2. kesäkuuta 2016

Toukokuun kooste

Uskomatonta, että vuosi on jo näin pitkällä ja että nyt on jo ihan täysi kesä. Kelit onkin olleet mitä mahtavimmat viime aikoina, auringosta ja helteistä on saatu nauttia ihan urakalla. Toivottavasti saadaan nauttia niistä vielä pitkään!


Toukokuussa luin

6 kirjaa, joista
6 oli kirjastosta (voi huoh)
2 sarjakuvaa
2 englanniksi
5 miesten kirjoittamaa kirjaa (?)
1 lastenkirja

Luetut:

Jeff VanderMeer: Hävitys (222s.)
Jeff VanderMeer: Hallinta (382s.)
Bill Willingham: Fables, Vol. 6: Homelands (192s.)
Elena Ferrante: Loistava ystäväni (362s.)
Timo Parvela: Kutsu (Kepler62 #1) (121s.)
Bill Willingham: Fables, Vol. 7: Arabian Nights (And Days) (144s.)

Sivuja yhteensä: 1423


Syy miksi miesten kirjoittamien kirjojen perässä on kysymysmerkki, johtuu tuosta salaperäisestä kirjailijasta Elena Ferrantesta, josta kukaan ei tiedä mitään. Hän kirjoittaa siis salanimen takaa, ja voi siis aivan hyvin olla vaikka mies. Mutta koska nimi nyt viittaa naiseen, menkööt sillä. Eipä noilla nyt niin väliä ole, kunhan huvikseni pidän lukua.

Mutta tosiaan. Ihan kiva lukukuukausi takana, tuli luettua hyviä kirjoja. Fablesin kuudes osa, Loistava ystäväni ja Kepler62 olivat kaikki aivan mahtavia kirjoja. Kepleristä on tulossa vielä postaus jahka sen rustaan, mutta sen voin paljastaa että se oli ihan napakymppi. Todella hienoja tarinoita, viihdyin kaikkien parissa ensimmäiseltä sivulta aina viimeiselle asti todella hyvin. Ihanaa, että kaikki nuo kolme sattuivat vielä peräkkäin, oli kiva tunne lukea kerrankin aina vaan jotain todella hyvää. Hävitys oli myös todella jännittävä ja erilainen ja pidin siitä valtavasti, mutta harmillisesti sarjan toinen osa Hallinta ei sitten ihan noussut samalle tasolle, ja olikin kuukauden heikoin kirja. 

Ja kuten huomattua, kaikki kirjat olivat kirjastosta... Mutta päätin jo pyhästi, että kun olen vihdoin lukenut nämä kaikki kirjastonlainani, pyrin lukemaan koko loppuvuoden vain oman hyllyni kirjoja. Sitä kirjastonkirjapinoa on jäljellä vielä kolmen kirjan verran, joista kaksi on Fables-sarjakuvia ja yksi VanderMeerin trilogian viimeinen osa. Ei siis paljoa enää, ja siitä eteenpäin tulen lainaamaan vain harvoja ja valittuja kirjoja kirjastosta, jos on ihan pakko. Lupaan!


Alkukuusta kirjoittelin myös postauksen viime kuukausien kirjaostoksista, johon sisältyi myös muutama toukokuun alussa ostamani kirja. Loppukuusta tulin ostaneeksi vielä kaksi kirjaa lisää. Donna Tarttin Pieni ystävä ja Jennifer Eganin Sydäntorni tarttuivat molemmat mukaan kirppareilta muutamien eurojen hintaan. Näiden lisäksi sain yllätyspostina WSOY:lta Lapin Lolitan, joka kansien perusteella jäisi lukematta, mutta ensimmäisten sivujen pikaselauksen perusteella vaikuttaakin ihan kiinnostavalle ja ehkä jopa luettavalle.


Mites teillä muilla, tuliko luettua hyviä kirjoja tai teittekö hyviä löytöjä? Ihanaa kesää kaikille!

2 kommenttia:

 1. Pieni ystävä on hieno kirja, mutta onpas ostamassasi painoksessa erikoinen kansi... minulla on pokkaripainos, jossa on erilainen, minusta tyylikkäämpi kansilehti. Tuo kovakantisen kansi näyttää jopa pelottavalta. :)

  Fablesiin pitäisi minunkin tutustua. Se on kiinnostanut minua jo pidempään, mutten ole ensimmäistäkään osaa vielä saanut luetuksi. Kesällä jos ehtisi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä aika karmiva kansi, mutta itse tykkään siitä juuri sen takia :) Olen aiemmin nähnyt joitain englanninkielisiä painoksia samalla kannella.

   Fables on hieno sarja, suosittelen lämpimästi tutustumaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3