4. toukokuuta 2016

Maalis- ja huhtikuun luetut

Kappas vaan, niin on talvesta päästy ja ollaan jo kunnolla kevään puolella! Tämän hetkiset säät kyllä muistuttavat jo kesää, sen verran kuumasti aurinko on päässyt porottamaan. Maaliskuussa vallitsi jonkinlainen kevätväsymys, mutta nyt valoisat aamut ja illat piristävät jo paljonkin. Pyöräilykausikin on avattu, ja sitä kyllä olen kaivannutkin, kauppareissut tuntuvat huomattavasti mukavammilta kun matkaan menee vain viisi minuuttia.

Syistä moninaisista tosiaan jäi maaliskuun kooste silloin heti tekemättä, mutta meneehän se tässäkin. En meinaa enää edes muistaa mitä tulikaan luettua, joten ihan mukavaa siis näin pienen tauon jälkeen katsella miten on viimeisimmät kuukaudet menneet.


Maaliskuussa luin

4 kirjaa, joista
2 oli sarjakuvia
1 englanniksi
3 miesten kirjoittamaa ja 1 naisen kirjoittama
2 arvostelukappaletta ja 2 kirjastosta


Luetut:

Robert Kirkman: The Walking Dead - Book Eight (336s.)
Sarah Winman: Merenneidon vuosi (314s.)
Scott Snyder: Amerikan Vampyyri - Toinen kirja (158s.)
John Williams: Butcher's Crossing (334s.)

Sivuja yhteensä: 1142

Tilasto hämää hieman osittain, sillä luin maaliskuussa kyllä kolme sarjakuvaa enemmän, mutta kaikki nämä sisältyivät yksiin kansiin ja viimeisen osan luin vasta huhtikuun puolella. Ajattelin ensin laskea kaikki erikseen, mutta toisaalta näin se on selkeämpi, eikä sillä lopputuloksen kannalta ole väliä. Kaikki kuukauden kirjat olivat tasaisen hyviä, mutta Butcher's Crossing jäi näistä pisimmäksi aikaa mieleen pyörimään.

Hieman hiljainen kuukausi lukemisenkin osalta, kuten blogissakin oli. Väsymys tosiaan meinasi painaa, eikä mikään tekeminen oikein maistunut miltään. Pääsiäinenkin oli ja meni, silloin sain jonkinlaisen mielenhäiriön ja leipomista kaihtavana ihmisenä leivoin ensimmäisen täytekakkuni ikinä. Hyvä siitä onneksi tuli. Loppukuusta saimme myös Bonnier Booksin kautta mahdollisuuden mennä katsomaan Tampereen Komediateatterille Heikki Kinnusen Pukija-näytelmän. Näytelmä oli todella hyvä, Kinnusen ja Pukijaa näytelleen Ola Tuomisen näyttelijätyötä oli ilo katsella. Kiitokset Bonnier Booksille teatterilipuista!

*** 

Huhtikuu tuntui jo selvästi paremmalta kuukaudelta mitä maaliskuu. Huhtikuussa tuli kirjoitettua blogiinkin sentään pari kertaa useammin mitä maaliskuussa, vaikka silti postausten määrä jäi aika vähäiseksi. Tein kuitenkin yhden kivan Tagin johon monet muutkin lähtivät vastailemaan. Lisäksi kirjoittelin kymmenestä oman hyllyn kirjasta jotka haluaisin lukea juuri nyt. Kuun viimeisinä päivinä pidimme pienet vappujuhlat, ja niiden jäljiltä asuntomme on edelleen täynnä ilmapalloja.


Huhtikuussa luin

6 kirjaa, joista
4 oli sarjakuvia
3 englanniksi
4 miesten kirjoittamaa ja 2 naisten kirjoittamaa
4 kirjastosta ja 2 omasta hyllystä
2 kotimaista

Luetut: 

Laura Lindstedt: Oneiron (439s.)
JP Ahonen: Villimpi Pohjola: Kypsyyskoe (88s.)
Emma Donoghue: Huone (325s.)
Robert Kirkman: The Walking Dead - Compendium 3 (1088s.)
Matt Fraction: Sex Criminals, Vol. 1: One Weird Trick (128s.)
Matt Fraction: Sex Criminals, Vol 2: Two Worlds, One Cop (128s.)

Sivuja yhteensä: 2196


Nyt on viimeisetkin The Walking Deadit luettu, ja seuraavia osia pitää ihan jo odottaa. Tuo neljä viimeistä osaa kattava Compendium on kyllä massiivinen, ja luin siitä tosiaan vain viimeisen osan huhtikuussa. Sivumäärät eivät siis ihan mene oikein, mutta ei haittaa. Tämäkin kuukausi oli tasaisen hyvä, ainoastaan Oneiron nousi hieman muiden yläpuolelle ja olikin kuukauden paras lukukokemus. Vaan ei jäänyt Huonekaan kauas, aivan ihana tarina sekin.

Huhtikuussa kävin myös elämäni ensimmäistä kertaa Helsingin Kansallisoopperassa katsomassa Oopperan kummituksen. Oopperan kummitus on aina ollut aivan suosikkini, en edes muista kuinka monta kertaa olen nähnyt kyseisen elokuvaversion... Ja kyllä oli muuten upea ooppera! Aivan ällistyttävän hienoja lavasteita ja laulua, kylmät väreet tuli monta kertaa esityksen aikana. Ehdottomasti täytyy mennä joskus uudelleen.

Ihanaa kevättä kaikille!

4 kommenttia:

 1. Oneiron on ihana! Sanon samaa varmaan aina, kun joku mainitsee kirjan, haha. Minulla Merenneidon vuosi jäi lopulta kesken. Katsotaan luenko sen ehkä joskus loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oneiron oli kyllä tosi hyvä, että saahan sitä suositella :D Merenneidon vuosi oli jotenkin ihana, sellainen sympaattinen ja kaunis kirja.

   Poista
 2. Hyviä kirjoja olet lukenut. :) Tuo Butcher's Crossing minuakin kiinnostaisi Stonerin jälkeen, ehkä se pitää vielä tässä joskus lukaista. Ja Donoghuen Huone on ollut myös luettavien listalla ikuisuuden, saisikohan näistä sinun postauksista viimein inspiraatiota nostaa niitä sillä listalla vähän korkeammalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Butcher's Crossingia kyllä suosittelen, vaikka aiheeltaan hyvin erilainen onkin kuin Stoner. Ja joo, lue ihmeessä Huone pian, se oli aivan ihana kirja! Toki ymmärrän miksi monet eivät siitä välttämättä ole ihan niin paljon tykänneet, mutta minuun upposi ainakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3