1. tammikuuta 2017

Joulukuu

Joulu tuli ja meni, huoh. Niinhän se aina tekee, mutta aina sen unohtaa kuinka nopeasti se vilahtaakaan ohi.

Joulukuu oli koulun puolesta osin todella stressaavaa, mutta osin myös hyvin vapaata ja helppoa. Puolessa välissä kuuta kävin Helsingissä katsastamassa Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas -baletin, josta pidin kovasti, vaikka pidänkin ehkä enemmän oopperasta. Joulukin tuli aika rauhallisissa merkeissä loman vietossa, ja uuden vuoden vaihtumista tarkkailtiinkin sitten jo kotoa käsin kissojen kanssa. Mukava kuukausi takana, varsinkin kun sitä luntakin saatiin muutamaan otteeseen ihan joulunkin aikaan.

Joulukuussa luin kolme kirjaa. Kaksi niistä oli ollut kesken jo kuukausia, joten oli kiva saada ne molemmat vihdoin päätökseen ja aloittaa uusi vuosi ihan puhtaalta pöydältä (kuvainnollisesti, oikeasti yöpöytä pursuaa kirjoja). 


Luetut:

Julian Fellowes: Belgravia (477 s.)
Maria Turtschaninoff: Naondel (397 s.)
Jessica Fellowes: Downton Abbey - Muistojen aika (319 s.)

Sivuja yhteensä: 1193

Belgravian aloitin jo elokuun puolella, mutta jäi mielenkiinnottoman alun jälkeen pitkäksi aikaa kesken. Kirja oli kuitenkin lopulta oikein viihdyttävä, vaikkei mitään mullistavaa tarjonnutkaan.

Naondelin sen sijaan olin jo menossa palauttamaan kirjastoon kun palautuspäivä läheni, eikä kirja sillä hetkellä kiinnostanut. Otin sen kuitenkin mukaan jollekin reissulle, ja kirja veikin alusta lähtien niin mukanaan että se olikin pakko lukea loppuun, ja lähti joulun viettoonkin mukaan. Todella hieno ja tunnelmallinen kirja, vaikka poikkesikin Maresista aika tavalla.

Vaikkei Belgravia sinänsä tuonut minulle helpotusta Downton Abbey -ikävään, oli sarja kovasti mielessä kirjan lukemisen jälkeen. Jouluna siskon kanssa muutaman jakson katsottuani päätin tarttua viime jouluna lahjaksi saamaani Muistojen aika -kirjaan. Olin aloittanut sen joskus kesällä ja lueskellut pikkuhiljaa, mutta nyt päätin lukaista sen loppuun kerralla. Kirja on oikein kiva lisä sarjan katsoneille, oli ihanaa sukeltaa hieman syvemmälle sarjan kulisseihin. Eräs hauska yksityiskohta ainakin joka jäi mieleen, on että osa Downton Abbeyn Lontoon tapahtumista on muuten kuvattu Belgrave Squarella, eli Belgraviassa. En välttämättä tee kirjasta omaa postausta, mutta voin suositella kaikille sarjan faneille!


Sellainen joulukuu takana siis täällä. Yritän lähipäivinä tehdä vielä vuosikoosteen, jossa katsellaan sitten hieman enemmän viime vuotta. Ihanaa uutta vuotta kuitenkin jo kaikille!

10 kommenttia:

 1. Ihanan kaunis kissa. Hyvää uutta vuotta ja lukuiloa tälle vuodelle!
  Tiia

  VastaaPoista
 2. Mahtava kissakuva! <3

  Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa uutta vuotta 2017 ja lukuiloa :)

  VastaaPoista
 4. Oi, ihana kissa <3

  Naondel kiinnostaa kovasti, joten kiva kuulla, että se nappasikin sitten mukaansa.

  Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naondel oli kyllä hyvä, vaikka voin myös kuvitella miksi siitä ei pidettäisi.

   Ja kiitos samoin! Kissakin kiittää :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3