3. tammikuuta 2017

Vuosi 2016 paketissa, Osa 1: Parhaat kirjat

Taas on se aika, kun ihmiset ympäri blogimaailmaa valitsevat viime vuonna lukemiensa kirjojen joukosta ne parhaimmat. Niin myös minä aion jälleen tehdä. Vuoden 2015 parhaat kirjat löytyvät tuon vuoden koostepostauksen yhteydestä täältä. Ja tuo onkin mielenkiintoinen listaus, sillä kauas ei mene tälläkään kertaa vuoden parhaimman kirjan paikka, sen verran voin jo nyt paljastaa. Eikä se varmaan mikään yllätys olekaan.

Listaan tänäkin vuonna sarjakuvat erikseen, niitä kun tulee luettua aina aikamoinen määrä. Menen myös samalla vanhalla, hyväksi havaitulla tekniikalla, eli molemmista listoista löytyy vuoden viisi parasta. Johonkin on aina vedettävä raja, valitettavasti. Sarjakuvien osalta listaus oli itseasiassa todella helppo tänä vuonna, mutta kirjojen osalta karsintaa oli tehtävä runsaalla kädellä. Ja valinta oli vaikea, todella vaikea. Monta todella hyvää jäi listan ulkopuolelle, jopa sellaisia, joista ajattelin aikanaan että ehdottomasti listalle pääsevät.


Top 5 kirjat


Stoner ei ehkä enää selittelyjä kaipaa, olihan se muun muassa Blogistanian Globaliankin voittanut kirja. Harmi kyllä muistikuvat tästä alkavat olla jo aika sumeat, mutta koen, että se kuuluu tälle listalle, niin suuren vaikutuksen se vuosi sitten teki. Tämän voisi ehdottomasti joskus lukea uusiksi.

4. Emmi Itäranta: Teemestarin kirja

Tässä on yksi viime vuoden häpeäpilkuistani. Luin vihdoin aivan ihanan ja kauniin Teemestarin kirjan, mutten koskaan blogannut siitä. Saa nähdä saisinko jossain vaiheessa vielä aikaiseksi rustailla jotain, sillä näin hienon kirjan sitä ehdottomasti haluaisi tuoda esiin blogissa. Ehkä lukaisen tämän pikaisesti uusiksi ja kirjoittelen sitten?


Yksi ehdottomia kirjarakkauksiani viime vuonna. En muista milloin viimeksi olin lukenut fantasiaa, ja tämän pariin kannattikin ehdottomasti heittäytyä. Suosittelen kovasti, aivan ihana ja taianomainen kirja.


Voi Andy Weir minkä teit. Tämän kirjan parissa minulle tuli varmaan viimeksi sellainen olo kansien sulkeuduttua, että joko sen voi lukea uudelleen. Niin hauska ja nerokas, jännittävä ja upea. Scifiä parhaimmillaan, eikä edes mitenkään vaikeaselkoisesti. Lukekaa ja ällistykää! Leffakin oli ihan hyvä.


Ja niin, tämä ei varmaan ollut juurikaan yllätys. Edellisen kerran voiton vei Fletcherin Noidan rippi, eikä Tummanhopeinen meri juurikaan kalpene sen vierellä. Itseasiassa, en osaa edes sanoa kummasta pidin enemmän. Tämä oli vain niin suurta rakkautta koko kirjan läpi että huh. Niin kaunis ja tunnelmallinen, taisin lukea melkein yhdeltä istumalta koko kirjan. Ehdottomasti jo lempikirjailijoitani. Vahva suositus!
Top 5 sarjakuvat

5. Brian K. Vaughan: Saga, Volume 5

Tämä ei itseasiassa saanut minulta täysiä pisteitä, mutta oli silti niin hieno jälleen kerran, että täytyyhän sen päästä listalle. Sagoista en ole koskaan blogannut, mutta en tiedä pitäisikö kokeilla uusimman osan kanssa jahka sen luen?


Aivan ihastuttava, kotimainen sarjakuva pienestä Liljasta! Tätä voi suositella sellaisillekin, jotka eivät sarjakuvia paljon lue, piirustustyyli on helposti lähestyttävä ja tarina vie mukanaan.

3. Bill Willingham: Fables, Vol. 5: The Mean Seasons

Myös toinen osa Fablesia sai minulta tällä kertaa täydet tähtipisteet, mutta muistan paremmin tämän viidennen osan. Vuodenaikojen mukaan etenevä tarina oli hyvä ja yllätyksellinen, ihan parhaimmistoa tähän asti lukemastani sarjasta.


Lapsuksesta muistan, etten tainnut löytää siitä yhtään mitään vikaa. Se oli juuri tuollaisenaan täydellinen, ihana ja hauska, juuri sitä mitä kaipaan jo tutuksi käyneeltä Villimpi Pohjola -sarjalta.


Nimona oli ihana sarjakuva. Sivumäärältään pitkä fantasiatarina, mutta kuvitukseltaan sen verran yksinkertainen, ettei lukemisessa lopulta mene kauan. Tarina on hauska ja eeppinen, lopulta aika dramaattinenkin. Hahmot ovat mahtavia ja juoni vie mukanaan. Suuret suositukset!


Sellaiset vuoden suosikit tällä kertaa, onko listoilla kenties teidän omia suosikkeja? 

8 kommenttia:

 1. Mukava lista! Tummanhopeisen meren olen lukenut ja tykännyt, ja Itäranta kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemestarin kirjaa voin kyllä ehdottomasti suositella, todella hieno kirja. Itselläni on vahva aikomus hypätä pian Kudottujen kujien kaupungin pariin :)

   Poista
 2. Oh Tummanhopeinen meri on ihana! <3 Ja Stoner ja Teemestarin kirja myös. Sinulla on ollut hyvä kirjavuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Tummanhopeinen meri on ihan uskomaton kirja <3 Meriharakat taitaa olla nyt vielä ainoa lukematon Fletcher, pian siis sen kimppuun :) Ja oli kyllä hyvä kirjavuosi, tältäkin listalta putosi monta hyvää pois, kuten vaikkapa Oneiron :)

   Poista
 3. Hienot valinnat, olen lukenut peräti neljä viidestä suosikkikirjastasi ja ainoastaan Teemestarin kirja oli sellainen, joka ei niin kamalasti sytyttänyt. Kiitos sarjakuvavinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listalta Uprooted taitaa siis olla sinun ainoa lukematon? :) Siihenkin kannattaa tutustua! Minä taas rakastuin suuresti Teemestarin kirjaan, ja harmittaakin etten koskaan postannut siitä. Ja ole hyvä! :)

   Poista
  2. Kyllä, romaaneista, ja se on kieltämättä alkanut vähän kiinnostaa monien kehujen jälkeen :) Fantasiaa tulee luettua hyvin vähän, mutta olen tosi utelias sen suhteen. En ole kovin kiinnostunut sellaisesta perus YA-fantasiasta, mutta tää Uprooted taitaa olla vähän erilainen.

   Poista
  3. Minäkin luen niin harvoin fantasiaa, saatika YA:ta ylipäätään, etten oikeastaan osaa edes sanoa onko tämä miten perus YA-fantasia. :D Itse vaan viihdyin tämän parissa tosi hyvin. Jotenkin siinä oli ihana tunnelma koko ajan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3