16. huhtikuuta 2017

Kirjaostoksia

Aloin tuossa selailla blogiani taaksepäin, ja huomasin, etten ole viime vuoden elokuun jälkeen tainnut kertoa kirjaostoksiani täällä lainkaan. Joten tässäpä siis lisäykset hyllyyn viimeisen puolen vuoden ajalta. Olen nyt myös päivittänyt Oma hylly -sivun näiden myötä.

20170413_13373711

Ensimmäisessä kuvassa on kaikki uutena ostetut kirjat. Uusi maa ja Kudottujen kujien kaupunki ovat Suomalaisen alesta. Haudattu jättiläinen, Loistava ystäväni ja Valheet taas ovat Akateemisesta kirjakaupasta hullujen päivien aikaan, ensimmäinen tosin jo syksyltä, kaksi viimeistä nyt menneiltä hullareilta. Tai no, Valheet taisi olla muuten vaan alepöydässä. Yksin Marsissa on tilattu Adlibriksestä alkuvuodesta. Näissä positiivista on se, että Ferranten ja Weirin olen jo lukenut. Rasi-Koskisen Valheet oli näistä eniten sellainen extempore ostos, se kiinnosti kovasti juuri lukemani Eksymisen ja unohtamisen kirjan takia.


Nämä seuraavat neljä puolestaan ovat kirppariostoksia. Nälkäpelin ekan osan löytyminen oli kyllä lottovoitto, muut osat omistin jo, mutta tätä on pitänyt metsästää kissojen kanssa jo kauan. McEwania olen lukenut säännöllisesti, joten hänen kirjat vetävät aina puoleensa jos niitä kirppareilla näkyy. Gardellin kirja on kiinnostanut myös jo kauan, ja kun no, halvalla sai. Tuosta tavasta pitäisi kyllä päästä eroon... Seitsemän veljestä oli vähän yllätys itsellenikin, mutta muistan pitäneeni kirjasta kun sen joskus kouluaikoina luin, ja ajattelin että siinäpä hyvä kirja uudelleenluettavaksi näin Suomen juhlavuotena. Saa nähdä tuleeko luettua. Mutta hei, näistäkin, kaksi neljästä on jo aiemmin luettu.


20170413_13415711

Sarjakuvien osalta tilanne näyttää tältä. Puiden tarinoita -kirjat eivät kyllä ihan taida olla sarjakuvia, mutta menevät nyt tähän kategoriaan. Löysin molemmat osat samalla reissulla kahdesta eri kirjakaupasta alennuksesta, nyt pitäisi saada käsiin vielä keskimmäinen osa niin voin vihdoin lukea nämäkin. Blacksadin neljäs osa ja Paper Girls tarttui mukaan maaliskuiselta Tampere Kuplii-tapahtumasta. Näiden lisäksi hyllyyn on saapunut myös kolme arvontavoittoa, eli Lapsen oikeus, Hyvä naapuri ja Villa Vietin linnut. En kyllä nyt enää valitettavasti muista mistä voitot ovat, mutta kiitokset! Kaikista näistä kirjoista Hyvä naapuri taitaa olla se, mihin tulen piakkoin tarttumaan. Paper Girlsin nimittäin juuri ehdinkin jo lukea.

20170413_13535211

Että sellaisia kirjaostoksia siis tällä kertaa. Ei kovin paha mielestäni näin yli puolen vuoden ajalta, joista osa vieläpä oli jo luettu. Hylly ei täyty siis pelkästään lukemattomilla kirjoilla. Ehkä muutamat näistä ostoksista, kuten myös jo aiemmistakin on jäänyt kyllä silti mietityttämään. Aiemmin olen ollut sitä mieltä, että kyllä ne kirjat siellä hyllyssä odottavat lukuvuoroaan, ei siis haittaa vaikka niitä sinne hamstraa. Eikä siinä periaatteessa vieläkään ole mitään vikaa, mutta nyt itseäni on alkanut ärsyttää tuo lukemattomien kirjojen määrä hyllyssä, varsinkin, kun osasta tiedän, etten tule niitä varmaan koskaan lukemaan. En ole Konmaria lukenut, mutta vähän sen tyylillä olen alkanut hyllyäni silti silmäillä; tuoko nämä minulle oikeasti iloa. Ja osa ei todellakaan tuo, turhauttaa vain kun vie tilaa ja pölyttyy. Niinpä kunhan kevät on vähän pidemmällä aion ottaa kirpparipöydän ja viedä ylijäämät sinne. Ja vaikka tämä nyt saattaa kuulostaa siltä, että karsin koko hyllyni tyhjiin asti, niin ei sentään. Ei sieltä kovin paljoa kirjoja lähde, mutta sopiva määrä, kaikki ne joita en halua enkä aio lukea.

6 kommenttia:

 1. Villa Vietin linnut ja Kudottujen kujien kaupunki kuuluvat omiin suosikkeihini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Kudottujen kujien kaupunki kyllä kutkuttaa myös varsin paljon, Teemestarin kirja oli niin hieno.

   Poista
 2. Itärannan kirja on tosi hyvä. Olen nähnyt sen pari kertaa jossain alessa, ja mietin että ostaako omaksi vai ei... luin kirjastolainana ja tykkäsin erittäin paljon! Toistaiseksi olen vastustanut kiusausta. Ferranten sarjaa olen ostanut e-kirjana lukulaitteeseen. Kun hankin jostain sarjasta ensimmäisen osan e-versiona, en viitsi enää vaihtaa formaattia seuraavissa osissa. Kivoja hankintoja olet tehnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en voinut vastustaa kiusausta ollenkaan, en edes epäröinyt kun Itärannan kirjan kaupasta mukaan nappasin :D Ferrantenkin olen halunnut jo kauan omaksi, joten senkin alennus osui hyvin kohdalle :) Sentään vastustin kiusausta ostaa uusimman osan samalla!

   Poista
 3. Näitä esittelyitä on aina kiva lukea. Itsekin olen tyytyväinen alkuvuoden hyllyyn päätyneistä. Kiinnostavaa kuulla mitä aikanaan sanot tuosta Gardellin teoksesta. Nostin koko trilogian ja varsinkin tuon ensimmäisen osan esille kun lukuviikon kunniaksi esittelin elämäni merkittävimpiä kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Gardellin teoksesta olen tosiaan ollut varovaisen kiinnostunut jo jonkin aikaa, mutta trilogiaan tarttuminen hieman jopa pelottaa. Uskon kyllä että hienot kirjat kyseessä, joten täytyy kokeilla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3