21. helmikuuta 2015

Se kaikkien tuntema Oscar

Varoituksen sana. Seuraava postaus saattaa sisältää jonkin verran pientä suurta hypetystä.

Huomenna sunnuntaina se jälleen koittaa. Tuo suuri gaala jossa jaetaan ne kaikkien tuntemat kultaiset Oscar-patsaat. Gaala jonne kokoontuvat elokuva-alan kaikki suurimmat nimet, ohjaajista näyttelijöihin ja työ- ja kuvausryhmiin. Näyttelijät kisaavat parhaimmasta suorituksesta viime vuoden menestyneimmissä elokuvissa. Ohjaajat ovat ohjanneet hienoja elokuvia, joista vain yksi voi olla vuoden paras. Naiset kisaavat illan kaunneimmasta puvusta punaisella matolla. Kärjistettynä, tuo rikkaiden kuuluisuuksien juhla, eliittien show, jonne taviksilla ei ole asiaa.

Ja silti kaikesta huolimatta se on itselleni yksi vuoden kohokohdista.

Olen jo vuosien ajan seurannut Oscar-gaalaa ja jännittänyt muiden mukana voittajia. Eikä tämä vuosi tule olemaan mitenkään poikkeus. Rakastan elokuvia, saatan ehkä fanittaa muutamia näyttelijöitä ja ohjaajia, pidän kauniista puvuista ja nautin kovasti isoista show'ista. Ja kaikkea tätä ja paljon muuta kyseinen gaala tarjoaa.

Voisi jopa sanoa että saatan olla jonkinmoinen fani mitä tulee Oscar-gaalaan. Alan puhua kyseisestä tapahtumasta jo loppuvuodesta, kun pohdin mitä elokuvia parhaan elokuvan palkinnosta kisaa ja tarkistelen päivämääriä. Viimeistään tämä viikko, viikko ennen gaalaa, on itselläni aikamoista valmistautumista. Gaala-bingo on jo tulostettu, elokuvia katsottu niin suuri määrä kuin on pystytty ja sunnuntai- maanantaiyön eväät hankittu. Omat arvaukset on tehty, tosin ne saattavat itse gaalan aikana vielä muuttua suuntaan tai toiseen. Yleensä menen intuitiolla, eikä lopputuloksella ole mitään väliä. Iloitsen jos arvaus menee oikein, ja iloitsen voittajan puolesta vaikka veikkaukseni meneekin väärin.

En oikein edes tiedä mikä koko gaalassa niin viehättää. Ehkä osasyy on se, että tällainen iso juhla jonne kaikki elokuva-alan ihmiset kokoontuvat saman katon alle, näkyy suorana lähetyksenä täällä piskuisessa koto-Suomessakin. Saa ikäänkuin olla ja kokea kaiken samaan aikaan kuin Amerikan mantereellakin. Tulee jollain hassulla tapaa tunne osallistumisesta. Julkkisten bongaus vaan on mukavaa, oli se sitten tosielämässä tai television välityksellä.

Muuten en oikein osaa sanoa miksi olen aina joka vuosi yhtä innoissani tästä gaalasta. Minä vain olen! Minusta on ihanaa päästä katsomaan suurta show'ta, joka ainakin viime vuonna oli erityisen hieno ja hauska (kiitos Ellenin!), ja nimen omaan arvuuttelemaan kuka voittaa minkäkin palkinnon. Tänä vuonna olen myöskin ehtinyt katsoa suhteellisen monta elokuvaa ehdokkaista, parhaan elokuvan palkinnosta kisaavista olen nähnyt kolme. Pyrkimyksenäni on aina katsoa mahdollisimman monta ennen gaalaa, jotta osaan tehdä parempia arvauksia mikä ja kuka voisi mahdollisesti voittaa. Se vain on minulle osa sitä hupia ja eräänlainen haaste.

Omat veikkaukseni (ihan vaan tämän hetken intuitiolla) illan neljän odotetuimman palkinnon voittajista ovat seuraavat:

Paras elokuva: American Sniper. (Tätä elokuvaa en ole vielä nähnyt, mutta jotenkin intuitio sanoo tämän voittavan)
Paras ohjaus: Richard Linklater elokuvasta Boyhood. (Toivoisin oikeastaan Wes Andersonin voittoa elokuvasta The Grand Budapest Hotel, mutta veikkaan että voitto menee tänne)
Paras miespääosa: Eddie Redmayne elokuvasta Kaiken teoria.
Paras naispääosa: Julianne Moore elokuvasta Still Alice

Saa nähdä meneekö arvaukset edes lähelle, vai heittääkö kauaskin. Hauskaa se on, jokatapauksessa.

Huhhahhei, entä aikooko kukaan teistä valvoa ja katsoa sunnuntaiyönä Oscar-gaalaa Yle Teemalta? Onko voittajaehdokkaita vai luetteko vain seuraavina kolmena päivänä lööpeistä kuka voitti mitäkin? Tai onko ylipäätään ajatuksia kyseisestä gaalasta? Kertokaa ihmeessä, täällä on yksi kiinnostunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3