27. joulukuuta 2017

Loppuvuoden kirjaostokset

Toivottavasti kaikilla on ollut ihana ja rauhallinen joulu! Itse palailin jo lomalta kotiin, vaikka toki itse loma jatkuu vielä uudenvuoden yli. Koska vuosi vetelee viimeisiään, ajattelin muistella loppuvuoden kirjaisia ostoksia ja jakaa ne tänne.

20171227_1804081

Viimeisin kirjaostos-postaus on huhtikuulta, joten ajattelin, että ehkä olisi aika tehdä jälleen katsaus kirjahyllyn uusiin tulokkaisiin. Viimeksi nuo kirjat olivat n. puolen vuoden ajalta hankittuja, ja nyt yli 8 kuukauden ajalta, eikä niitä ole edes montaa. Jotenkin ei ole tullut osteltua kirjoja enää juurikaan, ja suurin syy siihen on, että kirjahyllyssäni ei vain ole tilaa. En pidä siitä, miltä täyteen ahdettu kirjahylly näyttää, kun kaikki kirjat on miten sattuu päällekäin tai kahdessa rivissä, joten olen aika tarkkaan pohtinut kirjakaupoilla tai kirppareilla, tarvitsenko tai haluanko kyseistä kirjaa todella, vai en.

No, jotain olen kuitenkin tullut hankkineeksi, osa tarkasti pohdittuja ja onnekkaita, iloisia löytöjä, osa heikon hetken tuloksena, hetken mielijohteesta hankittuja. Kaikki kuitenkin hyviä ostoksia, mielenkiintoisen kuuloisia ja osa jo aiemmin luettuja. Tarkalleen hankintoja on 9, lopussa mukana muutama lahjaksi saatu.

En ostellut kesän aikana muita kirjoja, kuin Stephenie Meyerin Kemistin, enkä kyllä rehellisesti muista yhtään milloin ja mistä tämän hankin. Joltain kirpparilta se oli, ja halvalla varmaan sai, koska kirja ei ole ihan hirveästi kiinnostanut, mutta silti sen hankin. Piti myös ihan tarkistaa etten ole aiemmin siitä täällä maininnut. Ihan kiinnostavaa kuitenkin nähdä, kuinka Meyer hallitsee tällaisen aikuisemman puolen ja miten paljon esim. dialogista huomaa yhtäläisyyksiä Houkutukseen.

20171227_1809181

Syksyn tullen tilasin itselleni syntymäpäivälahjaksi kaksi muumi-kirjaa, joiden tilaus tosin ei mennyt ihan kuten piti, ja odotin kirjoja saapuvaksi n. kolmisen viikkoa. No, lopulta kirjat tulivat kahdessa osassa, ja onhan ne nättejä. Muumilaakson marraskuun olen aikoinaan lukenut ja pidin siitä valtavasti, Taikurin hattua sen sijaan en ole ennen lukenut.

Lokakuun hullareilta ostin Inkeri Markkulan Kaksi ihmistä minuutissa. Kirja kuulosti hyvältä ja muistan lukeneeni siitä ihan hyviä arvosteluja sen ilmestymisen aikaan. Samoihin aikoihin syksyllä löysin kirpparilta Helen Macdonaldin H niin kuin haukka -kirjan, joka on kiinnostanut jo jonkin aikaa. En kyllä tiedä mitä sen myyjä on miettinyt niitatessaan hintalapun takakanteen kiinni. Huoh.

Joulukuussa lähti sitten nähtävästi ostelut käsistä, sillä näistä yhdeksästä hankinnasta peräti neljä on hankittu joulukuussa, plus vielä lahjaksi saadut. Emma Puikkosen Eurooppalaiset unet ja Iiro Küttnerin ja Ville Tietäväisen Puiden tarinoita: Ritari löytyivät Suomalaisen alesta. Hauskaa, kun viime ostosten esittelyssä löysin sekä ensimmäisen että kolmannen osan Puiden tarinoita, ja nyt onni oli mukana ja löysin puuttuvan toisen osan. Eurooppalaiset unet on jo kauan kiinnostanut niin monen sitä kehuttua.

20171227_1810431_HDR

Juuri ennen joulua käväisin vielä nopeasti kirpparilla, ja löysinkin täysin odottamatta, muutaman euron hintaan sekä Laura Lindstedtin Oneironin että Roxane Gayn Bad Feministin, josta olen ehkä eniten innoissani. Niin moni on Bad Feministin jo lukenut, itse jäin junasta auttamatta kiireiden takia. Sitten en viitsinyt edes katsoa kirjaston jonoja, ja ajattelin hankkivani sen joskus itselle, ja kiva että se näin yllättäen ja halvalla löytyikin. Oneironkin on kiva lisä hyllyyn, pidin siitä aikoinaan paljon.

Näiden kirjaostosten lisäksi sain joululahjaksi kolme upeaa, hyvin visuaalista kirjaa: Harry Potter ja Azkabanin vangin kuvitetun laitoksen, todella kauan himoitsemani Iltasatuja kapinallisille tytöille sekä täysin yllätyksenä aivan ihanalta näyttävän Tillie Waldenin omaelämäkerrallisen sarjakuvan Spinningin. Iltasatuja jo ehdin tuossa hieman selaillakin ennen joulua kun sen sain, ja joskus keväällä voisi pitää vihdoin vuosien tauon jälkeen jonkinlaisen Harry Potter -maratonin näillä uusilla kuvitetuilla versioilla. Spinning ei myöskään kauaa joudu hyllyssä odottelemaan, vaan tartun siihen luultavasti heti alkuvuodesta.

20171227_18131211

Ihania lukuhetkiä!

4 kommenttia:

 1. Oh, suuri peukku Kahdelle ihmiselle minuutissa, pidin siitä viime vuonna valtavasti! <3 Löysin sen itsekin vasta divarista, pitäisi lukea vielä uudelleenkin. :) Mainioita löytöjä muutenkin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla! Se kuulosti tosi mielenkiintoselle aiheensa puolesta, vähän erilaiselle mitä yleensä luen. :)

   Poista
 2. Ihania ostoksia, monet kannet näyttävät niin houkuttelevilta. Etenkin tuo Spinning, täytyi heti katsoa mistä se kertoo ja miltä se näyttää sisältä. Meni samantien tbr-listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spinning näyttää kyllä upealle, enkä ollut itsekään siitä ennen edes kuullut. Täytyy lukea se nyt heti alkuvuodesta, ihanaa uppoutua noin paksun sarjakuvan pariin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3