8. helmikuuta 2015

Lukurauhanpäivän lukumaraton + koonti

Ja niin alkaa 12h lukumaraton! Tai alkoi itseasiassa jo kello 12:00. En vain jaksanut tulla heti tekemään postausta, vaan hyppäsin suoraan lukemaan. Jatkan lukemista siis kello 00:00 saakka, ja päivittelen tähän postaukseen etenemistäni päivän aikana.


12:00

Alku viivästyi hieman ja keskittyminen meinasi herpaantua kissoihin, someen ja kaikkeen muuhun kuin lukemiseen. Kangertelua. Sain kuitenkin vihdoin lukemisesta kiinni ja se alkoi sujua. Jatkoin keskeneräistä Klovnin kyyneleitä, joka on ollut kesken jo kuukauden.

14:40

Klovnin kyyneleet vihdoin luettu! Jäljellä ei ollut enää kuin vähän yli sata sivua, mutta kirja on ollut alusta saakka todella hidaslukuinen. Mutta ei oikeastaan edes huonolla tavalla, kieli on kaunista ja välillä lauseita piti jäädä lukemaan uudelleen ja makustelemaan. Melkoista tahkomista kirja silti oli, vaan siitä enemmän myöhemmin.  
Luettuja sivuja: 132

Nyt täytyy ehkä lähteä käymään hieman ulkona, siellä näyttäisi olevan ihana ilma! Täällä ei ainakaan luvatusta myrskystä näy jälkeäkään. Lukuevästä tekisi mieli hakea, joten taidan suunnata kauppaan. Sen jälkeen jatkan lukemista luultavasti jonkun sarjakuvan parissa, nyt kaipaan jotain hieman kevyempää edellisen kirjan jälkeen.

16:05

Kaupasta haettu ruokaa ja herkkuja, ehkäpä sitä nyt yhden illan pärjää. Ulkona olikin hieman kylmempi ja liukkaampi keli mitä luulin, joten ulkoilut jäivät nyt lyhyeen. Pienen tauon ja datailun jälkeen olen valmis jatkamaan! Nyt lukuun pääsee sarjakuva Daytripper, jonka kohdalla odotukset ovat aika korkealla.

17:55

Daytripper luettu. Olipahan hieno ja harvinaisen kaunis sarjakuva. Silmä lepää jokaisella sivulla. Se kertoo Brásista, kirjailijaksi haluavasta miehestä, sekä tämän elämästä. Elämästä eri valintoineen ja vaihtoehtoineen. Elämästä ja kuolemasta. Upea kirja, jota täytyy hieman vielä selailla ja pohtia enemmän.
Luettuja sivuja: 256
Yhteensä: 388

Seuraavaksi olin ajatellut jatkaa sarjakuvien parissa, mutta Daytripperin jälkeen kaipaan oikeastaan jotain muuta. Jatkan siis joko Baskervillen koiraa tai aloitan kauan himoitsemaani Piiraan maku makeaa.

19:20

Jatkoin Baskervillen koiraa parikymmentä sivua, mutta huomasin että väsymys alkaa jo vähän painaa ja kirjan kieli on sen verran vanhahtavaa, että keskittyminen herpaantuu, joten päätin jättää sen toiselle päivälle. Nyt kaipaan jotain menevää johon voi upota loppupäiväksi, joten taidan aloittaa Piiraan maku makean.
Luettuja sivuja: 20
Yhteensä: 408

00:00

Ja maraton ohi! Piiraan maku makea oli aivan oikea valinta loppuillalle, pääsin hyvään lukuvauhtiin enkä oikeastaan taida edes vielä lopettaa lukemista, sen verran koukuttava kirja oli. Kirja olisi ollut hyvä vaihtoehto aloittaa koko maraton, mutta toisaalta olisin voinut myöhemmin harmitella jos olisin lukenut kirjan kokonaan ja pian liiankin vauhdilla läpi. Mutta miten ihastuttava kirja!
Luettuja sivuja: 151
 
Yhteensä: 559
Koonti

Sivuja kerääntyi siis yhteensä 559, mikä on ihan kiva määrä. Luin yhden kirjan loppuun ja aloitin toista. Luin vain yhden kirjan kokonaan, Daytripperin, joka sekin oli sarjakuva. Kirjassa oli kuitenkin paljon katseltavaa, ihasteltavaa ja pohdittavaa joka vei aikaa. Eikä se haittaa, en lähtenyt tavoittelemaan mitään lukuja tai määriä, ja olenkin tyytyväinen lopputulokseen. Lukeminen sujui kohtalaisen hyvin koko päivän ajan, toki välissä piti hieman jaloitella ja syödä, sekä katsella Uunoa että datailla. Enkä osaa pysyä poissa instagramista tai muiden blogipostauksista.. Suurimman osan ajasta vietin kuitenkin kirjojen ääressä. Jossain vaiheessa meinasi alkaa tosissaan väsyttää - pimeys, lukeminen ja paikoillaan istuminen. Onneksi on kirkasvalolamppu, jonka valossa oli hyvä lukea.

Ei siis jäänyt mitään kammoja maratonia kohtaan, ehkäpä uskaltaudun jatkossakin ryhtyä tähän. Ehkä jopa jo ensi lauantaina, ystävänpäivänä, kun muitakin bloggareita on lukemassa! Silloin olisi vuorossa 24h maraton, jonka oikeastaan olisin voinut nytkin vetää. Hetken jo mietin että muutanko suunnitelmia ja jatkan huomiseen saakka maratonia, mutta päädyin lopulta lopettamaan niin sanotun hyvän sään aikana.

Siinä siis minun maratonini, kiva kun jaksoitte kommentoida ja tsempata, tuntui aina helpommalle jatkaa kirjan parissa mukavien kommenttien jälkeen. Ja onneksi koko päivän oli hyvää lukuseuraa vieressä! Mitäs kaikkea te luitte lukurauhan päivänä, vai luitteko mitään? Ja nyt, hyvää yötä!

8 kommenttia:

 1. Mukavaa maratonia! Itsekin voisin pitkästä aikaa joku viikonloppu linnoittautua lukumaratonin pariin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ensi lauantaina ystävänpäivänä muutama bloggari aikoo ainakin pitää lukumaratonin, joten ehkäpä silloin? :)

   Poista
 2. Kiva, että sait pitkään kesken olleen kirjan luetuksi. Toivottavasti maraton sujuu hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, hyväkin kirja muuttuu jollain tapaa ahdistavaksi jos se lojuu yöpöydällä liian kauan, ainakin minulla. Ja kiitos, toivottavasti. :)

   Poista
 3. Tsemppiä maratonin viimeisille tunneille. :) Kiva, että pidit Daytripperistä. Se on todella upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä sitä vielä onneksi jaksaa :) Ja Daytripper oli kyllä upea, pidin kovasti. Harmi että joudun palauttamaan sen kirjastoon...

   Poista
  2. Olen tässä miettinyt, pitäisikö varata Piiraan makea maku ystävänpäivälukumaratonille... tykkäsin sarjan toisesta osasta, ja tuo olisi varmaan sellaista mukavan rentoa, helposti alas menevää luettavaa. :)

   Poista
  3. Voin kyllä suositella, itselleni se oli maratonin helpoiten luettavin kirja, imaisi mukaansa ja suhteellisen nopealukuinen. En olisi malttanut lopettaa, mutta täytyi tulla tekemään postaus loppuun. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3