26. toukokuuta 2016

Unpopular bookish opinions ja Onnellisuushaaste

Hauskaa, että tämä Unpopular bookish opinions -haaste löysi minutkin, kiitos Manni haastamisesta! Hauskaa se on siksi, että tämä on ollut luonnoksissani jo ikuisuuden puoliksi valmiina, sillä bongasin tämän joskus BookTuben puolelta ja tarkoitus oli tuoda se blogiinkin asti. No, se jäi puolitiehen koska kysymykset olivat lopulta niin vaikeita, mutta hauskaa että joku muu on nyt tämän tehnyt ja pääsen siis silti vastaamaan näihin kysymyksiin!Haasteen säännöt:

1. Linkkaa haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi, jotta he tietävät mikä on homman nimi.

1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et.
Kauhean vaikea kysymys! Pitkän pohdinnan jälkeen vastaan Catherynne M. Valenten kirja Tyttö joka purjehti Satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla. En koskaan lukenut kirjaa loppuun, koska sen kirjoitustyyli ei vaan napannut yhtään, jotenkin aivan liian naiivi ja äh. Todella monet tuntuvat tästä kuitenkin tykkäävän.


2. Kirja tai kirjasarja, josta kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
No, Twilight -sarja taitaa olla aika yleisesti sekä inhottu että myös pidetty, ja itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Luin Houkutuksen aikoinaan yläasteikäisenä, ja rakastuin kirjaan hyvin palavasti. Muut sarjan kirjat ei enää sitten ihan niin suuria tunteita nostattanut, mutta pidin niistäkin. Enää en ihan niin fani ole, mutta ei niitä ensimmäisiä lukukokemuksia ja muistoja mikään poista.


3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut.
Olen lukenut aika vähän sellaisia sarjoja joissa on kolmiodraama, ja vielä vähemmän sellaisia joissa en olisi pitänyt kyseisestä lopputuloksesta. Tosin, kaikki hetket Nälkäpeleissä, jossa Katniss on Galen seurassa saa ärsyyntymään, yh mikä kaveri.


4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.
Dekkareiden pariin en hakeudu juuri koskaan, varsinkaan minkään kovaksikeitetyn pariin. Ainoita poikkeuksia on jotkin omasta mielestäni ns. hyvän mielen dekkarit, kuten Sherlock Holmes tai Flavia de Luce-sarja. Suoranaista romantiikkaa, chick-litiä tai kauhua en myöskään lue.


5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.
Tämä on kauhean vaikea kysymys, näitä ei juurikaan ole. Mutta no, jos nyt mennään Pottereiden maailmaan niin Harry ei missään nimessä ole lähellekään lempihahmoni sarjassa, tosin en usko että se juuri kellään onkaan. Pottereissa on aika paljon sellaisia hahmoja, joista en alkuun tykännyt, mutta joista oppi pitämään myöhemmin paljonkin, kuten vaikkapa Draco tai Kalkaros.


6. Kirjailija josta monet pitävät, mutta sinä et.
Tämäkin on vaikea, koska en koe että tällaista olisi. Mutta no, esimerkiksi Ian McEwanin kirjojen kanssa ei oikein koskaan tiedä tuleeko niistä pitämään vai ei, jotkut ovat olleet tosi hyviä, osa ihan ok ja joistain en ole pitänyt.


7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.
Aika monetkin nuortensarjat, mutta mainitaan nyt esimerkkinä vaikka Outolintu-trilogia ja Selection-sarja. Ensimmäinen ei ole koskaan kiinnostanut, varsinkaan koska kun se tuli olin juuri lukenut Nälkäpelit joita rakastin, ja tuntui että eri dystopioita puskettiin joka tuutista. Selection taas kuulostaa niin hötölle etten usko pitäväni siitä.


8. Kirja, joka on mielestäsi huononpi kuin siitä tehty elokuva. 
Taru Sormusten Herrasta-elokuvatrilogia on aivan lemppareitani. Olen lukenut kirjat aikoinaan yläasteella, mutta menihän se välillä hieman väkisin väännetyksi lukemiseksi. Pidin lopulta kirjoista oikein paljon, mutta koska olin nähnyt elokuvat entuudestaan jo monia kertoja, kirjat eivät vaan jotenkin yltäneet samaan. Asia voisi olla toisin, jos lukisin kirjat uudelleen nyt vanhemmalla iällä. Elokuvilla on kuitenkin aina erikoispaikka sydämessäni.


Tällä kertaa skippaan haasteen eteenpäin laittamisen, sillä en yhtään tiedä kuka tämän on jo tehnyt. Mutta jos siellä on joku joka tämän haluaa vielä tehdä, niin haastan sinut! 

***

Lisäksi Henna Hemulin kirjahyllystä haastoi minut jo huhtikuussa onnellisuushaasteeseen, mutta jonka tekeminen on vaan jäänyt. Haaste on yksinkertainen, tarkoituksena on siis listata asioita jotka tekevät onnelliseksi. Lista voi olla pieni tai suuri, ihan sellainen kuin haluaa. Itse ajattelin listata muutaman juuri tällä hetkellä onnelliseksi tekevän asian.


Minut tekee onnelliseksi

Alkanut kesä, lämpöiset päivät ja ihana vehreys luonnossa. Kesä tulee aina niin hiipien, yhtäkkiä puissa on jo isot lehdet ja kaikkialla on vihreää ja nättiä ja tuoksuu hyvälle. Ulkona tekee mieli olla koko ajan, vaikken kovin auringossa siedäkään olla. 

Kirjat. Kirjojen lukeminen, kirjoista keskusteleminen, kirjakuvien katseleminen, kirjahyllyt, kirjastot. Kaikki kirjoihin liittyvä.

Kauniit Disney-aiheiset taidepostikortit, joita ei henno koskaan lähettää kellekään, mutta jotka on niin kauniita että ne voi laittaa esille vaikka jääkaapin oveen.

Särkänniemen planetaario, voi miten voikin ihminen innostua pienestä.

Astianpesukone! Ei voi kuin myöntää, että elämä on harvinaisen paljon helpompaa ja mukavampaa nyt kun on astianpesukone, ah.

Ylisöpöt puput joiden seurassa voi kahvitella ja syöttää niille herkkuja.

Ystävät, tietysti.

***

Sama homma tämän haasteen kanssa, jos joku haluaa viedä positiivisuutta eteenpäin omassa blogissaan tekemällä tämän onnellisuushaasteen, olkaa hyvät!


2 kommenttia:

 1. Voi ihana mitä pupuja! Ja hauska lukea tuon ensimmäisenkin haasteen vastauksia, olen niitä itsekin hieman pohtinut, mutta vaikeita ovat kysymykset! Kalkaros ja Draco on kyllä taitavasti kirjoitetut hahmot, niiden moniulotteisuuden huomaa vasta sarjan loppupuolella. Ihania kumpikin. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo puput oli ihania, ne vaan yhtäkkiä meni tuohon muodostelmaan :D

   No mutta, ei muuta kun nappaa itsellesi tuo haaste! Tai, voinhan aina muokata tätä ja haastaa sinut ;) Oli kyllä vaikeita kysymyksiä, meni monta tovia pohtiessa. Ja totta, varmasti aika monella on sama homma Kalkaroksen ja Dracon kanssa, hienoja hahmoja kyllä molemmat. Varsinkin Kalkaroksesta onkin tullut ihan lemppari jo.

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3