22. syyskuuta 2015

Viimeaikaiset ostokset ja kuulumiset

Viime aikoina olen ollut hyvin epäaktiivinen koko blogimaailmassa ja kirjojen parissa. Ei vaan oikein jaksa ja huvita, tekee mieli tehdä kaikkea muuta. Juuri ja juuri olen jaksanut lukea muiden blogipostauksia, mutta kommentointi on jäänyt sitäkin vähäisemmäksi. Olen siis pahoillani siitä, jotenkin vaan kiinnostusaste on nyt aika nolla. Vaan kyllä se kiinnostus tästä taas jossain vaiheessa nousee, ainahan se.

Ehkä asiaan vaikuttaa sekin etten juuri ole lukenut viime aikoina, joten ei olisi oikein mitään postattavaakaan. Tai no, olen kyllä lukenut, mutta hyyyyvin hitaasti. Sama kirja menossa jo reippaasti toista viikkoa, vaikka jonain toisena aikana olisin lukenut sen helposti parissa päivässä. Eikä hitaus edes selity tylsällä kirjalla, se on nimittäin ollut tähän mennessä todella hyvä! Kyseessä on siis Susan Fletcherin Noidan rippi, jota ei ole jäljelläkään kuin reilut 50 sivua. Saan sen siis kyllä päätökseen ihan lähipäivinä, ellen jopa jo tänään, jos innostun. Toisaalta olen myös osittain säästellyt kirjaa ja sen loppua, vähän pelottaa lukea miten kaikki päättyy... No mutta, kyllä täälläkin siis luetaan, ja muutama kiinnostava kirja jo odottaa yöpöydällä vuoroaan. 

Kirjoja on kuitenkin pienestä lukujumista huolimatta tullut hamstrattua hyllyyn ihan kelpo määrä, vieläpä hyvin lyhyen ajan sisään. 5.9. oli sekä Tampereen pääkirjaston poistomyynti että Tampereen Nekalassa pihakirppispäivä, jossa minäkin jo monetta vuotta peräkkäin pyörin katselemassa. Aloitimme heti aamutuimaan kirjastolta, jossa oli jo ihan mukava ryysis päällä heti kymmenen jälkeen. Sieltä nappasin mukaani Bernard Beckettin Genesiksen. Ah mikä löytö, ja olisinkin ollut oikein tyytyväinen pelkästään tähän saldoon koko päivänä, mutta lisää löytöjä oli luvassa kirppikseltä.


Nimittäin kuinkas sattuikaan, ensimmäinen pöytä johon eksyimme olikin oikea aarreaitta, ja ostin siitä omakseni viisi kirjaa. Universumien tomu-sarja oli todella iloinen löytö, vaikka kirjojen kansilehdet hieman rispaantuneita ovatkin. Tämän sarjan olen halunnut itselleni jo todella kauan aikaa, sitä kuitenkaan mistään löytämättä. Mukaan tarttui myös iki-ihana Kapteeni Sinikarhu ja 13½ elämää, sekä saman kirjailijan Huviretki hukkateille. Sinikarhun omistin kyllä pokkarina, mutta kovakantinen on aina kovakantinen. Pokkari päätyi kirjaston vaihtohyllyyn. Kaiken lisäksi sain kaupan päälle kivan kangaskassin jossa kuljettaa kirjoja loppupäivän ajan (varustauduin reissuun huonosti, vain yhdellä kassilla!)

Lisäksi pihakirppikseltä löytyi vielä ihana Kas, kissa-sarjakuva, sekä lapsuuteni melkein rakkain kirja, Viirun syntymäpäivät. Voi, näistä tuli niin iloinen mieli.

Eikä mennyt kuin muutama päivä ja löysin itseni jälleen kirppistelemästä, tällä kertaa ihan kirppareilta. Sieltä mukaan tarttui Anna-sarjan toinen osa, Anna ystävämme, sekä Harper Leen Kuin surmaisi satakielen, mikä olikin taas superhyvä löytö, kirja on kuin uusi. 

Että sellaisia löytöjä täällä! Näiden kirjojen (ja muutamien poistojen) jälkeen kirjahyllyni onkin täysi. Eli hetkeen yritänkin olla ostamatta taas ollenkaan kirjoja, nämä kyllä riittävät taas hetkeksi. Tosin, on mainittava että kaikista näistä ostoksista Kuin surmaisi satakielen on ainoa jota en ole lukenut! Ja vaikka tästä faktasta en ole ylpeä, ylpeä olen siitä etten tullut ostaneeksi mitään satunnaista, kuulostaapa-hyvältä-tämän-voisi-ehkä-joskus-lukea-kirjoja. Sinänsä siis hyviä löytöjä ja hyvää täytettä kirjahyllyyn, kaikki nämä mieluusti kyllä omistan. Ja ihan pian otan myös lukuun tuon klassikonkin, lupaan.

Oletteko te tehneet lähiaikoina mitään hyviä kirjalöytöjä? Hyvää syyskuun ja syksyn jatkoa kaikille!

12 kommenttia:

  1. Voi vitsit! Genesis on huippu. Ja Noidan rippi on ihana, ymmärrän jos jännittää lukea loppuun.

    Minä löysin alle 3 eurolla itselleni Haahtelan Katoamispisteen. Olenkin kerännyt jo melkoien kokoelman Haahtelan teoksia, eikä mikään ole tainnut maksaa enempää kuin 3 euroa. Aika hurjaa, mutta toisaalta minun onneni :)

    Tekisi mieli lähteä kirpparille, mutta just nyt ei ole ollut moiseen aikaa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noidan rippi on ollut kyllä ihana, uskaltaisi vaan lukaista sen loppuun..

      Aika hyvään hintaan olet kyllä noita Haahteloita löytänyt! Näistä minunkin ostoksistani tuo Anna ystävämme taisi olla kallein, muistaakseni 5 euroa. Kirppistely tosiaan vie kyllä aika paljon aikaa, varsinkin jos aikoo kierrellä rauhassa. Toivottavasti aikaa löytyy pian sillekin :)

      Poista
  2. Mainioita löytyjä ja miten paljon! Minulla ei ole ollut sinun laillasi niin hyvää kirjaonnea kirppiksillä, vaikka olen niissä lähes viikoittain käynytkin. Ainoastaan Walkerin Häivähdys purppuraa on jäänyt ostoskassiin (eikä 1,50 euron hintakaan päätä huimannut). Toisaalta hyvä niin, sillä lukemista kyllä riittää piiitkäksi aikaa jo nyt hyllyssä odottavista. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tällä kertaa kyllä oli juu aikamoinen onni matkassa mukana, en muista milloin viimeksi olisin tehnyt näin paljon löytöjä, saatika samana päivänä monta. Lukemista kyllä löytyy omasta hyllystä jo ihan tarpeeksi täälläkin, onneksi nämä oli melkein kaikki jo luettuja ja hyväksi havaittuja :)

      Poista
  3. Mukavia löytöjä olet tehnyt. Minulla kirpparikäynnit ovat jääneet vähiin, kun olen koettanut (huonolla menestyksellä) hieman vähentää kirjaostojani. Mutta jostain tuntuu aina jotain tarttuvan mukaan... Pullmanin kirjoihin pitäisikin tutustua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen yrittänyt vähentää kirjojen ostoa, mutta no, nyt kävi sitten näin! Tosin, aika monta kirjaa tosiaan vein vaihtoonkin, ja enhän nyt millään voinut näitä ohittaa... Tuohon Universumien tomu-trilogiaan kannattaa kyllä tutustua, itseä tosin hieman pelottaa lukea se uudelleen, aika on saattanut kullata jo monia muistoja niistä.

      Poista
  4. Hienoja löytöjä! Tuon Universumien Tomu -trilogian olen lukenut sekä suomeksi että englanniksi, ja eka osa minulla on kotona englanninkielisenä ja kolmas osa suomnkielisenä. Tokaa osaa en taida omistaa. Yleensä minua muuten vaivaa, jos en saa jotain sarjaa hyllyyni kokonaan... Tuo Viirun syntymäpäivät oli yksi lapsuuteni kuvakirjasuosikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä harvinaisen hyvä onnenpotku että löysin sarjan kokonaisena samasta pöydästä, ja eihän sitä sinne voinut jättää! Minä olen lukenut sarjan pari kertaa, mutta viimeisimmästä kerrasta on aikaa varmaan jo yli kymmenen vuotta, joten hieman epäröin uskallanko lukea sitä enää uudelleen... Englanniksi voisi toki myös kokeilla. Ja Viirun syntymäpäivät on ihana! :)

      Poista
  5. Tampereen pääkirjaston poistomyynnit ovat kyllä huippuja! Itse yritän aina olla paikalla kymmeneltä muiden hullujen kanssa, sillä parhaat viedään aika nopeasti :D Syyskuun myynnissä en valitettavasti päässyt kuin vasta iltapäivällä, mutta onneksi oli vielä kirjoja jäljellä.

    Bloggausinto on täälläkin ollut vähän kateissa, vaikka vastahan minä elokuussa elvytin blogini... Pitänee tehdä uudestaan lokakuussa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen aiemmin käynyt vain hervannan kirjaston poistomyynneillä, eikä mukaan tainnut tarttua tuolloin mitään. Se ryysis ei vaan oikein ole mieleen, ja nyt ärsyttää myös nuo kirjaston tarrat tuossa kirjassakin :D Vaan hyvä löytöhän se oli.

      Onneksi en ole ainoa innoton, elvytellään sitten blogejamme yhdessä :D

      Poista
  6. Genesis on kyllä hieno teos. Luin sen tuoreeltaan, kun ilmestyi ja omaan hyllyynkin ostin melko pian luettuani, sillä halusin lukea sen uudelleen. No, vielä en ole ehtinyt, mutta viime aikoina kun se on noussut blogeissa esille, on herännyt kiinnsotua tarttua tähän uudelleen.

    Olen viime aikoina kerännyt Montgomeryn teoksia ja kesällä löysinkin Runotytöstä kokoelmateoksen ja pari Anna-sarjan osaa. Vasta ensimmäisen Runotytön olen lukenut ja Annaa en ollenkaan, mutta tarkoitus olisi tutustua. Luulen silti olevani enemmän Emilia kuin Anna.

    Kas kissa on ollut pitkään lukulistalla. Yhden tutun piti joskus lainata teos, mutta se lähti matkustamaan kamalan laajaa lukurinkiä, eikä vielä ole kohdalleni sattunut. Ja no, en ole varausta kirjastoonkaan tehnyt...

    Hienoja muutkin löydöt. :) Minulla on Universumin tomu-trilogia tyhmällä leffakannella, mutta sain halvalla. Moerseista ainakin tuo Huviretki hukkateille löytyy myös hyllystäni. Kovasti tekisi mieli lukea Moersia, vain Hurjan matkan halki yön olen lukiossa lukenut. Siinä kiinnostivat Gustave Doren lumoavat piirrokset.

    Bloggausintoa pitänyt täälläkin houkutella, onneksi en montaakaan teosta ole saanut luettua, niin ei bloggaamattomien pino liikaa ahdista. Kesken lukemisen kuitenkin 10 kirjaa... No, nyt tassuissani on Neil Gaimanin Stardust, kuvitettuna. Kuukauden lukupiirikirja. Etenee vaihteeksi ihan kivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin Genesiksen vasta viime vuonna, ja siitä lähtien olen sen hyllyyni halunnut. Uusintaluku on ehdottomasti joskus luvassa. Annoihinkin tutustuin vasta viime vuoden puolella, Runotytöt on jo tutumpia. Molemmat aivan ihania, ja minäkin koen Emilian enemmän omaksi :)

      Leffakansilla olen Universumien tomuun törmännyt, mutta halusin ne nimen omaan näillä omasta mielestäni oikeilla kansilla. :) Moersin kirjat on ihania, ne kirjastoihin sijoittuvat on vielä lukematta. Hurja matka halki yön on tullut kyllä myös joskus luettua, mutta muistikuvat on aika hatarat. Sinikarhu on ehdoton lemppari, siihen ainakin kannattaa tutustua :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! <3