16. tammikuuta 2015

Lyhyet, osa 1

Ajattelin aloittaa tällaisen Lyhyet -osion, johon kirjoitan -yllättävää- lyhyesti aina sellaisista kirjoista joista ei välttämättä ole paljon sanottavaa omaksi postaukseksi asti, mutta joista haluan mainita edes jotain. Tällaisia kirjoja ovat yleensä sarjakuvat ja graafiset novellit, joita luen nykyään suhteellisen paljon.


J. K. Rowling
Siuntio Silosäkeen Tarinat  
(The Tales of Beedle the Bard, 2008)
Tammi, 2009,
suom. Jaana Kapari-Jatta 
93 s.

Siuntio Silosäkeen tarinat oli ainoa Pottereihin liittyvä kirja mitä en ollut vielä lukenut. Kirja oli joululahjaksi saamani korun ansiosta mielessä viime kirjastokäynnillä, josta sen viimein mukaani nappasin. Kirja koostuu viidestä lasten sadusta sekä Professori Dumbledoren muistiinpanoista liittyen jokaiseen tarinaan. Tarinat ovat Velho ja pomppiva pata, Oivan onnen alkulähde, Tietäjän karvainen sydän, Tanili Kanilin käkättävä kanto ja Tarina kolmesta veljeksestä.

Velho ja pomppiva pata ja Tanili Kanilin käkättävä kanto ovat aika perinteiset lasten sadut, lopussa opitaan että paha saa aina palkkansa ja hyvyys kannattaa. Ihan kivat kertomukset, joihin taikuus tuo kivan pienen lisän. Oivan onnen alkulähde on nätti pieni kertomus, jossa sankari ja sankarittaret pääsevät vaikeuksien kautta voittoon ja oppivat arvostamaan ystävyyden ja rakkauden voimaa. Tietäjän karvainen sydän oli kirjan yllättäjä. Tarina oli aika karmiva, eikä onnellisesta lopusta ollut tietoakaan. Hyvä ja kirjan mielenkiintoisin kertomus. Tarina kolmesta veljeksestä on tarinoista se kuuluisin, sillä tämä liittyy kohtalokkaasti viimeiseen Potteriin ja sen juonen kulkuun. Tarina oli myös paras näistä viidestä. Kaunis kertomus ihmisen halusta voittaa kuolema ja kuoleman hyväksymisestä. Dumbledoren mietteet jokaisen tarinan lopuksi oli kiva lisä kirjaan, kuin myös kirjan monet alaviitteet.

Arvosana: Kolme kissanpentua

Osallistun tällä kirjalla Reading Challengen kohtaan 12. A book of short stories.


 
Brian K. Vaughan 
Nico Henrichon
Pride of Baghdad
Vertigo, 2006
136 s.

Vuonna 2003 lauma leijonia karkasi Baghdadin eläintarhasta Irakin pommitusten yhteydessä. Leijonat vaelsivat vapaana ja nälissään autioituneen Baghdadin katuja, taistellen selviytymisestään. Tämä graafinen novelli kertoo kyseisen tositarinan leijonien näkökulmasta, heidän halustaan selviytyä ja pohdinnastaan onko parempi elää turvassa vankina ja hyvin ruokittuna vai vapaana luonnossa mutta nälissään ja alituisesti varuillaan.

Tarina oli surullinen, koskettava ja ahdistava. Sota koskettaa aina niin monia, ihmisten ohella myös eläimiä. Kirjan tunnelma oli odottava ja loppua kohden tiivistyvä. Piirustustyyli kävi tarinan tunnelmaan hyvin. Kuvat olivat selkeitä ja samaan aikaan hyvällä tapaa sekavia. Kuvitus oli toisinaan hyvinkin raakaa, verta oli paljon ja luonnon raakuus ja rajuus tuli esille monessakin kohtaa. Pidin kirjasta, mutta se ei kuitenkaan ihan ollut sitä mitä olin alunperin ajatellut.

Arvosana: Kolme kissanpentua

Osallistun tällä kirjalla Reading Challengen kohtaan 7. A book with nonhuman character.Natasha Allegri
Bee and Puppycat #2 
Kaboom!, 2014 (e-kirja)
24 s.

Bee and Puppycat on toinen osa kyseistä sarjaa. Tarinassa seikkailee nuori tyttö Bee ja tämän ystävä Puppycat, joka on nimensä mukaan koiranpennun ja kissan sekoitus. Kaksikko saa uudeksi työnkuvakseen mennä sisään pieneen lumisadepallo- maailmaan korjaamaan rikkoutuneen soittorasian. Hauskasti piirretty, suloinen ja nokkela pieni sarjakuva minkä lukee hetkessä. Erikoista juuri tässä sarjakuvassa on eri soittorasioista "soiva" QR- koodi. QR- koodinlukijaohjelmalla lukija pääsee kuuntelemaan soittorasiasta kuuluvan kappaleen YouTubesta. Idea on mielestäni aivan ihana ja soivat kappaleetkin olivat nättejä. En ole aiemmin törmännyt missään tällaiseen ratkaisuun, joten ihastuin kovasti. 
Arvosana: Neljä kissanpentuaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3