6. toukokuuta 2016

Kevään kirjaostoksia

Helmikuussa ostin vain kaksi kirjaa. L. M. Montgomeryn Annan jäähyväiset sekä Walter Moersin Uinuvien kirjojen labyrintti tarttuivat Suomalaisen kirjakaupan alesta mukaan. Moersilta olen aikoinaan ala- ja yläasteella lukenut kaikki muut kirjat, mutta tätä Uinuvien kirjojen-sarjaa en ole vielä lukenut. Tämäkin hankkimani on jatko-osa Uinuvien kirjojen kaupungille, joka pitäisi jostain metsästää. Kapteeni Sinikarhun 13½ elämää on edelleen yksi kaikkien aikojen lempilastenkirjani, ja haluankin kaikki Moersin kirjat itselleni.

Maaliskuussa oli Tampere Kuplii, josta tuli hankittua pari sarjakuvaa. Omat hankinnat ovat viides osa Blacksadia ja Rat Queensin toinen osa, joiden lisäksi voitin kävijäkyselyssä itselleni JP Ahosen uusimman Villimpi Pohjola-sarjakuvan Valomerkki. Lisäksi avopuoliso hankki hyllyyn Alan Mooren Vartijat-sarjakuvan, joka ei tosin kuvissa näy.

 
 
Akateemisessa kirjakaupassa tuli myös käytyä oikein parikin kertaa löydettyäni sieltä alenurkkauksen. Hullut päivät sen sijaan skippasin tällä kertaa kokonaan. Ensimmäisellä kerralla mukaan tarttui Gillian Flynnin Teräviä esineitä, Gregoire Delacourtin Katseenvangitsijat ja Amity Gaigen Schroder. Kaikki taisivat olla muutaman euron kappale. Ja viime tiistain extempore uusintavierailulla alenurkkaukseen olikin ilmestynyt uusia kirjoja, joita en voinut vastustaa. Itkosen Ajo ja Giordanon Ihmisruumis lähtivät matkaan eurolla kappale, ja Doerrin Kaikki se valo jota emme näe lähti mukaani kympillä.Myös kirjaston poistomyynneissä tuli käytyä ahkerasti, ja lopulta sieltä löytyikin pari kirjaa kotiin kannettavaksi. Watsonin Kun suljen silmäni ja Gruenin Apinatalo ovat kiinnostaneet sen verran että tulin ne hankkineeksi. 


Viimeisin ostokseni tapahtui itseasiassa tänään kun kävin huvikseni läpi kirjaston poistohyllyä, ja niinpä mukaan tarttui Anne Enrightin Valvojaiset. En voi vastustaa Otavan sinisen kirjaston kirjoja, vaikken niistä olisi ennen edes kuullutkaan. Tämä on kuitenkin vuoden 2007 Booker-palkinnon voittaja, joten sekin auttoi ostopäätöksessä.

Sellaisia alkuvuoden ostoksia! Tammikuun listaus löytyy kuukausikoosteen ohesta täältä. Ihan kelpo määrä on tullut hankittua taas hyllyntäytettä, ja aikamoisia järjestelyitä on tarvittu jotta kaikki ovat mahtuneet. 13 kirjaa on kuitenkin aika pieni määrä kolmessa kuukaudessa, että ei tämä nyt ihan lapasesta ole vielä lähtenyt. Eikä toivon mukaan lähdekään, nyt yritän välttää kaikkia kirjakauppoja hetken aikaa.
 

4 kommenttia:

 1. Hihii hauska päästä näkemään sinunkin kirjostoksiasi! Itkosen Ajon ostin viime vuonna parilla eurolla Akateemisesta, mutten ole vielä lukenut. Villimpi pohjola -sarjakuva kiinnostaisi - en tiedä miksen ole vielä lukenut niitä yhtään?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajo kyllä kiinnostaa, en ole Itkoselta vielä mitään aiemmin lukenut, että ehkä tämä tulee olemaan ensimmäinen.

   Ja Katri hei, nyt menet ja lainaat Villimpi Pohjolan ensimmäisen kirjan! :D Ne on kyllä mahtavia, juuri luin sarjan kolmannen osan. Järjestyksessä kannattaa ainakin lukea, kun tarinat menee sen verran eteenpäin jo tuossakin.

   Poista
 2. Ajattelin pitää ostotaukoa, koska viimeaikoina on tullut kivasti ostettua uusia kirjoja ja en halua ennen muuttoa täyttää laatikoita painavilla kirjoilla. Eilen en kuitenkaan voinut vastustaa tuota Kaikki se valo jota emme näe-kirjaa, kun törmäsin siihen Lidlissä. En olisi uskonut löytäväni sitä sieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ostotauko olisi täälläkin ihan paikallaan. Hyllyyn kun ei tosissaan mahdu enää yhden yhtä kirjaa!

   Minäkin huomasin jokin aika sitten jonkun aika tuoreen ja arvostetun kirjan Lidlissä myynnissä ja yllätyin aika lailla, en vaan muista enää mikä se oli. Hauskaa että kirjojen myynti levittäytyy sellaisiinkin paikkoihin, ehkä ne siten löytää enemmän lukijoitakin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3