18. joulukuuta 2015

Jouluisia haasteita

MarikaOksa ja Kirjaneito heittivät minua Älyttömät joululahjat -haasteella, kiitos! Tarkoituksena on listata kolme älytöntä joululahjatoivetta, jotain sellaista siis mitä tuskin koskaan tulee kuitenkaan lahjaksi saamaan. Haaste on myös tarkoitus laittaa vielä kolmelle eteenpäin. Tässäpä siis minun hullut toiveeni:

Ensimmäisenä toivoisin kovasti Pottereista tuttua ilmiintymis- ja kaikkoontumistaitoa. Inhoan matkustamista, ja varsinkin näin joulun alla kun mukana on kaikkien matkatavaroiden lisäksi myös kaksi matkapahoinvointista kissaa, olisi kiva jos monen tunnin matkustamisen sijasta voisi vain pyörähtää ympäri ja olla siellä missä pitääkin. Ei olisi hullumpi taito noin muutenkin, lomamatkat tulisi ainakin halvaksi, ja aina voisi tulla omaan kotiin vessaan.

Toisena toivoisin turvallisen ja onnistuneen meno-paluu matkan kuuhun. Tai niin, jos ensimmäinen toive toteutuu niin kai sinne voisi ilmiintyäkin... Hmm.

Kolmantena toivoisin että Downton Abbey ja kaikki muut ihanat sarjat ei koskaan loppuisi, ja pysyisivät silti aina yhtä hyvinä ja ihanina, pitäen samat näyttelijätkin mukana. En tiedä miten paljon tätä toivetta lopulta katuisin, mutta ainakin juuri nyt sydäntä ihan särkee ajatus päättymisestä. Enkä myöskään keksi muita ihania sarjoja tähän kohtaan kuin Downton Abbeyn... Noh mutta, haaveillahan saa eikös?

Koska jouluun on vielä ihan hyvän verran aikaa, laitan tämän haasteen eteenpäin muutamalle kanssabloggaajalle. Notko, se lukeva peikko, Hurja Hassu Lukija ja La petite lectrice, teidät on haastettu!


Lisäksi Sivu sivulta -blogin Jenni oli tehnyt tällaisen kivan joulu-tagin, jonka nappasin itsellenikin. Tämän saa halutessaan kuka tahansa ottaa itselleen.

1. Kertoisitko jonkin joulumuiston?
Voivoi, heti alkuun hankala, joulut kun on jo monina vuosina pysyneet suhteellisen samanlaisina ja sulautuvat yhteen. Lapsuudesta muistan kuitenkin sen, miten eräs vuosi sain lahjaksi jonkun palapelin, jonka sitten heti kokosin. Ja siitä lähti monia vuosia kestänyt perinne, jossa aina jouluna tein yhden ison palapelin, joko vanhan tai uuden lahjaksi saadun. Viime vuosina tämä on jäänyt, kissat kun hukuttavat palat aika nopeasti.

2. Millaisia jouluperinteitä sinulla on?
Vanhoja jouluperinteitä, jäänteitä lapsuudesta. Joulukuusi koristellaan aattoaamuna, samalla kun ehkä valmistellaan ruokia ja kuunnellaan ihanan kamalaa joulupukin kuumaa linjaa. Lumiukko pitää katsoa joka vuosi, se laittaa joulun liikkeelle. Jouluaattona mennään mummolaan syömään, illalla sauna ja lahjojen avaus. Ja lisää syömistä. 

3. Tärkein joulukirja?
Runotytöt. Eivät ole niinkään jouluisia, mutta tavaksi on tullut lukea ne aina joulun aikaan. Aina loppuvuodesta joulun lähestyessä sitä huomaa pikkuhiljaa jo kaipaavansa niitä. Ne ja joulu tavallaan liittyvät jo yhteen.

4. Tärkein jouluelokuva?
En oikeastaan juurikaan katsele jouluelokuvia. Napapiirin pikajuna on nätti elokuva, ja Ihmeellinen on elämä tulee aika monesti katsottua. Joulupukki ja noitarumpu on myös ihana, mutten ole nähnyt sitä moneen vuoteen. Niin ja tietysti sitten on Lumiukko.

5. Teetkö suursiivouksen ennen joulua?
No en oikeastaan. Koska emme vietä joulua täällä Tampereella, ei oikein ole suuresti siivottavaa. Majoitun siskoni luona, jossa varmaan kyllä auttelen siivouksissa.

6. Mikä saa aikaan joulufiiliksen?
Lumi ehkä kaikista eniten. Jouluvalot (tai pimeänvalot) on sitten toinen, ja siitä se oikeastaan lähtee. Itse oikeastaan haen aika tietoisesti sitä joulufiilistä jo aika ajoissa, kuuntelemalla joululauluja, laittamalla valoja ja polttamalla kynttilöitä.

7. Rakkaimmat joululaulut?
Kuuntelen paljon erilaisia joululauluja, mutta rakkaimmat niistä ovat ne, joita on tullut kuunneltua aina. Hyvinä esimerkkinä Tonttu ja Sydämeeni joulun teen. Tulkoon joulu on myös kaunis.

8. Kotimaiset vai ulkomaalaiset joululaulut?
Enemmän ehkä kotimaiset, mutta nykyään olen alkanut kuunnella enenevissä määrin myös ulkomaalaisia joululauluja. Ne kun ovat hieman iloisempia kuin nämä suomalaiset, suhteellisen synkätkin laulut. 

9. Suosikki joulukoristeesi?
Pidän perinteisistä kyntteliköistä ja ikkunaan ripustettavista joulutähdistä. Myös hyasintit ovat ihania. Minulle ei oikestaan ole väliä minkälaisia koristeita on, kunhan niitä on.

10. Millaista koristelua suosit?
Paljon erilaisia valoja ja kynttilöitä joka paikassa, ne tuovat tunnelmaa. 

11. Paras joululahjasi?
No tämä on kyllä aika vaikea. Pienenä se oli varmaan joku Furby tai Tamagotchi. Nykyään en oikein osaa sanoa. Joku sellainen mikä ilahduttaa kovasti ja mistä huomaa että sen antaja todella tuntee lahjan saajan. Kirjat on myös aina hyviä. 
 
12. Tykkäätkö enemmän antaa vai saada lahjoja?
Kyllä se nykyään taitaa kallistua antamisen puolelle, vaikka on lahjojen saaminenkin toki mukavaa. Lahjojen keksiminen on kuitenkin nykyään niin hauskaa, varsinkin jos sattuu keksimään jonkun täydellisen lahjan. Sitä ei malta odottaa toisen reaktiota.

13. Suosikki jouluruokasi?
Perunalaatikko ja uunilohi. Voi nam.

14. Entä herkku?
Kyllä se suklaa taitaa jouluherkuista olla parasta. En niinkään välitä joulutortuista, eikä pipareitakaan tule syötyä muutamaa enempää.

15. Pidätkö glögistä?
Pidän kyllä, jonkin verran. Kauhean paljon en sitä jaksa juoda, silloin tällöin joulun alla. Sekä vaalea että punainen menee, enemmän tulee kuitenkin juotua punaista.

16. Mitä teet yleensä joulupäivänä?
Menemme yleensä sisarusten kanssa vanhempiemme luo syömään, illalla yleensä pelaillaan jotain lautapelejä ja vaan oleillaan.

17. Pukeudutko hienoksi jouluna?
Saatan laittaa mekon päälle aattona tai joulupäivänä, mutta muuten mennään rennoissa vaatteissa.

18. Vietätkö sukujoulua?
Koko suku ei kokoonnu yhteen, mutta perheen kanssa kokoonnumme ja näemme isovanhempia.

19. Onko sinulla joulukalenteria?
Arpakalenteri löytyy tänä vuonna. Lisäksi hankin kissoille tänään alennuksesta kissojen joulukalenterin.

20. Lähetätkö joulukortteja?
Lähetin kyllä muutaman, lähimmille ystäville ja sukulaisille.
  
21. Mitä aiot leipoa jouluksi?
Pipareita leivottiin itsenäisyyspäivänä, mutta ei varmaan muuta. En oikein ole leipomisihmisiä, jätän sen suosiolla muiden vastuulle.

22. Oletko jo aloittanut joulunvalmistelut?
Kyllä vain. Valot ja kyntteliköt on olleet jo hetken aikaa paikoillaan, ja tänään paketoin viimeisetkin lahjat.

23.  Käytkö ennen joulua joulutapahtumissa?
No en juurikaan. Kauneimmissa joululauluissa on tullut nyt muutamana vuotena käytyä, ja niin myös tänäkin vuonna. Joulutorin käyn yleensä myös kiertämässä.

24. Mitä toivot lahjaksi tänä vuonna?
Muutamaa kirjaa. Ja valkoista joulua!


Siinäpä se! Huomenna matkaan (ihan normaaleilla keinoilla valitettavasti) jo kotikonnuille rauhoittumaan kissojen kanssa. Kivaa joulunodotusta kaikille!

8 kommenttia:

 1. Hieno haaste ja oli kiva lukea sinun vastaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava miettiä mitä sitä toivoisikaan jos aivan kaikki olisi toteutettavissa :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta. Mietin tätä ja vastaan, jos keksin jotain järkevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Näitä vastauksia on kyllä mukava lukea muiltakin, varsinkin koska älyttömien joululahjojen kun ei periaatteessa tarvitsekaan olla järkeviä ;)

   Poista
 3. Kiva, kun vastasit tähän. :) Se olisikin ihanaa, jos lempparisarjat eivät ikinä päättyisi... viimeisiä jaksoja on niin inhottavaa katsoa ja hyvästellä hahmoja. Uusintakierros ei ole lainkaan sama asia kuin uudet jaksot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun haastoit! :) Ja niinpä, uusintakierros ei ole ollenkaan sama, vaikka toki sekin on hauskaa. Mutta samalla en myöskään pidä siitä että sarjoja tarkoituksella pitkitetään, kun lopulta kaikki se viehätys kuitenkin katoaa..

   Poista
 4. Kiitos haasteesta, tänään olisi tarkoitus vastailla :) Downton Abbey on kyllä niin mahtava sarja ja tämä kuudes kausi on varmasti yksi parhaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, täytyypä käydä lukemassa vastauksesi :) Itse taidan pitää eniten Downton Abbeyn ensimmäisestä ja kolmannesta kaudesta, vaikka vaikeahan sitä on mennä sanomaan kun koko sarja on niin ihana. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3