12. tammikuuta 2015

Vuonna 2014


 • luin 51 kirjaa, joista 20 oli sarjakuvia.
 • sivuja kertyi 11396, 227 per kirja
 • ...Mikä on 3351 sivua vähemmän kuin edellisvuonna, vaikka sillon luin koko vuonna "vain" 35 kirjaa.
 • ...Mikä taas johtuu siitä etten silloin lukenut ainuttakaan sarjakuvaa.
 • paksuin lukemani kirja oli Sarah Watersin Silmänkääntäjä, 673s.
 • lyhyin lukemani kirja oli Ville Tietäväisen Vain pahaa unta, 47s.
 • 20 lukemistani kirjoista oli naiskirjailijoiden käsialaa, 31 miesten. 
 • 7 kirjaa luin englanniksi, loput suomeksi.
 • luin itselleni ennätysmäärän suomalaista kirjallisuutta, 18 kirjaa.
 • luin omasta hyllystä 24 kirjaa ja kirjastonkirjoja luin 25. Kaksi kirjaa lainasin muualta.
 • huonoin lukukokemus oli Robert Louis Stevensonin Tohtori Jekyll ja herra Hyde
 • luin myös muutamia mahtavia, mullistavia ja ihania kirjoja:


Vuoden 2014 Top 5 kirjat:

 

5. John Green - Tähtiin kirjoitettu virhe

Kaunis, surullinen ja silti niin elämänhaluinen tarina kahdesta nuoresta kamppaillen syöpää vastaan. Herätti paljon ajatuksia elämän hektisyydestä ja kuolemasta. Opetti nauttimaan elämästä hieman lisää ja arvostamaan omaa terveyttä. Avasi hyvin kyynelkanavat, minullehan ei tarvitse kuin vaikka kaunis mainos telkkarissa niin ne jo avautuu... Eikä tämä ole edes vitsi.
Luettu 25.1.2014


4. Sarah Waters - Silmänkääntäjä

Tarina orpotyttö Suesta, suuresta ja rahakkaasta suunnitelmasta, Maud- neidosta, petoksista ja salaisuuksista. Ihanan yllätyksellinen kirja! Juonenkäänteet pääsivät todella vetämään maton alta, mikä on aina suuri plussa kirjalle. Henkilöhahmot olivat kaikki jokseenkin luotaantyöntäviä, mutta silti samaistuttavia ja aitoja. Lisäksi itse kirjan miljöö, harmaa ja likainen 1800 -luvun Lontoo, ah.
Luettu 18.3.2014


3. Brian K. Vaughan ja Fiona Staples - Saga (volumet 1-2)

Marko ja Alana; kaksi eri rotua, kaksi eri planeettaa, yhteinen lapsi. Kaikki sodan keskellä. Tästä alkaa pakomatka ympäri galaksin, pakoon kaikkia mahdollisia vihollisia mitä voi kuvitella, ja enemmän. Ah ja voih, mitä olenkaan lukenut. Täynnä mahtavia hahmoja, vauhdikkaita tapahtumia ja silmiä hivelevää piirustustyyliä.
Luettu 9.5.2014


2. Bernard Beckett - Genesis

Nuori Anax on pyrkimässä Akatemiaan, yhteiskunnan johtavaan elimeen, jota varten hän pitää tutkintolautakunnalle viisituntisen esitelmän vuosia aiemmin eläneestä Adamista. Yllätyksellinen ja omaa elämää mullistava kirja, jota ei voi muistella kuin hymyssä suin. Tekisi mieli lukea jo uudelleen.
Luettu 23.3.2014


1. Haruki Murakami - Kafka rannalla

Kertomus Kafkasta, maailman kovimmasta 15- vuotiaasta, joka karkaa kotoaan. Kertomus Nakatasta, sympaattisesta vanhasta miehestä joka osaa keskustella kissojen kanssa. Ja näiden kahden tarinan kohtaamisesta. Alkumetreiltä asti tiesin, että nyt ollaan jonkun suuremman äärellä. Kirja oli minulle täydellinen, kaikessa omituisuudessaan juuri sellainen kuin sen pitikin olla. Ei enempää eikä vähempää. Myös ensimmäinen Murakamini, hyllyssä onneksi odottaa lisää.
Luettu 10.10.2014Listan ulkopuolelle jääneet:

Gillian Flynn - Kiltti tyttö
Kazuo Ishiguro - Ole luonani aina
Tuomas Kyrö - Mielensäpahoittaja
Ernest Cline - Ready player one
Tove Jansson - Muumipapan urotyöt


6 kommenttia:

 1. TOP5:ssä on peräti kolme kirjaa, joita itsekin rakastan. Tähtiin kirjoitettu virhe itketti ja pitäisi tänä vuonna lukea lisää John Greeniä. Genesistä en vain voi lakata kehumasta. On hienoa, että sellaisia nuortenkirjoja kirjoitetaan. Kafka rannalla ei ole ihan suosikki-Murakamini (1Q84 on valloittanut sydämeni), mutta se tulee hyvänä kakkosena.
  Listan ulkopuolelle jääneissäkin on todella hyviä. Ole luonani aina ja Ready Player One ovat kumpikin lempikirjojani, ja Kiltti oli aika huikea kokemus myös.
  Olipa sinulla hieno kirjavuosi viime vuonna. :) Toivottavasti tämä vuosi on ainakin yhtä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. John Greeniä pitäisi kyllä lukea lisää, nyt kun niitä suomennetaankin aika vauhdilla. Ja 1Q84 odottaakin minua hyllyssä kaikkine osineen, joten se taitaa olla seuraava Murakamini, kun aika on oikea.
   Vuosi oli kyllä hieno, tuntuu jopa vaikealta ylittää näitä lukukokemuksia, mutta toivotaan että päästäisiin edes samaan. Kivaa kirjavuotta myös sinulle! :)

   Poista
 2. John Greeneen en vieläkään ole onnistunut tutustumaan, mutta tänä vuonna se viimein tapahtuu! Luulisin... :D Silmänkääntäjästä pidin ja odotankin tänä vuonna ilmestyvää Watersin uutta kirjaa. Ja muumit on vaan niin hyviä :)

  Tervetuloa bloggailemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Watersin uusin kyllä kiinnostaa, mutta toisaalta tekisi mieli lukea ensin vanhoja pois alta, tämä kun oli myös ensimmäinen Watersini. :)

   Poista
 3. Apua, en tiedä, katosiko äskeinen kommenttini jonnekin, mutta toivotan sinut vielä kaiken varalta tervetulleeksi bloggailemaan :-D Tää on kivaa!

  Kafka rannalla kuuluu myös omiin kirjasuosikkeihini, joten oli mukava huomata se listallasi. Teos oli aikoinaan minunkin ensimmäinen Murakamini ja ihastuin sen eriskummalliseen maailmaan. 1Q84 oli myös mieleeni, mutta ei ihan onnistu viemään Kafkan ykkössijaa. Suuri lammasseikkailu sen sijaan jätti kylmäksi, Sputnik ja Norwegian Wood ovat vielä lukematta. John Greenin teoksen tahtoisin lukea, Kiltti tyttö onkin viimeaikaisia kirppislöytöjäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan en huomannut toista kommenttia, joten kiva kun jaksoit kirjoittaa uuden, ja kiitos! :)
   Kafka rannalla oli kyllä upea, saa nähdä ylittääkö sitä mikään muu. Usein tuntuu että se ensimmäinen kirja on aina se paras lukukokemus itse kullekin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3