7. tammikuuta 2018

Uuden vuoden lupaukset yrittää

20180107_0949201
"Do. Or do not. There is no try." - Yoda

Viime vuonna en tehnyt mitään sen erikoisempia suunnitelmia tai lupauksia tälle vuodelle, kuin sen perinteisen yrityksen lukea enemmän oman hyllyn kirjoja. Ja hei, tänä vuonna voin aika hyvillä mielin jo sanoa, että se tuntui onnistuvan ihan kivasti! Kuten vuosikoosteessa kerroinkin, luin tänä vuonna oman hyllyn kirjoja peräti 16 kappaletta ja kirjastosta 17, plus muutama arvostelukappale. Aika hyvin siis ellen itse sanoisi. Muita suunnitelmia en tehnyt, vaan menin vähän samoilla linjoilla kuin sitä edellisenä vuonna, tosin stressittömyyden tavoitteluun tuli ehkä hieman takapakkia.

Koska viime vuonna tein vain yhden tavoitteen ja sekin onnistui ihan kivasti, voisin tänä vuonna koittaa asettaa itselleni muutaman uuden tavoitteen. En mitään suuria tai korkeita, mutta sellaisia, jotka vähän ehkä tsemppaavat lukemaan ja haastamaan itseään. Mutta koska en kovin tykkää lupauksista, lupaan vain yrittää, Yodan ohjeista huolimatta.

VUONNA 2018 LUPAAN Y R I T T Ä Ä

+  lukea edelleen enemmän oman hyllyn kirjoja. Olisi hienoa, jos saisin luettua ainakin saman verran kuin viime vuonna, mieluiten vielä enemmän. Viimeksi mukana oli myös muutama e-kirja ja äänikirja, joten hienointa olisi jos tänä vuonna tuo määrä tulisi pelkästään konkreettisesta kirjahyllystä.

+  lukea enemmän tietokirjallisuutta. Naparetki ihastutti paljon, ja herätteli samalla siihen, kuinka hienoja tietokirjoja sitä onkaan olemassa. Non-fiction on muuten aika laaja käsite, mutta kaikkea sitä siis.

+ lukea hieman enemmän nuortenkirjoja. Monta hienolta kuulostavaa nuortenkirjaa on viime vuosina ilmestynyt ilman, että olen ehtinyt niiden pariin, joten tänä vuonna olisi tarkoitus lukea niitä enemmän.

+ luopua iltaisin turhasta koneella istumisesta ja mennä sen sijaan aikaisemmin sänkyyn lukemaan. Toisin sanoen jättää siis somea ehkä muutenkin vähemmälle. Helposti sanottu, mutta yllättävän vaikeasti tehty.

+  saavuttaa Goodreadsiin asettamani 50 kirjan tavoitteen. Tämä vaikuttaa vielä vähän kaukaiselle tavoitteelle kun katsoo viime vuoden kirjasaldoa, mutta katseeni onkin suunnattu edelliseen kohtaan, jonka pitäisi kaiken järjen mukaan auttaa myös tässä tavoitteessa.


Näiden tavoitteiden lisäksi aion osallistua jälleen uuteen Helmet-haasteeseen, joka löytyy taas tuolta ylhäältä uudesta välilehdestä. Sieltä löytyy kaikki muutkin haasteet joihin osallistun vuoden aikana, joista ensimmäinen onkin siellä jo, nyt vuoden alusta alkanut Hurja Hassu Lukija -blogin Jassun lanseeraama Sarjakuvahaaste, joka sopii minulle kuin nenä päähän.

Oletteko te tehneet tälle vuodelle tavoitteita tai uuden vuoden lupauksia?

5 kommenttia:

 1. Hyviä tavoitteita mielestäni! Tuo somen vähentäminen on itsellänikin tavoite, mutta yritän olla itselleni armollinen. Kun en asunut yksin, käytin somea paljon vähemmän kuin nyt yksin asuessa. Lienee normaalia, että tekee mieli viestitellä kavereiden kanssa enemmän, kun ei ole koko ajan joku, jolle höpöttää :D Mutta turhan somettamisen haluan pois omistakin illoistani. Voi miten paljon sitä ehtisikään silloin lukea!

  Tsemppiä tähän vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta kyllä tuo, ihan ymmärrettävä syy sometella! Iltaisin pitäisi kyllä vähentää sitä varsinkin, voisi ehkä parantaa yöuniakin jos ei kuku koneella tai kännykällä juuri ennen kuin valot sammuu :D

   Kiitos samoin sulle! <3

   Poista
 2. Hyviä tavoitteita, varsin toteuttamiskelpoisia! Mä innostuin kans viime vuonna sen verran kovasti tietokirjallisuudesta (kun ei enää opintojen jälkeen tarvitse lukea niihin liittyviä tietokirjoja), että haluan tänä vuonna lukea sitä vielä enemmän. Naparetki on kyllä yksi varsin painava syy, miksi tietokirjallisuus kiinnostaa :D Oon haalinut jonkin verran tietokirjoja hyllyyn, siis lähinnä kirjastosta, että ajattelin tehdä niistä jonkin vinkkauksen tässä kuussa.

  Haluaisin kans lukea enemmän nuortenkirjoja, mutta en varmaan tänä vuonna ehdi muilta haasteiltani ja tavoitteiltani. Jos edes pariin saisin tutustuttua, yksi ainakin on lainassa, koska varasin sen ihan vahingossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa, jään innolla oottamaan vinkkauksiasi tietokirjoista! :) Muutama on minulla jo mielessä joihin haluaisin tutustua, mutta sen enempää en ole asiaa miettinyt. Nuortenkirjoja luen hyvin vähän, mutta muistan montakin jotka ovat kiinnostaneet, mutta jääneet lainaamatta, niin jospa nyt! Lainajonotkin luultavasti jo pienet kun eivät enää niin pinnalla ja haluttuja :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3