13. huhtikuuta 2016

NY Times By the Book Tag

Blogissa on ollut viime aikoina aika hiljaista, maaliskuussa varsinkin, vaikka muutama rästipostaus odotteleekin vuoroaan. Puhumattakaan kuukausikoosteesta, jonka taidan suosiolla siirtää samaan syssyyn huhtikuun koosteen kanssa. Nyt ajattelin kuitenkin tehdä yhden tällaisen Tagin, joka on viime aikoina pyörinyt BookTuben maailmassa aika ahkerasti. En jaksanut suomentaa kysymyksiä, mutta eiköhän niistä selvän saa englanniksikin.


1. What book is on your nightstand now?
Tällä hetkellä yöpöydälläni on The Walking Dead Compendium 3, josta on vielä viimeisin eli 12. osa lukematta ja lukuvuoroaan odottavat Fables-sarjakuvan osat 6-9. Pelkkää sarjakuvaa siis tällä hetkellä, sillä en ole vielä ehtinyt aloittaa mitään kirjaa Oneironin jälkeen.

2. What was the last truly great book that you read?
Lasken nyt todella hyväksi kirjaksi sellaisen jolle annoin täydet pisteet, joten viimeisin sellainen oli juuri lukemani Laura Lindstedtin Oneiron.

3. If you could meet any writer – dead or alive – who would it be? And what would you want to know?
Varmaan J. K. Rowlingin. Olisi kiva päästä juttelemaan oikein kunnolla ja pitkän aikaa Harry Potterin synnystä ja koko taikamaailmasta teekuppien ääressä. Se olisi mahtavaa. Erityisesti olisi kiva kuulla miten Rowling päätyi tiettyihin juoniratkaisuihin ja sanastoon. Siitä ainakin riittäisi jutunjuurta nimittäin.

4. What books might we be surprised to find on your shelves?
No en tiedä mikä muita ihmisiä siellä yllättäisi, mutta itseäni jotenkin yllättää nähdä Kjell Westön Missä kuljimme kerran-pokkari hyllyssäni. En ole vielä lukenut Westöltä mitään, enkä varsinaisesti pidä pokkareista. Jostain kirpparilta olen sen kuitenkin tainnut sinne joskus hankkia.

 
5. How do you organise your personal library?
Viimeksi järjestin sen värijärjestykseen, mutta kun hyllyyn muutti lisää kirjoja niin järjestys alkoi tuntua jokseenkin epäkäytännölliseltä ja varsinkin sekavalta. Ei vaan tuntunut toimivan enää. Tällä kertaa pyrin järjestämään hyllyni lähinnä kustantajan mukaan, mutta myös ihan vaan silmämääräisesti mikä käy mihinkin. Olen tyytyväinen lopputulokseen!

 
6. What book have you always meant to read and haven’t got round to yet? Anything you feel embarrassed never to have read?
No näitä on edelleen monia, klassikoita varsinkin on tullut luettua aika vähän. Jane Austenilta olen edelleen lukenut vain Ylpeyden ja ennakkoluulon joskus aikoinaan, ja hänen kirjojaan onkin pitänyt pitkän aikaa lukea lisää. Yhtä suurta häpeän aiheuttajaa en oikein tahdo keksiä, mitä nyt kaikki omassa hyllyssä olevat kirjat joita en ole vieläkään lukenut... Sarjakuvien osalta ehkä hieman hävettää etten ole vieläkään lukenut Sandmaneja tai Mausia. 

7. Disappointing, over-rated, just not good: what book did you feel you were supposed to like but didn’t? Do you remember the last book you put down without finishing?
Oletin ja odotin pitäväni Munron novellikokoelmasta Liian paljon onnea, kun niin monet ovat siitä pitäneet. Vaan se ei vaan iskenyt. Viimeksi kesken jättämäni kirja oli Throne of Glass, muttei laadun vaan ihan vaan ajanpuutteen vuoksi.

8. What kinds of stories are you drawn to? Any you stay clear of?
Hmmm vaikea kysymys. Pidän kirjoista jossa tapahtuu jotain sellaista, joka todella laittaa ajattelemaan ja pohtimaan. Jotain joka vetää maton alta eikä selittele itseään puhki. Ripaus maagista realismia on aina plussaa. Ja tietenkin mielenkiintoinen juoni ja kiinnostavat henkilöhahmot. Genrejä luen suhteellisen monipuolisesti, mutta kauhuun tai useimpiin dekkareihin en koske, ne eivät vaan juurikaan kiinnosta.

9. If you could require the president to read one book, what would it be?
Tämäpä onkin jännä kysymys! Yhtään en kyllä tiedä miten paljon Niinistön tulee kirjoja luettua ja millaista kirjallisuutta, mutta olisihan se ainakin hauskaa kuulla mitä mieltä hän on vaikkapa Harry Pottereista ja kuka mahtaisi olla hänen lempihahmonsa. Tai mihin tupaan hän mielestään kuuluisi!

10. What do you plan to read next?
Fablesien kanssa jatkan varmaan seuraavaksi sarjakuvien puolella, nyt kun ne vihdoin löytyivät kirjastosta. Romaaneista otan luultavimmin seuraavaksi lukuun Emma Donoghuen Huoneen.


En haasta ketään, mutta saa napata itselleen jos haluaa!

8 kommenttia:

 1. Ihana vastaus tuohon, minkä kirjan toivoisit presidentin lukevan. Minäkin haluaisin tietää, mihin tupaan Niinistö kokee kuuluvansa :')

  Kävin vastaustesi innoittamana varaamassa lisää Fablesia!

  Josko vastailisi itsekin joku päivä tähän tagiin, täytyy pitää mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että Potterit olisi hyvä puheenaihe kenen tahansa ihmisen kanssa, miksei sitten Niinistönkin :D

   Fables on kyllä mahtava sarja, kiva että sinäkin olet siihen tykästynyt :) Ja vastaile vain! Nämä on aina kivoja.

   Poista
 2. Kivaa, uusi tag! Vastaukseni löytyvät täältä: http://unelmienaika.blogspot.fi/2016/04/ny-times-by-book-tag.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että joku muukin vastaili näihin, käyn lukemassa vastauksesi :)

   Poista
 3. Minäpä haastan sinut, täällä onnellisuushaaste :) http://hemulinkirjahylly.blogspot.fi/2016/04/sieluni-hymyt-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, täytyypä joku päivä tehdä :)

   Poista
 4. Onpas hauska idea laittaa presidentti lukemaan Pottereita, minäkin haluaisin tietää, mitä hän niistä ajattelee! :)

  Minun vastaukseni tagiin löytyvät täältä: https://kirjavarkaantunnustuksia.wordpress.com/2016/04/20/ny-times-by-the-book-tag/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiinnostaa kaikkien ihmisten mielipiteet Pottereista, miksei sitten presidentinkin :D Ja kivaa että teit tämän, käyn lukemassa vastauksesi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3