26. huhtikuuta 2016

Top Ten Tuesday: Oman hyllyn odotetuimmat

Tein viime vuoden puolella muutamia Top 5 keskiviikkoja, eli viiden asian listauksia eri aiheista. Yksi näistä oli viisi odotetuimpaa kirjaa omassa hyllyssäni. Katrin jokavuotisen kymmenen kirjan listauksen innoittamana ajattelin itsekin tehdä pientä katsausta ja päivitystä tähän listaan, tällä kertaa myös kymmenen kirjan voimin. Näitä on niin kiva miettiä ja tehdä että mikä ettei!

Tuolta viiden kirjan listaltani olen nyt vuoden sisään lukenut yhden, Kate Mortonin Paluu Rivertoniin. Kovasti toivoin että olisin ehtinyt lukea nuo kaikki vuoden aikana, mutta jotenkin aina tuntui olevan niin paljon muuta lukemista. Onneksi nyt omaa hyllyä tarkastellessani huomasin, että moni näistä taitaa löytyä vielä uudeltakin listalta.


Tässä siis uusi kymmenen kirjan lista kirjoista, jotka haluaisin tällä hetkellä eniten lukea hyllystäni.


o Naomi Novik: Uprooted
Yksittäinen englanninkielinen fantasiakirja. Englannin kieli on aina vähän kuitenkin luotaantyöntävä fantasiakirjoissa, ajatuksena tuntuu hidaslukuiselta. Ehkä näin asia ei kuitenkaan ole?

o Ali Smith: Oli kerran kello nolla
Miten koko ajan unohdan tämän olemassaolon hyllyssäni? Tarkoitus oli lukea tämä jo viime syksynä kun sen ostin, mutta no, sama vanha tarina: en ole muistanut ja muut kirjat kiilasivat väliin. Ei varmasti olisi huono valinta seuraavaksi kirjaksi.

o Margaret Atwood: Oryx ja Crake
Tästä olen kuullut aivan tavattoman paljon ylistyksiä. Dystopia houkuttelee nyt muutenkin aika paljon, ja tämä etunenässä. Hyvin korkealla tällä hetkellä, ehkä piakkoin pääsen uppoutumaan ajan kanssa tähän maailmaan.

o Carlos Ruiz Zafon: Tuulen varjo
Tarina kirjoista ja kirjakaupoista, mitäpä sitä muuta kaipaisikaan? Jatko-osa Enkelipelikin odottaa hyllyssä, joten olisi aika saada tämä ensin luetuksi alta pois.

o Haruki Murakami: 1Q84 osat 1 ja 2
Murakamia en ole vieläkään uskaltautunut lukemaan lisää Kafkan jälkeen, vaan taitaisi olla jo aika. Kaikki uudet suomennokset kiinnostaa kauheasti, mutta jos nyt lukisi ensin tämän mikä löytyy omasta hyllystä. Massiivinen koko vaan on aika pelottava.

o Sara Gruen: Apinatalo
Viimeisin hankinta kirjaston poistomyynnistä. Juoni oli sen verran mielenkiintoinen että tähän voisi tarttua piankin. Ei ole kauaa kun vasta laitoin tämän Goodreadsissa to read -listalle.

o Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max
Tarina siamilaisista kaksosista? Kyllä kiitos! Tästäkin olen kuullut vain hyvää. Parkkisen muutkin kirjat kiinnostavat.

o Donna Tartt: Jumalat juhlivat öisin
Tämäkin näyttäytyi jo edellisellä listalla. Kiva kuitenkin huomata, että vieläkin tekisi kovasti mieli lukea tämä. Tähän tarttuminen myös jännittää ehkä eniten näistä listan kirjoista, odotukset on aika korkealla.

o Amity Gaige: Schroder
Tämä on viimeisimpiä ostoksiani, ja jotenkin houkuttaa kovasti tarttua tähän pian. En tiennyt kirjasta tai kirjailijasta mitään ennen ostosta, ja vaikken yleensä tällaisia heräteostoksia enää tee, niin parin euron hinta ja kiinnostava juoni saivat lopulta pään käännetyksi.

o Emmi Itäranta: Teemestarin kirja
Edelleen tämäkin on lukematta, hieman jopa hävettää etten ole ehtinyt tähän tarttua. Jospa nyt piakkoin olisi tämänkin aika. Näen itseni lukemassa tätä kesällä parvekkeella, ehkä siis silloin. Ellei jopa aiemmin.


Siinäpä se lista! Viime listaan verratessani ainoastaan Irvingin Oman elämänsä sankari ei nyt tälle listalle päässyt. Puhtaasti koska on muita jotka tällä hetkellä kiinnostavat enemmän, nyt ei vain ole Irvingin aika. Listalla oli alunperin tarkoitus olla myös Emma Donoghuen Huone, mutta sen ehdin jo tuossa lukaista ennen tämän julkaisua, ajatelkaa!

Kertokaa ihmeessä onko listalla kirjoja jotka olette lukeneet ja hyväksi havainneet, kenties lemppareita? Uskon että näin kyllä on monenkin kohdalla, muista blogeistahan minä näitä varmaan enimmäkseen olen aikoinaan bongannut ja omaan hyllyyn siten ostanut. 

14 kommenttia:

 1. Tuulen varjo ja Jumalat juhlivat öisin<3 Listalta löytyy myös monta kirjaa, jotka minunkin pitäisi lukea kuten Apinatalo ja 1Q84 - jälkimmäinen on tosiaan aika pelottava koonsa puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulen varjo on ollut lukulistallani näistä varmaan kauiten, ja siihen tarttuminen onkin lähes yhtä pelottavaa kuin Tarttin teokseen. :D Vaikka uskonkin siitä kyllä pitäväni. Ja 1Q84 on kyllä niin massiivinen että siihen pitää todella sitoutua joksikin aikaa.

   Poista
 2. Uprootedista (loistava suomenkielinen taivutus) olen kuullut hyvää ja mittailin sitä käsissäni kirjakaupassa, mutten ostanut. Lukeminen kiinnostaa kuitenkin! Moni muukin kirja löytyy lukulistaltani, Tuulen varjo, Oryx ja Crake ja Teemestarin kirja nyt ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uprooted tarttui minullakin aika extemporena nettikaupasta, kaunis kansi oli auttavana tekijänä valinnassa :) Ja kiva kuulla etten ole ainoa jolla on Teemestarin kirja vielä lukematta!

   Poista
 3. Tässä olikin paljon tuttuja, luettuna on Tuulen varjo, Jumalat juhlivat öisin sekä Teemestarin kirja, moni muu taas luettavien listalla. :) Tuo 1Q84-trilogia kiinnostaisi hurjasti, mutta täytyy nyt vähän tauotella Murakamin suhteen, ettei tule ähkyä. Ja voi olla, että syksyllä ilmestyvä uusinkin kiilaa tuon paksukaistrilogian edelle, olen säästellyt sitä nyt niin pitkään, että saattaa tovi vielä mennäkin ennen kuin siihen tartun.

  Noista ihanin on ehdottomasti Teemestarin kirja, Jumalat juhlivat öisin taas on luettu jo varmaan kuutisen vuotta sitten, mutta se oli vähän pettymys? Sitä on hehkutettu ihan kulttikirjamaineeseen asti, eikä se ihan täyttänyt minulla niitä odotuksia. Olisi varmasti ollut parempi, jos sen ei olisi ajatellut olevan niin yltiömaallisen hyvä, se kun olikin yhtäkkiä vain, no, tavallisen hyvä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin Murakamin uusin kiinnostaa aika paljon, mutta olen jo päättänyt että ensin ne oman hyllyn lukemattomat ja sitten saa mennä kirjaston kautta :D

   Teemestarin kirjaakin on sen verran hehkutettu, että hieman pelkään että tulen pian pettymään, kuten Tarttin kirjankin kanssa. Tai oikeastaan melkein kaikkien kanssa :D Liika hehkutus on aina vaaraksi, mutta toisaalta yleensä olen aika hyvä alentamaan odotuksiani sen verran että pystyn nauttimaan tarinoista sellaisenaan. Saa nähdä miten näiden kanssa käy!

   Poista
 4. ORYX JA CRAKE! Jos et lue tältä listalta mitään muuta, niin lue ainakin Oryx ja Crake (ja sitten jatko-osat) :D

  Annan kehuni myös öisin juhliville jumalille ja Parkkisen siamilaisille kaksosille, pidin molemmista. Sen sijaan Teemestarin kirja ja Oli kerran kello oli olivat minulle pettymyksiä, mutta sen vuoksi onkin kiva kuulla, mitä sinä niistä pidät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha selvä homma! :D Siihen kyllä tekisikin mieli tarttua piakkoin, ehkä jopa ensi kuussa jo... Ja apua, niin erilaisia mielipiteitä jo tullut kommenteissa että alkaa pelottaa melkein kaikkien kohdalla! :D Oli kerran kello nolla voisi olla seuraava kirjani, että saa nähdä mitä siitä pidän :)

   Poista
 5. Kiva postaus, itsellekin tekisi hyvää listata kirjat, mitkä tuolla hyllyjen päällä on lukematta.
  Olen lukenut Sinun jälkeesi Max, joka oli minulle aivan huippukija, on hyllyssäni. Sitten olen lukenut Teemestarin kirjan, joka kuuluu Top 10 kerhoon, parhaimmat kirjat mitä olen koskaan lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri listauksia on aina kiva lukea, tee ihmeessä oma listasi :) Ja kiva kuulla! Hienoa että nuo ainoat suomalaiset kirjat listallani saavat kehuja. :)

   Poista
 6. Hauskaa, että sinäkin listailit näitä! Näitä on minusta aina niin kiva lukea :)

  Ja uskomatonta, mutta lukemattomiesi listalla on jopa NELJÄ omaa suosikkiani. Parkkisen kirja on yksi parhaimpia kotimaisia IKINÄ (siis minulle, ei ehkä kaikille, haha), Jumalat juhlivat öisin oli huikea, Oli kerran kello nolla oli myös ihana (vaikka Laura ei siitä pitänytkään) ja Teemestarin kirja on, no, myös parhaimpia kotimaisia IKINÄ (vaikka Laura ei siitäkään pitänyt haha) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mahtava kommentti! :D Ja muistelinkin että täällä saattaa olla monia suosikkejasi! Sinunkin blogistasihan minä näitä olen paljon bongaillut ja niin se kiinnostus on sitten noussut. Saa tosiaan nähdä miten käy noiden mielipiteitä jakavien kirjojen kanssa :D

   Poista
 7. IQ84! Suosittelen <3. Minua on kiinnostanut jo pitkään Oli kerran kello nolla, sillä luin siitä kehuvan arvion. :) Sinulla on kiva blogi, löysin tänne vasta nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1Q84 kiinnostaa kyllä kovasti, Kafkan lukemisesta on jo niin kauan aikaa etten enää edes oikein muista sitä ihanaa kirjoitustyyliäkään. Oli kerran kello nolla taas on aika todennäköisesti seuraava oman hyllyni kirja johon tartun, varmaan aika piankin.

   Ja hei kiva että löysit, tervetuloa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3