9. tammikuuta 2017

Vuosi 2016 paketissa, Osa 2: Tilastoja ja synttärit

Vuosi 2016 oli ehkä jokseenkin vaikea ja masentava vuosi, mutta minulle myös aivan uudenlainen ja hieno. Aloitin yliopistotaipaleeni, joka kohta jo jatkuukin, ja se on ollut ehdottomasti oma vuoden kohokohtani. Siihenkin on toki kuulunut hiusten repimistä ja turhautumista, mutta myös paljon iloa ja hyviä hetkiä.

Kirjavuoteni taas ei ollut ihan niin hieno mitä edellinen vuosi. Tämä on aikalailla suorassa syy-yhteydessä alkaneisiin opintoihin, sillä aikaa ei yksinkertaisesti ollut enää lukea läheskään niin paljon kuin ennen. Kirjat toimivat kuitenkin hyvänä tasapainottajana opinnoille, eli kokonaan ilman kirjojakaan en syksyäni viettänyt.


Luin vuoden aikana 59 kirjaa, eli jäin Goodreadsin tavoitteestani yhden kirjan päähän. Sivuja kertyi vuoden aikana 16 966, eli yllättäen aika samoissa lukemissa kuin edellisenä vuonna, vaikka kirjoja tulikin luettua huomattavasti vähemmän. 

Kotimaisia kirjoja tuli luettua tänä vuonna vain 13 kappaletta, mikä on aika pieni määrä. Ensi vuonna voisikin tehdä ihan hyvää ainakin yrittää lukea kotimaista kirjallisuutta enemmän.

Sarjakuvia luin jälleen suuren määrän, 26 kappaletta, joista 5 oli kotimaisia. Englanniksi luin 14 kirjaa, joista peräti 13 oli sarjakuvia.

Naisten kirjoittamia kirjoja luin tänä vuonna 17 kappaletta, miesten 41. Tässä suhteessa vaakakupit olivat vielä edellisenä vuonna lähes tasan, mutta nyt selvästi toisella puolella. Tiettyjen miesten kirjoittamien sarjakuvien (The Walking Dead ja Fables -sarjat) suuri määrä vaikutti tähän paljon. Ferranten kirjaa en laskenut kumpaankaan, kirjailijan sukupuolta kun ei tiedetä (vaikka aiemmin taisinkin laskea sen naiskirjailijoihin).

Kirjastonkirjoja luin tänä vuonna 38. Omasta hyllystä luin 15 kirjaa, ja arvostelukappaleita oli 6.

Novellikokoelmia tuli luettua kaksi kappaletta, runokokoelmia ja tietokirjallisuutta molempia yhden kirjan verran. Näissäkin olisi kaikissa selvästi parantamisen varaa.

Jos aiempana vuonna luin e-kirjoja jopa 11 kappaletta, tänä vuonna määrä jäi yhteen ainoaan sarjakuvaan. Äänikirjojen määrä taas jäi pyöreään nollaan. Äänikirjoja haluaisinkin kuunnella ehdottomasti tulevaisuudessa enemmän. Jos teillä on tiedossa joku hyvä ja kätevä paikka tai sovellus mitä käytätte, niin otan vinkkejä vastaan! Nyt on tullut niin paljon uusia, samantapaisia sovelluksia vastaan, etten tiedä mitä niistä lähteä kokeilemaan.

Vuonna 2016 ostin yhteensä 30 kirjaa. Ei mielestäni huono määrä, ja myös vähemmän mitä edellisvuonna. Lisäksi sain lahjaksi 3 kirjaa, arvontavoittona 2 kirjaa, sekä jo aiemmin mainitut 6 arvostelukappaletta.

Goodreadsista on aina helppo tarkastaa lukemilleen kirjoille antamat tähtimäärät. Viime vuoden tavoitteenani oli, että olisin armollisempi kirjoille, eli löyhtentäisin hieman arvosteluperiaatteitani. Viisi tähteä oli nimittäin aika harvinainen näky, ja monet upeatkin kirjat putosivat siihen suureen neljän tähden porukkaan. Ja tässä tavoitteessani olen onnistunut, nimittäin jopa 17 kirjaa sai täydet pisteet.

Kahden tähden kirjoja luin 3 kappaletta, kolmen tähden kirjoja 8. Kaikki loput 31 kirjaa saivat siis neljä tähteä. Yhtä tähteä en ole vieläkään antanut yhdellekään kirjalle, saa nähdä tuleeko sitä päivää edes koskaan.


Tämän vuosikatsauksen myötä blogini täyttää samalla kaksi vuotta! Aika täällä tuntuu kieltämättä paljon pidemmälle, enkä itseasiassa enää edes muistanut blogini aloituspäivää, vaan se piti tarkistaa ensimmäisestä postauksesta. Päivä on muuten 11.1., eli vasta keskiviikkona on oikea juhlapäivä. Kaksi vuotta on mennyt vauhdilla, mutta nauttien. Tämähän on paras harrastus ikinä! En vaihtaisi tätä millään pois, niin suuri osa tästä on tullut ihan jokapäiväistä elämää. Kiitos siis kaikille seuraajille ja kommentoijille, kuin myös kanssabloggaajille. Suon teille kaikille paljon lämpimiä ajatuksia!

Jatketaan vielä ihan vähän tilastojen merkeissä, mutta hypätään tällä kertaa konkreettisista kirjoista blogin maailmaan. Ensimmäisenä blogivuotena postasin 94 kertaa blogiin, tämän toisen vuoden aikana 65 kertaa. Määrä on selvästi vähentynyt, mutta vain kiireiden takia. Kiinnostus ei ole kadonnut mihinkään. Näistä postauksista 34 oli kirja-arvosteluita.

Mielestäni on hauskaa, että myös tälläkin kertaa, aktiivisin kuukausi on helmikuu (10 postausta) ja hiljaisin kuukausi marraskuu (2 postausta). Viereinen palkki toki näyttää tammikuulle enemmän postauksia, mutta kun tämä minun vuosipäiväni on niin hassussa paikkaa, että muutama postaus tammikuulta menee edellisen blogivuoden piikkiin. Hieman hankalaa, tiedän, mutta olkoot. Päivämääristä pidetään kiinni.

Koko blogiaikani suosituin postaus on viime vuoden Viikon mittainen lukumaraton. Muutkin lukumaraton-nimellä varustetut postaukset ovat olleet suhteellisen suosittuja. Enkä toisaalta ihmettele, ovathan ne minunkin mielestäni aina mieluista luettavaa. Viime vuonna maratoonasin kolme kertaa. Aloitin vuoden tuolla viikon mittaisella maratonilla, jonka jälkeen olikin jo pian vuorossa ystävänpäivän lukumaraton. Seuraava lukumaraton oli blogistanian kesälukumaraton heinäkuussa. Loppuvuonna teki kovasti mieli lähteä jälleen maratoonaamaan, mutta aikaa ei vain ollut.

Mutta että sellainen kirjavuosi ja toinen blogivuosi siis takana! Toivottavasti jatko on yhtä mukavia hetkiä täynnä kuin tähänkin asti.

20 kommenttia:

 1. Onnea 2-vuotiaalle blogillesi ja toivon hyviä kirjoja ja mukavia lukuhetkiä jatkossakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, minä toivon ihan samaa! :)

   Poista
 2. Hieno kirjavuosi sinulla on ollut! Tsemppiä myös tulevaan, blogiasi on kiva lukea :) Muistan kyllä itsekin, miten ensimmäiset opintovuodet (varsinkin kirjallisuuden opinnot) verottivat omaehtoista lukuaikaa- ja halua. Nyt graduillessa aikaa jää onneksi vähän enemmän - tai sitten vain arvotan kaunokirjat gradukirjojen edelle, hihhih...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä varmasti tarvitaan :D Opinnot kieltämättä vievät kyllä aikaa paljon lukemiselta, mutta toisaalta on se myös siitä omasta asenteestakin kiinni :) Iltaisin jaksaa vielä aina ihan hyvin lukea jotain, jos malttaisi mennä aiemmin sänkyyn :D Onnea sinulle gradun kanssa!

   Poista
 3. Jei, onnea kaksivuotiaalle! Luitpa paljon sarjakuvia, minunkin pitäisi lukea niitä enemmän taas tänä vuonna. Pidän mielessä edellisen postauksesi, johon listasit top 5 sarjakuvat viime vuodelta (Fablesia minulla on jo hyllyssä odottamassa).

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sarjakuvia tuli kyllä luettua taas paljon, mutta veikkaan, että tänä vuonna määrä kääntyy huomattavasti laskuun. Nyt oli vielä nuo kaikki sarjat mitä luki, mutta nyt on esim. The Walking Dead luettu uusimpaan osaan asti, eikä kirjastosta löydy enempää Fablesia. Ja kiitos samoin!

   Poista
 4. Oho, oletpas sinä ahkerasti pistänyt kaikki ylös!
  Sivumääriä myöten :)
  Mukavaa alkanutta kirjavuotta 2017 ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on aina kiva tehdä, ja onneksi Goodreads laskee aikalailla puolesta nuo sivumäärätkin :D Ja kiitos samoin sinulle! :)

   Poista
 5. Oikein paljon onnea kahden vuoden taipaleesta! Hyviä lukuhetkiä tulevillekin vuosille!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut 2-vuotiaalle! Mukavaa, että olet noinkin paljon ehtinyt bloggaamaan opiskelu yms juttujen ohella. Täällä on aina kiva vierailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aina jostain löytyy onneksi hieman aikaa blogillekin, ja on mukavakin välillä opintojen ohella heittäytyä niistä ihan kokonaan pois ja tulla tänne :)

   Poista
 7. Onnittelut 2-vuotiaalle blogillesi ja olipas mukava päästä kurkkaamaan tilastoihin. Tsemppiä opintoihin ja lukuiloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Tilastoja on aina hauska lukea joten tykkään tehdä niitä itsekin :D Ja kiitos!

   Poista
 8. Paljon onnea 2-vuotiaalle! :) Toivottavasti bloggausinto säilyy, blogiasi on aina kiva lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eiköhän se säily, varsinkin kun tosiaan ei ehdi niin usein kirjoitella tänne, niin ne vähäisetkin hetket on erityisen mukavia :) Ja kiva kuulla! :)

   Poista
 9. Kirjavuotesi näyttää minusta oikein hyvältä, mutta hassu kyllä tuo sukupuolijakauma :D

  Ja onnea 2-vuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sukupuolijakauma oli kyllä aikamoisen kallellaan tänä vuonna :D Sarjakuvista kuitenkin suurin osa oli miesten ja niitä tulikin luettua taas paljon.

   Kiitos! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3