15. elokuuta 2015

Kesälukumaraton VI (maraton ohi)

Nyt se alkaa minunkin osaltani, nimittäin tämä blogistanian kaiken kaikkiaan kuudes kesälukumaraton! Ajattelin ottaa tällä kertaa hieman rauhallisemmin, ja luen ainoastaan sellaisia kirjoja jotka todella kiinnostavat. Viimeksi kun muutama kirja vaativat aika paljon puskemista eteenpäin. Muutenkin lopetan lukemisen jos siltä yhtään tuntuu, katson ehkä netflixiä välissä tai pelailen jotain. Rennosti mennään, mitään sivumääriä en lähde tavoittelemaan. Ainakaan vielä.

Tässä suunnittelemani lukupino. Kirjastolainoja tällä kertaa kaikki, oman hyllyn antimet alkoivat kyllästyttää silmää. Sarjakuvia aika monta, sekä hieman nuortenkirjallisuutta kuin jotain englanniksikin. Lisäksi olen tällä hetkellä lukemassa Ian McEwanin Makeannälkää, jota saatan jatkaa maratonin aikana. Saa nähdä, voi olla että se vaatii hieman rauhallisemman hetken.

Päivitän tähän postaukseen etenemistäni aina kun kerkeän ja viitsin, lisäksi yritän olla tällä kertaa myös hieman aktiivisempi ainakin twitterin puolella. Tsemppiä kaikille kanssalukijoille, nyt mennään! Oma maratonini alkaa nyt lauantaina kello 15:15, ja lopetan huomenna samoihin aikoihin.


Klo 16:50

Aloitin maratonini Makeannälällä, jossa oli sopivasti käsillä lyhyehkö "novelli". Päätin kuitenkin luvun loputtua jättää kirjan toiseen ajankohtaan, siihen tarvitsee enemmän keskittymistä ja aikaa ja rauhaa. Seuraavaksi otin käsittelyyn Jen Campbellin hauskan kirjan Weird Things Customers Say in Bookshops. Monia hauskoja tapahtumia, usein asiakkaan toimesta, useita ärsyttäviä juttuja, muutama todella uskomatonkin asia. Kiva kirja, luin sitä n. puoleen väliin, loput jätän myöhemmälle kun haluaa taas lisää jotain kevyttä.

Rauhallinen aloitus, nyt voisin vilkaista miten muilla kanssalukijoilla sujuu, hieman päivittää somea ja jatkaa sitten toisen kirjan pariin.
Sivuja luettuna: 65


Klo 20:10

Jatkoin maratonia Kreetta Onkelin Finlandia Junior-palkitulla kirjalla Poika joka menetti muistinsa. Suloinen kirja, jonka puolessa välissä ajattelin heti että tätä täytyy suositella siskonpojillekin. Jotenkin tuntuu että se olisi heille juuri sopiva kirja lukea. Ihana tarina, pidin kirjasta kovasti. Luin myös muutaman sivun jälleen Jen Campbellin kirjaa, muutama hauska tarina aina kirjojen väliin tuntuu sopivan. Tahti on ollut tosi rauhallinen, toki tykkään muutenkin lueskella rauhallisesti, hosumatta jotten vaan missaa yhtäkään yksityiskohtaa.

Seuraavaksi hieman ruokaa, tortilloista on selvästi tullut jo perinteinen maratonruoka. Sen jälkeen taas joku uusi kirja lukuun, vaan en tiedä vielä mikä. Ehkä Tuulisen saaren kirjakauppias.
Sivuja luettuna: 190


Klo 23:30

Pitkän ruoka- ja sometauon jälkeen taruin Tuulisen saaren kirjakauppiaaseen, mikä oli oikein oiva valinta maratonkirjaksi. Olin hieman varoen lukenut siitä postauksia, enkä ollut katsonut juuri edes kirjan takakantta, joten nyt kolmasosan lukeneena olen hieman yllättynyt kirjan käänteistä. En kuitenkaan huonolla tavalla, kirja on vetävä ja nopealukuinen, pidän sen tunnelmasta ja aiheesta. Tosin hieman odotan missä se tuulisuus viipyy, sen kannalta odotin hieman enemmän kuvailua.

Noin muutenkin ihan hyvä fiilis. Lukeminen maistuu, varsinkin tämän kirjan myötä. Aika vähän on sivuja vielä kertynyt, sillä vaikka kuinka alkuun sanoin etten lähde mitään numeroita tavoittelemaan, olisi silti kiva päästä ainakin samoihin lukemiin kuin viimeksi. Mutta toisaalta, pidän rauhallisesta lukutyylistä, enkä ole vielä koskenutkaan sarjakuviin, mitkä yleensä nostavat sivumäärää aivan huomaamatta.

Jatkan tämän kirjan parissa varmaan loppuillan/yön, saa nähdä miten myöhään sitä jaksaa valvoa. Toivon mukaan niin myöhään että saisin kirjan loppuun, mutta katsoo sitä sitten. Voi olla että tämä on viimeinen päivitykseni tältä illalta, voi olla että ei. Katsotaan!
Sivuja luettuna: 268

Sunnuntai, klo 02:00

Nyt alkaa silmiä sen verran painaa, ettei lukemisesta taida tulla enää mitään. Tuulisen saaren kirjakauppias on edennyt kivasti, lukeminen on mukavaa ja tarina todella mukaansatempaava. Olen pitänyt kovasti lukemastani tähän mennessä, kirja on mennyt hieman erilaisia polkuja mitä alunperin ajattelin. Ei oikeastaan malttaisi lopettaa lukemista, sen verran mukava kirja. Pitkästä aikaa on kiva huomata sellainen olo kirjaa lukiessa. Voi olla että luen vielä luvun tai kaksi sängyssä.

Aamuun siis, jospa sitä jaksaisi nousta normaalia aiemmin ylös, ihan vaan lukemisen takia. Yritän ainakin.
Sivuja luettuna: 343


Klo 09:50

Jatkoin yöllä sitten kuitenkin lukemista vielä n. kello kolmeen asti, jolloin tuntui parhaimmalle idealle mennä vihdoin nukkumaan. Heräsin aamulla puoli yhdeksän maissa ja lukaisin Tuulisen saaren kirjakauppiaan loppuun. Olipa kiva kirja! Pidin kovasti sen tunnelmasta ja päähenkilöistä, siitä miten asiat eivät menneetkään aivan oletuksien mukaisesti. Sopi myös oikein hyvin maratonille, nopealukuinen ja vetävä kirja, ja tarina tuntui eheälle yhteen pötköön luettuna.

Seuraavaksi teen hieman aamupalaa, selailen nettiä ja luen ehkä hieman lisää tuota Campbellin kirjaa. Hauskaa muuten, että luettavaksi on päätynyt kaksi eri kirjakauppa-kirjaa, en ollut ajatellut koko asiaa kirjoja lainatessani. Sitten voisi olla vuorossa sarjakuvia.
Sivuja luettuna: 429


Klo 12:15

Weird Things Customers Say in Bookshops on hauska kirja, vaikken muutamaa kertaa lukuunottamatta ääneen nauranutkaan. Sen jälkeen tartuin Tiitu Takalon sarjakuviin joita olin lainannut. Kehä ja Tuuli ja Myrsky luettu, molemmat olivat oikein onnistuneita sarjakuvia. Tarinat olivat koskettavia ja ajankohtaisia.

Seuraavaksi en oikeastaan tiedäkään mitä lukisin. Sarjakuvat saavat ainakin riittää tältä erää, voi olla että tartun tuohon Tyttö joka purjehti Satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla. Tasan kolme tuntia maratonia jäljellä, ja lukeminen onneksi vielä maistuu. Tuntuu tosin etten ole juuri edistynyt tai lukenut mitään, maraton kun alkoi jotenkin nihkeästi ja hitaasti. Mutta nyt jatkuu!
Sivuja luettuna: 609


Klo 15:15 MARATON OHI

Aloittelin tuota Satumaa-kirjaa ensimmäisen luvun verran, mutta siirryin sitten novellien pariin. Joku kirjassa tuntui tökkivän, ehkä se muistutti likaa viime maratonin aikana lukemaani Sydämen mekaniikkaa kaikkine outouksineen, etten halunnut sitten sitä jatkaa. Jatkan kyllä jossain vaiheessa kirjan parissa, uskoisin pitäväni siitä kunhan tyyliin tottuu. Sen sijaan luin viime maratonilla kesken jääneen Äidin pikku pyöveli-novellikokoelman loppuun, luin siitä viimeksi vain kaksi ensimmäistä novellia. Mielenkiintoinen, hyvin vaihtelevia novelleja, jotkut hyviä, joitain en tainnut ihan tajuta.

Kiva maraton oli, taidan lähipäivinä kirjoitella vielä jälkitunnelmia hieman tarkemmin ja bingoja ym, nyt lähden nauttimaan nätistä ulkoilmasta.

Lopullinen sivumäärä: 751

12 kommenttia:

 1. Hauskaa maratonia ja tsemppiä lukemiseen! Omani päättyy juuriaivankohta, mutta voi olla, että loppuiltakin pitää käyttää lukemiseen. Yksi kirja on jäämässä pahasti kesken. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti omasikin sujui hyvin :) Joitain kirjoja ei kyllä vaan voi jättää kesken, oli sitten lukenut kuinka monta tuntia hyvänsä putkeen :D

   Poista
 2. Pidän Zevinin Tuulisen saaren kirjakauppiaasta, siinä on kaikki kohdallaan. Tuohon kirjakauppaan olisin halunnut astua sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Toivottavasti ehdin sen kimppuun pian, jos en nyt maratonin aikana niin lähiaikoina kuitenkin :)

   Poista
 3. Tsemppiä lukemiseen! Kiva että täällä luetaan sarjakuvia. Raskaslukuiset kirjat olen itsekin jättänyt syrjään. On mukavaa kun sivut kääntyvät nopsaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sarjakuvia on minulla lukemistossa muutenkin niin paljon, että vaikea jättää niitä maratonilta pois :) On kiva tunne että on saanut edes jotain aikaiseksi lukemalla lyhyitä kirjoja!

   Poista
 4. Mukavaa maratonin jatkoa. Sinulla on kivan erilaisia kirjoja mukana. Itse tyydyn tällä kertaa seuraamaan tien sivusta ja kirittämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pidän siitä että on kunnolla vaihtelua ja että varmasti löytyy jotain luettavaa eri mielentiloihin, joten yritänkin aina ottaa mukaan hieman erilaisia kirjoja :)

   Poista
 5. Ihanat kirjakuvat olet ehtinyt napsimaan. Tuossa viimeisessä on herkullisen näköistä juomaa. :) Hieno sivumäärä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Smoothiet sopii hyvin maratonille kun tekemiseen ei mene kauaa aikaa :) Sivumääräkin nousi ihan kivaan lukemaan lopulta, olen tyytyväinen!

   Poista
 6. Mielenkiintoisia kirjoja ehdit lukemaan. Sarjakuvia en olekaan vielä tainnut maratoneilla kokeilla, mutta erittäin hyvä idea. Itse en kovin raskaita ja keskittymistä vaativia kirjoja jaksa maratoneilla lukea, ja sarjakuvat olisivat muutenkin hyvä välipala muiden kirjojen väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjakuvat toimii mielestäni maratoneilla todella hyvin, ovat sen verran nopealukuisia ja hieman kevyempää luettavaa, toki riippuen sarjakuvasta. Raskaat kirjat eivät ole minunkaan maratonlistalla, pitää keskittyä paljon enemmän eikä kirja sitten tunnu etenevän ollenkaan. Sarjakuvia kannattaa kokeilla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3