6. elokuuta 2015

Kolmen kirjan haaste

Vihdoin paluu sivistyksen pariin! Olen siis viimeisen viikon ajan ollut lomailemassa kotikonnuilla, ja aivan lomani alkajaisiksi hajotin kännykkäni... Ja koska nettiyhteys oli muutenkin aika huono, jätin somen suosiolla odottamaan kotiinpaluutani. Tämän lisäksi sain päälleni oikean kesäflunssan, joka onneksi alkaa (toivon mukaan) olla jo helpottamaan päin. Hetki siis varmaan menee koosteiden ja rästipostausten kanssa, kunhan tässä nyt jaksaa taas.

Nyt ajattelin kuitenkin ottaa asiakseni tämän aikalailla jo kaikkialla pyörineen kolmen kirjan haasteen, jonka sainkin peräti kolmesta osoitteesta, Katrilta (La petite lectrice-blogista), VJ:ltä (Mustemaailmani-blogista) ja Mannilta (Kirjakartano-blogista), kiitos siis teille! Tarkoituksena on siis listata kolme blogattua kirjaa jotka mieluiten lukisi uudelleen.

Olen pitänyt blogiani nyt puolisen vuotta, joten ihan hirveän montaa kirjaa täältä ei vielä löydy. Tehtävä on siis verrattain helppo kuin muilla kanssabloggareilla, joilla saattaa olla jo monien vuosien takainen blogihistoria. Luen kirjoja aika mielellään uudelleen, mutta olen huomannut että kirjat jotka olen lukenut monia kertoja ovat yleensä jokin sarja, kuten Potterit tai Runotytöt. Yksittäisiä kirjoja en ole pitkään aikaan lukenut uudelleen, kun tuntuu että muitakin lukemattomia kirjoja maailmasta löytyy eikä aika riitä kaikille uusintaluvuille. Tässä nyt kuitenkin ne kolme kirjaa, jotka luultavasti tulen lukemaan joskus uudelleen.


Ah tämä kirja oli kyllä aikalailla rakkautta alusta lähtien. Haikean kaunis tarina kasvamisesta, itsensä tuntemisesta ja ystävistä. Charlie on päähenkilönä niin herkkä ja sympaattinen, tarina uskomattoman kaunis, tunnelmallinen ja koskettava. Kirjat, musiikki, yksittäiset pienet hetket, Sam ja Patrick... Mitäpä tästä muuta nyt enää sanoakaan. Ihana kirja, varmasti luen joskus uudelleen.Kolmas Greenini oli englanniksi todella hyvä, jokin kirjan tunnelmassa vain iski enkä malttanut laskea kirjaa alas. Kirjan syvällisyys jopa yllätti, mutta hyvällä tavalla. Pidän myös edelleen paljon Greenin tavasta kirjoittaa. Uusintaluku on joskus luultavasti vuorossa, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla suomennosta, Arvoitus nimeltä Margo, ja katsoa onko sama tunnelma säilynyt.


Oikeastaan tarkoitan koko sarjaa, mutta vain tästä olen blogannut. Sarjan neljäs osa, Mifongin kätkemä, ilmestyy nyt tänä syksynä, ja tahtoisin oikeastaan lukea nämä aiemmat osat ennen sitä. En pidä hatarista muistikuvista, haluan aina olla perillä kaikista mahdollisista yksityiskohdista. Sarja on ollut oikein hyvä tähän asti, mennyt sellaisia reittejä mitä en todellakaan osannut aavistaa, yllättänyt, jopa järkyttänytkin. En osaa ollenkaan odottaa mitä seuraava kirja tuo tullessaan, ja se tässä parasta onkin. Mahtava suomalainen fantasiasarja, jota suosittelen lämpimästi.Koska tämä haaste on tainnut pyöriä jo melkeinpä kaikilla, en lähde yksitellen haastamaan tähän enää ketään. Mutta jos siellä vielä on joku joka ei ole haastetta itselleen saanut, haastan sinut!

6 kommenttia:

 1. Elämäni seinäruusuna on kiinnostanut minua jo pitkään! Kannattaisi varmaan lukea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuun ainakin kolahti ja kovaa, suosittelen! Toki vähän aina pelottaa hehkuttaa liikaa jotain kirjaa, ettei muille vaan tule liian suuria odotuksia kirjaa kohtaan... Mutta olihan se aika ihana kirja. :)

   Poista
 2. Oletko nähnyt Elämäni seinäruununa filmatisointia? Kirjaa en ole lukenut, mutta leffan perusteella siitä syntyy hyvin erilainen näkökulma, kuin mitä kirjan saamia kommentteja olen lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt, katsoin elokuvan aika pian kirjan luettuani, ja pidin kyllä siitäkin valtavasti. Tuolta aiemmasta arviostani löytyy arvio myös elokuvasta. Mielestäni se oli hyvin uskollinen kirjalle, ja toki kirjaan jo ihastuneena tiesin mitä tapahtuu ja odotin vain omia lempikohtauksiani.

   Poista
 3. Elämäni seinäruusuna. Voisin lukea sen ihan milloin tahansa uudelleen. Yksi lempikirjoistani tätä nykyään.. Ihme, etten itse tullut ajatelleeksi koko kirjaa kuin tätä samaista haastetta tein. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh minulla ei ihan kamalasti ollut valinnanvaraa, joten ne parhaat nousi kyllä aika nopeasti sieltä esille :D Mutta se on kyllä ihana kirja, ehdottomasti omiakin lemppareita nykyään.

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3