11. tammikuuta 2016

Synttärit!

En todellakaan saata uskoa että blogini on ollut jo vuoden pystyssä, mihin aika oikein katoaa? Vastahan sitä jännitti itsensä kipeäksi asti julkaistuaan ensimmäisen postauksensa. Enää ei jännitä ihan niin kovasti, mutta edelleen jokainen postaus joutuu tarkkaan syynäykseen ennen julkaisuaan.

Jotenkin nyt tuntuu, että olen todella osa tätä yhteisöä. Vuosi on ainakin itselle sellainen selvä rajapyykki; sen yli jos pääsee, niin on edes jollain tapaa tosissaan. Sitä huomaa että harrastus kiinnostaa edelleen, jaksaa kirjoittaa ja osallistua. Joskus kun tällaiset jutut saattaa olla ohimeneviä vaiheita, sellaisia pieniä innostuspuuskia jotka sitten laimenee ja pikkuhiljaa katoaa. Onkin kiva huomata että koko blogin pitäminen kiinnostaa vielä kovasti, ja että se on vielä hauskaa ja antoisaa.

Sanoisin siis että olen viihtynyt blogimaailmassa todella hyvin. Enkä missään nimessä vähiten mukavien ihmisten takia. On ihanaa saada kommentteja, se sykähdyttää joka kerta. Lisäksi muiden blogeista saa paljon inspiraatiota omaankin tekemiseen ja lukemiseen, eikä tämä yksin olisikaan niin hauskaa.

Paljon on vielä kehitettävää, sekä ihan ulkoasua myöten kuin varmasti sisällöllisestikin. Kaikki on melkein kuten haluaisin, mutta ei kuitenkaan vielä ihan. Ulkoasun kanssa lähinnä hienosäätöä, pieniä muutoksia. Sisällöllisesti yksinkertaisesti tarkempia ja parempia arvosteluita, pitäisi saada ne päänsisäiset ajatukset oikeasti sinne paperille ja muille nähtäväksi. Se jos jokin kaipaa vielä hienosäätöä, aika paljonkin.


Sitten vielä ihan vähän tilastojuttuja ensimmäisen blogivuoden ajalta:

Blogini aikana olen postannut 94 postausta, keskimäärin 8 kuukaudessa. Aktiivisin kuukausi oli helmikuu (11) ja hiljaisin kuukausi marraskuu (4).

Huomattavasti eniten olen lukenut 2000-luvun jälkeen julkaistuja kirjoja. Vain 11 kirjaa on kirjoitettu 1900-luvulla, ja vain yksi 1800-luvulla.

Blogiajan lempikirjoja en viitsi listata, sillä koko viime vuoden parhaat kirjat listasin jo koontipostauksen yhteydessä täällä. Kunhan blogille tulee lisää ikää, on ihan mielenkiintoista nähdä mitkä kirjat nousevat kaikkein parhaimmiksi.

Luin kuitenkin monta erinomaista kirjaa ja useita todella hyviä kirjoja. Goodreadsin mukaan olen lukenut blogini aikana 12 viiden tähden kirjaa, 46 neljän tähden kirjaa ja 22 kolmen tähden kirjaa. Kahden tähden kirjoja luin vain 7, eikä yhden tähden kirjoja tullut luettua yhtäkään. Nyt kun vain saisi nostettua tuolta neljän tähden ryppäästä enemmän kirjoja vielä tuonne ylöspäin, niin kaikki on hyvin.

Vuoden 2016 tavoite onkin, että osaisin valita vielä paremmin sellaisia kirjoja luettavaksi, jolle voisin antaa täydet pisteet, ja vähemmän niitä keskivertoja, ihan ok kirjoja. Haluaisin varsinkin osata jättää kirjoja kesken; on turhauttavaa lukea monta päivää jotain kirjaa, joka ei kiinnosta eikä säväytä millään lailla. Hyllyssä odottaa niin monta muuta kirjaa, jotka kiinnostavat kovasti, ja luultavasti myös nousevat lemppareiden joukkoon, etten halua kuluttaa aikaani enää ok-kirjoihin. 

Muita tavoitteita tälle vuodelle:

- Lue enemmän oman hyllyn kirjoja. Siis ihan oikeasti, lue ne. Ei enää tekosyitä.

- Älä ole liian ankara kirjoille. Löyhennä siis hieman tähditystä. Kaikkien ei tarvitse olla tajunnanräjäyttäjiä, jotta ne ansaitsevat täydet pisteet.

- Älä ota paineita bloggaamisesta. Jos joku kirja ei nostata minkäänlaisia ajatuksia tai tunteita, onko siitä pakko blogata? No ei ole.

- Älä ota paineita lukuhaasteista. Älä menetä niiden takia yöuniasi jos kaikki ei onnistukaan.

- Lopeta ylipäätään se stressaaminen.


Kiitos kaikille seuraajille ja kivoja lukuhetkiä!

28 kommenttia:

 1. Paljon onnea 1-vuotiaalle! Kuten taisin jo aiemminkin kommentoida, niin en tahdo uskoa, että olet blogannut "vasta" vuoden, tuntuu kuin olisit ollut täällä aina <3 Laadukas ja kiinnostava blogi sinulla, ehdottomasti.

  Hassua, että olen pitänyt itse blogia kohta 5 vuotta, ja minusta tuntuu aika samalta sen suhteen, että haluaisin osata kirjoittaa paremmin ajatukset kirjoista blogiin asti. Vaan ehkä se on ikuisuusongelma, ettei vaan aina tahdo saada ajatuksia sanoiksi, vaikka kuinka olisi jo muutaman vuoden harjoitellut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Vuosi on kyllä hurahtanut ohi kamalaa vauhtia. Tuntuu kyllä välillä pidemmällekin ajalle, mutta vuosi on vielä kuitenkin aika lyhyt aika, verrattuna ainakin viiteen vuoteen!

   Ikuisuusprojekti tuo kirjoituksen parantaminen voi hyvinkin olla, mutta onneksi aina on toivoa että jotain oppisikin matkan varrella :D

   Poista
 2. Paljon onnea blogillesi!

  VastaaPoista
 3. Onnea :)

  Ensimmäinen vuosi on omallaan tavallaan antoisa ja hyvä, mutta edessäpäinkin on mukavaa, oma bloginikin on toivottavasti vasta alkutaipaleella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivon mukaan tässä harjaantuu vielä enemmän, ja varmasti edestä löytyykin kaikkea mukavaa :)

   Poista
 4. Onnea yksivuotiaalle :) Oli kiva lukea ajatuksiasi kuluneesta vuodesta. Intoa blogin pitoon ja lukemiseen myös seuraavalle vuodelle!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut 1v. blogillesi :)

  VastaaPoista
 6. Onnittelut ensimmäisestä vuodesta. :) Stressaamisen vähentäminen onkin hyvä tavoite, bloggaamisessa ja muutenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vielä kun löytäisi vaan keinot vähentää sitä stressiä, niin olisin tyytyväinen :)

   Poista
 7. Onnea vuosikkaalle! Ihana kissuli kuvassa.

  VastaaPoista
 8. Onnea ensimmäisestä vuodesta! ♥ Hassua, kuvittelin blogisi jo paljon vanhemmaksi. :D Parin kuukauden päästä oma blogini täyttää jo viisi vuotta ja joskus on noita samoja ajatuksia kuin sinullakin, siis esimerkiksi, että pitäisi lukea enemmän omasta hyllystä. Huomasin kuitenkin vuosikatsausta kirjoittaessani, että viime vuonna tuli luettua peräti 13 kirjaa omasta hyllystä. Hämmästelin lukua, ja piti pariin kertaa tarkistaa katsoneeni oikein... Sitä vaan joskus asettaa hasuja tavoitteita itselleen. Osallistumalla esimerkiksi kaikkiin kirjablogistanian lukuhaasteisiin... Mutta kun ihmiset keksivät niin kiinnostavia aiheita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hauskaa että blogini tuntuu vanhemmalle, itsellä kun on vielä aika junnu-olo :D Minäkin luin yllättävän paljon omasta hyllystä tänä vuonna, jopa 31, mutta niistä toki suuri osa on e-sarjakuvia, fyysisestä kirjahyllystä ei tullut luettua ihan niin montaa. Ja niin minkäs sille tekee kun kaikki haasteet kuulostaa aina niin kivoille, pakkohan niihin on osallistua :D

   Poista
 9. Synttärionnea vauvavuoden päättymisen jälkeen ja paljon iloisia bloggaushetkiä tulevaisuuteen!

  VastaaPoista
 10. Onnea yksivuotiaalle!♥
  Oman hyllyn kirjojen lukeminen taitaa olla monien ikuisuusprojekti, mutta tänä vuonna päätin onnistua sen suhteen. Kopkop. Elämä on kyllä aivan liian lyhyt huonoille kirjoille, mutta ei se keskenjättäminen mitään helppoa puuhaa aluksi ole - varsinkin mitä pidemmälle on rämpinyt, niin sitä helpommin sinnittelee ihan loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Niinhän se taitaa olla, mutta minäkin olen tällä kertaa päättänyt onnistua! En voi keksiä enää mitään tekosyitä olla tarttumatta niihin. Keskenjättäminen on varmasti vaikeaa, enkä tiedä miten hyvin siinä tulen onnistumaan.. Ja kun eihän sitä koskaan tiedä mitä kirjan loppu aina tuo tullessaan :)

   Poista
 11. Onnea ensimmäisestä blogivuodesta! Minustakin tuntuu, että olisit pyörinyt täällä jo vähintään pari vuotta :D

  Stressaamisen lopettaminen on hyvä tavoite, ihan kaiken suhteen. Lupaan noudattaa sitä itsekin tänä vuonna ja tästä eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha no se on onneksi positiivista :D

   Stressaamisen lopettaminen kyllä kannattaa, se on niin turhaa, ja varsinkin turhista asioista stressaaminen. Tehdään tästä stressitön vuosi!

   Poista
 12. Onnea, onnea! Paljon samoja ajatuksia heräsi minullakin: miten aika onkin mennyt niin nopeaa ja miten ihanaa on puolestaan se, että bloggaamisesta on tullut harrastus eikä vain ohimenevä kokeiluvaihe. Jatka samaan malliin äläkä tosiaan stressaa liikoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä mukava huomata että tästä on saanut mielekkään harrastuksen, jonka pariin on aina kiva palata. Toivottavasti pysyykin sellaisena vielä pitkään :) Ja yritän kyllä kovasti olla stressaamatta!

   Poista
 13. Onnea yksivuotiaalle ja antoisia tuleviakin blogivuosia! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3