10. heinäkuuta 2016

Lukumaratonin kooste

Minun osaltani tämä Blogistanian lukumaraton päättyi jo päivällä kolmelta, mutta vasta nyt tuntuu että olen toipunut koitoksesta ja pystyn taas istua tietokoneen ääressä. Olen maratonin jälkeen potenut koko päivän kauheaa päänsärkyä ja pahoinvointia, jotka onneksi nyt alkavat helpottaa. Silmiäkin meinaa vähän särkeä, muttei pahasti. Että otti tämä tälläkin kertaa aika koville lopulta, vaikkei lukiessa siltä tuntunutkaan.

Itse maraton sujui siis ihan kivasti, alku oli tosiaan taas kankeaa enkä tuntunut saavan luetuksi yhtään mitään, mutta jos muistan oikein, kaikki muutkin maratonit ovat alkaneet samalla kaavalla. Vaan kyllä se siitä, ja tuntui kivalle vain lukea, varsinkin tänään kun kyseessä oli niin hyvä kirja. 

 
Luin siis maratonin aikana kolme kokonaista kirjaa ja yhden puoliksi. Lukemani kirjat:

Noelle Stevenson: Nimona (sarjakuva) (272s.)
Antti Holma: Kauheimmat runot (192s.)
Emmi Itäranta: Teemestarin kirja (266s.)
Ranya ElRamly: Auringon asema (puoliksi, 96s.)

Sivuja yhteensä: 826

Aika hyvin tuli sivujakin, tosin minulle tyypilliseen tapaan mukana oli myös nopealukuisempi (mutta aika pitkä) sarjakuva, sekä myös aika nopealukuinen runokokoelma. Kaikki nuo kokonaan lukemani kirjat toimivat maratonin aikana hyvin, ja kaikki olivat lukukokemuksenakin todella hyviä. Harmi, että tuo Auringon asema ei ihan saanut pidettyä rimaa yhtä korkealla kummankaan kohdalla.

Se ei vaan oikein lähtenyt liikkeelle. Kirjan kieli on makuuni hieman liian runollista ja tajunnanvirtamaista, enkä pystynyt lukemaan kirjaa muuten kuin todella pikalukemalla. Saa nähdä, voi olla että luen kirjan vielä loppuun, mutta ihan kauheasti se ei kyllä kiinnosta. Voi olla että kirja oli väärä valinta maratonille, ja jossain toisessa tilanteessa olisin voinut pitää siitä paljonkin.

Mutta että sellainen maraton tällä kertaa, tsempit vielä kaikille jotka tällä hetkellä maratoonaavat! Ja kiitokset vielä Ja kaikkea muuta-blogin Minnalle järkkäyksestä!

6 kommenttia:

 1. Onnea maaliin pääsystä ja hienosta sivumäärästä! Kyllä se vähän koville ottaa, päänsärkyä oli hieman minullakin, mutta onneksi ei paljoa. Vaan kyseessä onkin maraton sentään. Minulle ainoa tuttu lukemistasi on Teemestarin kirja. Pidin siitä paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu jotenkin sitä aina lukee sen verran intensiivisesti, että maratonin loputtua sitten iskee kaiken maailman kivut ja säryt. Mutta juu, se on melkeinpä kyllä odotettavissakin :) Teemestarin kirja oli kyllä huikea!

   Poista
 2. Anna ihmeessä Auringon asemalle vielä mahdollisuus, mutta vaikka pidemmän tauon jälkeen jos siltä tuntuu :> itse sitä rakastin kovin, juuri tosin eniten kielen kauneuden vuoksi, joten jos se ei tunnu omalta, voi kirjaa kieltämättä olla haastava lähestyä! Mutta hieno luku-urakka sinulla takana kyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu saa nähdä miten sen kanssa käy. Kieli on minulle ehdottomasti se suurin haaste, en oikein tahdo löytää siitä mitään samaistumispintaa ja tekstiä on vaikea sisäistää. Ehkä kokeilen vielä, mutta en lupaa mitään :D Ja juu, urakka se kyllä oli!

   Poista
 3. Hieno sivumäärä kasassa sulla. Itse sain tuosta noin puolet. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon juu tuli sivuja, sarjakuva auttoi tietysti paljon asiaa, niinkun aina :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3