16. toukokuuta 2016

JP Ahonen: Villimpi Pohjola: Kypsyyskoe

Villimpi Pohjola #3
Arktinen Banaani, 2011
88 s.


Olipa ihanaa palata tämän värikkään ja hupaisan kaveriporukan joukkoon! Kyllä sitä hieman ehti jo kaivatakin näitä kavereita, ja onneksi he osasivat tälläkin kertaa viihdyttää. 

Tässä osassa on jo nimensä mukaisestikin havaittavissa jonkinasteista kypsymistä, suorastaan aikuistumista. Osalla alkaa yliopisto-opinnot olla vihdoin aika lähellä loppuaan, osa harkitsee astetta vakavampaa sitoutumista ja osalle on luvassa aikamoisia yllätyksiä.


Ahosen piirustustyyli on edelleen yksi aivan omista lemppareistani, se on niin pehmeää ja hauskan näköistä, kivoilla yksityiskohdilla ja kauniilla väreillä. Se vaan hivelee silmiä, ja ihan pelkästään jo sen takia näitä on niin kiva lukea. Sarjakuva on muutenkin kokonaisuutena hyväntuulinen ja aikalailla sellainen hyvän-mielen-kirja.

Toki eivät ne aiheetkaan huonoja ole. Tässä osassa mennään aika kivasti eteenpäin eri hahmojen elämissä, saadaan vähän lisää syvyyttä ainakin joihinkin heistä. Monella on nyt uusia tuulia luvassa ja on hauskaa nähdä miten he niistä tulevat jatkossa selviytymään. On aina kiva jos sarjakuvissa hahmot menevät jollain tapaa eteenpäin elämässä, ettei monta kirjaa putkeen ole vain sitä samaa, ajatonta oleskelua. Hahmot ovat aidon oloisia, joilla on oikeita, realistisia ongelmia kohdattavanaan.

Ja edelleen tässäkin on aina välissä muutamia hauskoja, muusta tarinasta jonkin verran irrallisia strippejä, jotka kyllä jaksavat aina naurattaa. Myös populaarikulttuurista on ammennettu aiheita mielestäni hyvin nerokkaasti ja niitä onkin aina kiva bongailla muun tarinan joukosta.

Hyvä jatko-osa edelliselle, mutta täytyy myöntää että tämä ei kirvoittanut ehkä ihan niin suuria nauruja mitä edellinen osa. Vaan mahtavahan tämäkin oli, ja taidanpa aika piakkoin lukea jo jatkoa tällekin. En voi kuin suositella!


Arvosana: Neljä kissanpentua

4 kommenttia:

 1. Minä en ole VIELÄKÄÄN lukenut näitä, vaikka monesti pitänyt. Ehdottomasti aion, joten kiitos muistutuksesta (jälleen kerran)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ole hyvä! Ei siitä kovin kauaa ole kun juuri patistelin sinua lukemaan ensimmäisen osan :D

   Poista
 2. Blogini puolella olisi sinulle haaste!:) http://kirjakartano.blogspot.fi/2016/05/unpopular-bookish-opinions.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, käyn lukemassa vastauksesi ja pohdin niitä sitten itse :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3