16. helmikuuta 2015

Fábio Moon: Daytripper

Fábio Moon, Gabriel Bá
Daytripper
(Vertigo, 2011)
Suom. Petri Silas
Egmont Kustannus, 2012
256 s. 
kirjastolainaDaytripper on tarina miehestä nimeltä Brás de Oliva Domingos. Brás tekee työkseen muistokirjoituksia, mutta haaveilee kirjailijan urasta. Kirjassa on kymmenen lukua, joista jokainen kertoo jonkin tärkeän elämänvaiheen Brásin elämässä. Oli se sitten oman lapsen syntymä, unelmiensa naisen tapaaminen tai oman isänsä kuolema. Olennaista on Brásin tekemät eri valinnat ja niiden seurakset. Kuolema on hyvin keskeisessä osassa, muutenkin kuin Brásin taidolla kirjoittamien muistokirjoitusten muodossa. Kirja hyppii elämän ja kuoleman välillä, paljastaen monia eri otteita ja vaihtoehtoisia mahdollisuuksia Brásin elämästä. 

"Sillä vasta kun hyväksyt kuolevasi... 
...voi elämäsi todella alkaa. Siinä on elämän ihme. Ja sen salaisuus."  

Kirja on taidolla tehty. Piirrosjälki on todella nättiä, ja jäinkin taas pitkiksi ajoiksi vain ihastelemaan sivuja. Värimaailmakin ansaitsee omat kehunsa, ihania vesivärein maalattuja taustoja ja kirkkaita, tunnelmaan ja hetkeen sopivia värejä. En oikeastaan löydä kirjasta mitään huonoa sanottavaa. Kirja vetää mukanaan alusta loppuun saakka, jokainen sivu on iloa silmille, tarina on mielenkiintoinen, kaunis, koskettava sekä myöskin ajatuksia herättävä.

Kuinka paljon ja kuinka kauas tulevaisuuteen tekemämme päätökset ja valinnat elämässämme vaikuttavatkaan? Kuinka kauaskantoisia vaikutuksia pienilläkin teoilla saattaa olla? Minulle tulee kirjasta väkisinkin ensimmäisenä mieleen paljon pinnalla ollut Kate Atkinsonin Elämä elämältä, jota en ole vielä lukenut, mutta josta olen lukenut eri bloggauksia sen verran paljon että huomaan yhtäläisyydet. Atkinsonin kirjaa lukemattomana en osaa enempää asiasta kuitenkaan vielä sanoa.


Daytripper on todella kaunis kokonaisuus, jota voisin suositella kenelle tahansa. Lukekaa ja ihastukaa!

Arvosana: Viisi kissanpentua


Luin sarjakuvan osana lukumaratonia, jonka pidin viime sunnuntaina 8.2. lukurauhan päivän kunniaksi. Sarjakuva valikoitui kirjastosta mukaan puhtaasti kauniin kannen vuoksi, joka pisti ensimmäisenä silmään. Takakannen ja
pienen selailun jälkeen lainapäätös oli taattu.


Reading Challengesta ruksaan kohdan 24. A book based entirely on its cover.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3