12. heinäkuuta 2016

Timo Parvela, Bjorn Sortland: Kepler62: Kutsu

Timo Parvela, Bjorn Sortland 
Kepler62: Kirja yksi: Kutsu
WSOY, 2015
Kuvitus: Pasi Pitkänen
121 s.

Apua, tämän lukemisesta on jo pieni ikuisuus ja muistikuvat ovat siis sen mukaiset. Haluan kuitenkin tuoda kirjan esiin blogissani, joten tässä jotain lyhyesti.

Kepler62 on hieno, himoittu videopeli, jonka ympärillä on aikamoinen huhumylly. Kukaan ei ole tiettävästi peliä vielä läpäissyt, ja huhutaan että voittajalle on luvassa jokin huima palkinto. Kepleriä pääsee pelaamaan myös nuori Ari ja tämän pikkuveli Joni. Poikien äiti ei ole ollut kotona pitkään aikaan, ja Ari koittaa huolehtia veljestään miten kykenee, muun muassa varastamalla ruokaa. Kun pojat pääsevät yllättäen pelin läpi, Joni sairastuu ja Arin täytyy löytää tälle lääkettä. Pian Ari alkaa huomata omituisia asioita, eikä voi pitää niitä vain sattumina.

Kirjassa koko maailman tila on mennyt huonompaan, luonnonvarat on loppumassa ja kaikkea valvotaan. Teknologia on sentään mennyt harppauksia eteenpäin. Niinpä uutta asuinympäristöä etsitään nyt taivaalta, uusien planeettojen muodossa. Siihen tosin vasta viitataan tässä ensimmäisessä osassa, joka toimi hyvänä esittelynä ja sarjan avauksena. Mutta koska sarjasta puhutaan avaruusseikkailuna, uskon että seuraavissa osissa päästään jo pois maan kamaralta.

Täytyy kyllä sanoa että vau mikä kirja! Luin tämän ihan heittämällä yhdeltä istumalta, niin lyhyt ja koukuttava kirja on. Todella juonivetoinen, nopealukuinen ja jännittävä kirja. Tapahtumat olivat itsessään jo aika jännittäviä, mutta niitä korosti todella hyvin kaunis ja näyttävä kuvitus. Koska kirja on lastenkirja, kuvitusta on paljon ja melkein joka sivulla. Varsinkin jotkut koko sivun kokoiset suuret kuvat olivat upeita.

Kerrassaan upea scifi-lastenkirja, tätä voi ehdottomasti suositella kaikille, ja uskon että tämän parissa voisi pojatkin viihtyä hyvin. Sen verran lyhyt ja ytimekäs kirja on, ettei sen parissa ainakaan kyllästyä ehdi. Viihtyminen sen sijaan on aika taattua!

Tämä sai ihan janoamaan jatkoa, mutta harmillisesti lähikirjastossani seuraava osa on lainassa... Ei muuta kun varaukseen! Tänä kesänä ilmestyy sarjan kolmas osa, syksyllä ilmestyy neljäs. Ensi vuonna imestyy sarjan kaksi viimeistä osaa. Sarja ilmestyy samaan aikaan sekä Suomessa että Norjassa.Arvosana: Viisi kissanpentua

4 kommenttia:

 1. Tämä on tosi hyvä kirjasarja ainakin kahden luetun osan perusteella. Jatkoa odotellessa...! (Kuvitus on mieletön, eikä tarinassakaan ole moitittavaa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kyllä innolla että pääsen toisen osan pariin, tämä oli niin hyvä :) Ja kuvitus on kyllä ihan huikea, välillä jopa aika pelottavakin :D

   Poista
 2. Tämä on mahtava sarja! Olen lukenut kaksi osaa ja olen innoissani. Yksi parhaista lastenkirjasarjoista pitkään aikaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täytyy kyllä pian päästä lukemaan toinen osa. Onneksi kolmatta ja neljättäkään ei tarvitse odottaa enää kauaa, tai kolmannen kohdalla ainakin näkyi että tässä kuussa ilmestyy :) On kyllä kaikkien kehujen arvoinen!

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3