6. lokakuuta 2015

Syyskuun kooste ja lokakuun suunnitelmia


No huh, miten se syksy jo näin pitkälle pääsi livahtamaan? Toisaalta ihanaa, että kohta kaupoista löytyy jo joululehtiä ja koristeita, minä kun olen henkeen ja vereen jouluihminen ja joulun odottaja. Joulu on päivissä niin nopeasti ohi, että tykkään tunnelmoida sitä jo kuukausia etukäteen. Toki tunnelmoin muutenkin syksyä ja pimeneviä iltoja, syksyllä sitä herää kunnolla eloon.

Kirjallisesti syyskuu meni aika heikonlaisesti. Olen ollut aika epäaktiivinen bloggaaja, lukeminen ei ole oikeastaan kiinnostanut. Toisaalta, minulla oli kesken pitkän aikaa yksi hyvä kirja, jota vaan luin tosi hitaasti. Ja aina kun luin, lukeminen kyllä maistui ja kirja eteni. Jotenkin kuitenkin ajatus lukemisesta ei innostanut, ja yleensä lukemiseen käytetty aika menikin nyt videopelien pelailuun. (Crash Bandicootit oli alennuksessa pleikkari-storessa, eihän sitä voinut vastustaa...)

Ja mitäs sitä sitten tuli syyskuussa luettua? No, aika vähän. Kuukauden viimeisenä viikonloppuna saldona oli vasta yksi kirja ja yksi sarjakuva. Maanantaina sitten tajusin kuinka vähän kuukautta on enää jäljellä ja pienisuuri suorittaja minussa heräsi. Ei muutakun hihat heilumaan, ja pian olikin saldo tuplattu.


Luetut:

Kurtis J. Wiebe: Rat Queens, Vol. 1: Sass and Sorcery (128s.)
Susan Fletcher: Noidan rippi (400s.)
Tiitu Takalo: Jää (63s.)
Ernest Hemingway: Vanhus ja meri (133s.)


Sivuja yhteensä: 724


Juu, sivumäärällä ei kauheasti kehuskella. Hyviä kirjoja kuitenkin luin, joten se onneksi hieman kompensoi määrää. Noidan rippi oli mahtava ja pääsikin ehdottomasti lempikirjojeni joukkoon ihanalla tarinallaan. Rat Queens ei pettänyt, sain siltä sen mitä odotinkin, mahtavat hahmot ja jännittävän juonen. Tiitu Takalon Jää oli hyvä kokonaisuus erilaisia sarjakuvanovelleja, ja Vanhus ja meri jäi pitkäksi aikaa mieleen erilaisella tarinallaan. 

Syyskuun ostoksista teinkin aiemmin jo ihan oman postauksen, joka löytyy täältä.

Lokakuuksi otin vastaan tuolla instagramin puolella erään kirja-aiheisen haasteen, jossa on tarkoituksena ottaa siis kuva päivässä erilaisin ohjein. Teema on syksy ja halloween, mikä sopii minulle mainiosti. En lue kovin paljon kauhukirjallisuutta tai vastaavaa, joten sen puolesta voi olla aika haastavaakin joinain päivinä. Ja juuri sen takia siihen osallistunkin. 

On mukavaa hieman haastaa itseään välillä ja tietoisesti hakeutua mukavuusalueensa ulkopuolelle. Lainasinkin kirjastosta muutaman kirjan jotka joko menevät kategoriaan "kauhu" tai ovat muuten vain synkkiä aiheiltaan.

Tällä hetkellä olen lukemassa Sarah Lotzin kirjaa Kolme, joka on tähän mennessä ainakin ollut aika koukuttava ja jännittäväkin, vaikkei vielä juuri mitään kovin karmivaa olekaan ollut. Tässä kuussa tulen lukemaan hieman myös zombisarjakuvaa The Walking Deadin muodossa sekä lisää Gillian Flynnin karmivia henkilöhahmoja Pahassa paikassa. Nora Roberts toimii nopeana välipalana muiden seassa, aiheena kuitenkin noidat. Tarkoituksena olisi myös ehtiä lukea vihdoin Kuin surmaisi satakielen, mutta saa nähdä miten käy, kiireitäkin kun tuntuu olevan aika paljon. Jos aikaa kuitenkin näille kaikille riittää, niin yöpöydällä odottaa kyllä lisää synkkiä kirjoja.

Helsingin kirjamessutkin on tulossa, ja minäkin tulen siellä piipahtamaan ainakin yhden päivän ajan. Muutama ohjelmanumero on ympyröity, mutta voi olla että suurin osa ajasta menee siellä täällä haahuiluun. Loppukuusta onkin sitten halloween ja meillä jo perinteeksi muodostunut halloween-juhla. Asu on melkein valmis!

Sellaiset lokakuun suunnitelmat täällä, toivottavasti aikaa riittää tällä kertaa hieman enemmän kirjoillekin. 

Kivaa lokakuuta kaikille! 

7 kommenttia:

 1. Pohdin myös että voisi näin lokakuun kunniaksi lukea jotain Halloween aiheista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä otin lukemistoon sellaisia joista arvelin pitäväni aiheesta huolimatta, ihan Stephen King-tasolle asti en uskaltanut mennä.. On ihan kiva välillä lukea oikein kunnolla jostain aihepiirin sisältä, jotain teemaa. Noin normaalisti kun lukemisten aiheet vaihtelee paljonkin. :)

   Poista
 2. Mielenkiintoisia kirjoja olet lukenut, vaikkei määrä olekaan huima. Tai minulle neljä kirjaa on aika normaali määrä, luen yleensä sen neljä viisi kirjaa kuussa. Kesällä ja alkusyksystä olen tosin ollut aika ahmatti, mutta veikkaan kuukausimäärän tasoittuvan normaaliin tässä loppusyksyn ja talven myötä :D

  Kiva teemakuukausi sinulla luvassa. Gillian Flynnin muut kirjat Kiltin tytön jälkeen kiinnostavat minua jonkin verran, joten jäänpä odottelemaan mielipidettäsi tuosta Pahasta paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä totta, että minullakin oli aiemmin aika vakiomäärä tuo neljä kirjaa, tosin noistakin kaksi on sarjakuvia eli hyvin nopealukuisia. Viime aikoina on vaan näemmä tullut luettua aika paljon kun itsekin pitää tuota jo pienenä määränä :D

   Paha paikka kyllä kiinnostaa kovasti, mutta saa nähdä iskeekö niin hyvin kuin Kiltti tyttö.

   Poista
 3. Tuo Lotzin Kolme on minulla lukulistalla ja kiikutin sen tässä joku päivä kirjastosta kotiin. Nyt on vaan niin monta kirjaa kesken, ettei ilkeä enää aloittaa uutta. Kuin surmaisi satakielen on ihastuttava, toivottavasti ehdit sen pariin ja nautit lukemastasi.

  Toivottavasti törmätään messuilla, mukavaa lokakuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alku on ollu kyllä hyvä, saa nähdä millaiseksi se muuttuu jatkossa, hieman kaipaan ehkä enemmän vielä sitä karmivuutta siihen. Toivon kyllä myös todella että ehtisin tuo Kuin surmaisi satakielen lukea, toisi vähän taukoa myös tähän kauhuteemaan.

   Toivotaan, kiitos! :)

   Poista
 4. Itsekin olen huomannut, että välillä alan suorittaa lukemista. Sen kuuluu kuitenkin olla hauskaa ja mukava harrastus, joten koetan ajatella niin, että laatu korvaa määrän. Ja usein itselläni tuntuu käyvän niin, että jos luen vaikkapa 10 kirjaa kuukaudessa, niin lähes puolet unohtuu aika äkkiä. Mutta jos taas luen vain 2-4, niin koen alisuoriutuneeni ja sellaista tunnetta en haluaisi lukemisen kanssa kokea.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3