23. helmikuuta 2015

Oscareiden jälkipuinti

Ja niin tuli jälleen maanantai-aamu ja kello seitsemän, jolloin vuotuinen Oscar-gaala päättyi. Ohjelma alkoi siis Yle Teemalta kello kahdelta ensin punaisen maton puolelta, jonka jälkeen n. kello 03:30 alkoi itse varsinainen gaala.

Yö meni hyvin, ei ollut vaikeuksia pysyä hereillä ja lopulta seitsemältä menin sänkyyn aikomuksenani nukkua muutama tunti. Niin, aikomuksenani. Aikomus ei toteutunut, kiitos yöllisten herkkujen. Joten tässä sitä ollaan, edelleen samoilla silmillä. Nyt alkaa jo hieman väsymys painaa, onneksi uni varmasti tulee tällä kertaa. Onhan tässä jo n. 35 tuntia valvomista yhteen putkeen...

Vaan entä se itse gaala sitten? No, siinähän se. Noin yleisesti ottaen pidin, joukossa oli todella koskettavia puheita, kauniita asuja, hauskoja vitsejä ja hienoja musiikkiesityksiä. Palkinnotkin menivät kaikki mielestäni ansaituille. Mutta täytyy sanoa että juhla oli aikamoisen tylsä tänä vuonna, ei mitenkään erityisen spektaakkelimainen tai edes kovin hauska.

En millään voi olla vertaamatta juhlaa viime vuoteen ja Elleniin. Viime vuoden show oli paras näkemäni, olen suuri Ellen DeGeneres-fani, ja mielestäni hän hoiti homman silloin 6-1 kotiin. Tunnelma oli rento, hauska ja kotoinen. Ellen oli lavalla kuin kotonaan, vitsit olivat juuri sopivia, ja show kulki nätisti uomissaan. Tämän vuotinen ei vaan millään yltänyt sille tasolle. En sitä oikeastaan odottanutkaan vaikka sitä toivoinkin, mutta jäätiin kyllä valitettavasti aika kauas hyvästä show'sta. Neil Patric Harris on mahtava näyttelijä, mutta ei mielestäni onnistunut kovin hyvin juontajan roolissa.

Entäs ne palkinnot sitten, keille meni mitäkin? No, omista arvauksistani aikalailla puolet meni oikein, puolet väärin. Parhaaksi elokuvaksi olin edellisessä postauksessani ajatellut American Sniperia, tosin tämä vaihtui moneen otteeseen vielä illan aikana enkä lopulta oikein osannut arvata enää mitään. Voiton vei kuitenkin hieno Birdman, jolle meni myös parhaan ohjauksen pysti, johon olin veikannut Boyhoodin ohjannutta Richard Linklateria. Alejandro González Iñárritu ansaitsi kyllä voiton ohjaamastaan elokuvastaan Birdmanista.

Mies- ja naispääosan voitot menivät odotetusti Eddie Redmaynelle ja Julianne Moorelle, joita itsekin olin veikannut. Sivuosat menivät nekin mielestäni oikeisiin osoitteisiin, J. K. Simmonsille ja Patricia Arquettelle. En listaa voittajia tämän enempää, vaan jätän tähän linkin KLIK josta näkee kätevästi kaikki voittajat ja ehdokkaat.

Kiva show oli, viihdyttävä, mutta pienoinen pettymys. Lisäksi tekemäni bingo ei täyttynyt juuri yhtään, vaikka aineksia olisi ollut täyteen tauluun. Mutta ensi vuonna onneksi uusiksi!


Tällaista löpinää tällä kertaa, mitäs piditte? Ensi kerralla taas kirjojen parissa!

2 kommenttia:

  1. Totta, kohtalaisen tylsä gaala. NPH epäonnistui vitseissään, ei näyttänyt kaikki läsnäolijatkaan niitä ymmärtävän, ja oikeasti tuli muutama kömmähdyskin. Itseäni ainakin nolotti, kun eräs palkittu puhui itsemurhan tehneestä lapsestaan, minkä jälkeen NPH vitsaili samaisen rouvan vaatetuksesta. Kyllä Ellen oli ihan toista luokkaa. Illan kohokohta: Eddie Redmayne <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, myötähäpeää sai kokea, juuri tuo kuvailemasi kohtaus oli minullakin mielessä. Onneksi muutama aidosti hauskakin juttu oli, ja musiikkiesitykset olivat kauniita. Ensi vuonna toivon mukaan taas parempi, tästä on ainakin hyvä nousta eikä luulisi olevan vaikeaa ylittää tätä. Ja totta, Eddie Redmayne <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! <3