9. heinäkuuta 2016

Päivittyvä maratonpostaus (Ohi on!)

Tosiaan kuten jo twitterissä mainitsinkin, tajusin tuossa eilen että sunnuntaina tulee niin paljon eri urheilua jota olisi kiva katsoa ja joka veisi aika paljon aikaa lukemiselta, aloitankin maratonin jo tänään! Toki tänäänkin on varmaan hetkiä jolloin hivuttaudun television ääreen kannustamaan suomalaisia EM-kisoissa, mutta vain satunnaisesti ja ehkä myös kirjan kera.


Ajattelin aloittaa tuossa kolmen aikaan, joten ensimmäinen päivitys tulee niihin aikoihin, ja sitten siitä eteenpäin varmaan taas muutaman tunnin välein kun kaipaa pientä taukoa lukemiselta. Twitter ja Instagram päivittyvät varmasti myös tulevien 24 tunnin aikana.

Hyvää maratonia kaikille!

KLO 15:00 MARATON ALKAA

Nyt on tankattu ja katsottu jakso Gilmoren tyttöjä, tee on valmis, herkut odottaa vieressä, kissat on ruokittu, roskat on viety. Kaikki näyttäisi olevan valmiina varsinaiseen koitokseen! Maraton starttaa siis nyt, taidan aloittaa pinon päällimmäisellä kirjalla eli Auringon asemalla. 


KLO 18:00

Kolme tuntia maratonia takana, huh miten aika rientää. Auringon asema oli aivan liian runollista jotta keskittyminen olisi pysynyt kirjassa, joten jätin sen suosiolla kesken parinkymmenen sivun jälkeen. Jatkoin matkaa Teemestarin kirjalla, joka on ensimmäisten 50 sivun jälkeen ollut todella mielenkiintoinen. Sen parissa varmaan jatkan ainakin vielä hetken aikaa, ja vaihdan sitten ehkä välissä sarjakuvaan.

Kovin montaa sivua ei siis ole vielä takana, sillä huomaan olevani todella väsynyt. Uumoilin jo päivällä pyöräretkellä että olenkohan tulossa kipeäksi, sen verran nuutunut olo oli. Lukiessa on pitänyt pitää vähän väliä pikku taukoja ja suljinpa silmätkin jo hetkeksi päikkärit mielessä. No, päikkärit jäi vielä pitämättä, mutta jääkylmä kivennäisvesi pitää kyllä nyt hereillä. Onneksi tuo somen selailu on aina osa lukumaratonin lumoa, joten siitä nyt ei kovin suuria omantunnon tuskia tule. Nyt jatkamaan lukemista, jaksaa jaksaa!
Sivuja luettuna: 72


KLO 22:55

Huh kun aika tosiaan rientää. Alkaa vähän jo tuntua silmissä pitkään lukeminen, ja nyt alkaa jo väsymys taas painaa päälle. Olo on kuitenki parempi, ja varmasti teen voimin sitä jaksaa vielä valvoakin.

Teestä puheen ollen Teemestarin kirja etenee kivasti, mutta vaihtelun vuoksi vaihdoin siitä sarjakuva Nimonan pariin, ja sain sen tuossa juuri päätökseen. Olipa ihana sarjakuva kerrassaan! Nyt taidan pitää pienen tauon ja käydä läpi muiden päivityksiä ym, jos sitten vähän myöhemmin jatkaisi vaikka tuon Teemestarin kirjan parissa.
Sivuja luettuna: 372


KLO 01:30

Teekuppi ja Antti Holman Kauheimmat runot pitivät vielä tänne asti hereillä, huh. Olin lukenut tuota runokokoelmaa aina sieltä täältä, mutta nyt luin sen kannesta kanteen ja nauroin kovasti. Tällaiseen lukemiseen on hyvä lopettaa tältä päivältä. Ellen nyt sitten jaksa sängyssä lukea vielä hetken aikaa jotain. Mutta huomenna jatkuu sitten taas, toivottavasti mahdollisimman aikaisin aamusta. 
Sivuja luettuna: 577

KLO 12:40

Lyhyehköt yöunet takana ja loppukiriä viedään. Heräsin kahdeksan maissa ja jatkoin pikkuhiljaa lukemista. Olen lukenut koko aamun Teemestarin kirjaa, jota on jäljellä tasan 40 sivua. Kirja on ollut todella hyvä ja upea, ja olenkin ihan mielellään käyttänyt siihen aikaa enkä ole hötkyillyt lukemisen kanssa. En kyllä muutenkaan ole nopea lukija, mutta tämän kanssa ehkä vieläkin hitaampi. 

Jatkan siis tuon kirjan loppuun ja loppuajan taidan käyttää Auringon aseman parissa, jos saisin vielä senkin kunnolla alkuun. 
Sivuja luettuna: 707

KLO 14:40

Maraton alkaa lähennellä loppuaan, enää parikymmentä minuuttia jäljellä omaani. Luin Teemestarin kirjan loppuun ja olen nyt jatkanut tuota Auringon asemaa, jota ajattelin mennä vielä nyt jatkamaan loppuajaksi sohvalle. Kirjoitan tämän loppukaneetin tänne jo nyt, koska kolmen aikaan alkaa formulat, enkä silloin kerkeä enää kirjoitella. Enkä kyllä varmaan kovin montaa sivua kerkeä enää lukeakaan, mutta ei se mitään.

Kiva maraton oli, alku oli jälleen kankea mutta sitä osasin odottaakin. Kirjoittelen varmaan vielä illalla erikseen oman koontipostauksen, jossa ilmoitan lopullisen sivumäärän ja listaan kirjat.

Tsemppiä vielä kaikille jotka ovat myös loppukirillä tai vasta aloittelevat omaa urakkaansa! 

10 kommenttia:

 1. Hii, aloitamme samaan aikaan! <3 Tsemppiä maratonille, seuraan varsinkin instassa ja twitterissä miten sinulla menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän kiva juttu! :) Ja kiitos samoin, tsempit sinnekin! Nyt vielä viimeiset hengähdykset ja sitten alkaa :)

   Poista
 2. Lukuiloa! Toivottavasti et sentään ole tulossa kipeäksi. Minä olen jo ottanut torkut, mutta syy ei ollut kirjan... jaksaapa sitten lukea myöhään yöllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toivotaan että tämä menisi tässä ohi. Onneksi nyt onkin olo parantunut jo iltaa kohti :) Täytyy itsekin yrittää jaksaa mahdollisimman myöhään tänään, huomenna ehtii sitten vaikka ottaa torkut maratonin jälkeen :)

   Poista
 3. Tsemppiä loppukiriin! Minulla urakka on vasta alkanut ja nyt jo hieman nuutunut olo :D
  Ps. Odotan innolla arviotasi Nimonasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsempit sinullekin, toivottavasti nuutunut olo menee ohi ja vietät kivan maratonin :) Nimona oli kyllä hyvä, täytyy kirjoitella pian kaikista arviot :)

   Poista
 4. Onpa sinulla ollut kiva maraton, tuli mieleen että pitäisiköhän itsekin koittaa Teemestarin kirjaa, se kun odottaa hyllyssä. Aloitan itse kohta, enkä vieläkään tiedä millä kirjalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemestarin kirja oli hyvä valinta maratonille, sen parissa viihtyi todella hyvin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3