä:  1036 s.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3