31. joulukuuta 2017

Joulukuun luetut kirjat

Oikeastaan kyseessä on koko syksyn koonti, mutta en syyskuun jälkeen lukenut yhtäkään kirjaa loppuun ennen joulukuuta, joten tämä käy pelkästä joulukuun koonnista. Joulukuu oli kaikin puolin ihan kiva kuukausi. Kiireet alkoivat väistyä ja pikkuhiljaa se joulufiiliskin sieltä tuli. Hienon itsenäisyyspäivän juhlinta ja myöhemmin Vesa-Matti Loirin joulukonsertti olivat omiaan tuomaan tunnelmaa, kuin myös meidän oma pieni, muovinen mutta söpö, joulukuusi. Eikä tietenkään pidä unohtaa koko kuukauden kohokohtaa, eli uusinta Star Warsia, josta ainakin minä pidin kovasti.

20171231_0931551

Sitten kirjoihin. Luin oikeastaan koko syksyn ajan koulukiireiden ohella Eowyn Iveyn Maailman kirkkaalle laidalle -kirjaa, ja sain sen vihdoin nyt joulukuussa loppuun. Onneksi pitkä lukuaika ei haitannut tuon kirjan kohdalla lukukokemusta, vaan pidin kirjasta silti lopulta paljon. Sen pariin oli myös helppo palata pitkienkin taukojen jälkeen. Muut kirjat luinkin sitten vasta nyt joulukuun puolella, kun lukuintokin näytti palaavan. Kaksi viimeisintä on itseasiassa saatu päätökseen tänään!

Luetut:

Eowyn Ivey: Maailman kirkkaalle laidalle (553 s.)
Bjorn Sortland, Timo Parvela: Kepler62: Kirja kuusi: Salaisuus (191 s.)
Tove Jansson: Muumit: Sarjakuvaklassikot III (105 s.)
Greg Rucka, Nicola Scott: Wonder Woman, Volume 2: Year One (168 s.)
Alan Bradley: Nokisen tomumajan arvoitus (428 s.)

Sivuja yhteensä: 1445

Muumeista en tee erillistä postausta, mutta ai että olivatpa ne taas ihania päivän piristyksiä! Muumit ovat takuuvarmaa viihdettä, ne jaksavat joka tarinallaan naurattaa ja ihastuttaa omilla elämänviisauksillaan ja filosofioillaan, sekä hassunhauskoilla ja hulluilla ideoilla. Tällä kertaa omia lemppareitani oli vaikea valita, kaikki ihastuttivat omalla tavallaan. Muumiperhe ja meri oli ihana, osin tuttu mutta osin tuntemattomia käänteitä täynnä. Myös Viidakkoelämää ja Muumipeikko ja marsilaiset viihdyttivät kovin hyvin, ja toki Muumipeikko rakastuu ja Yhdistyselämää olivat nekin kivoja, viimeisin oli varmaan kaikista erilaisin Muumimamman ollessa pääroolissa.

Kaikki lukemani kirjat olivat siis oikein hyviä, ja ehkä erityisesti uusin Flavia-kirja, jonka juuri sain päätökseen. Wonder Woman -sarjakuva oli myös oikein mainio, teen näistä vielä joskus alkuvuodesta omat postaukset jahka ehdin. Alkuvuodesta palaan myös vielä hetkeksi tähän kohta päättyneeseen vuoteen parhaiden kirjojen ja haastekoonnin muodossa. 

Hyvää ja kirjarikasta uutta vuotta kaikille!

10 kommenttia:

 1. Muumit ovat kyllä ihania!
  Onnellista ja lukuisaa uutta vuotta 2018!

  VastaaPoista
 2. Wonder Womania pitää muistaa kokeilla. Huomenna alkaa just sopivasta sarjakuvahaaste, ja WW on lukulistallani aika korkealla. :) Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, ainakin tuota uudempaa sukupolvea, vanhoja Wonder Womaneita en minäkään ole lukenut eikä niihin ole niin paljoa kiinnostustakaan. Ja mitä ihmettä, mikä sarjakuvahaaste! Miten sellainen on voinut mennä minulta ohi, tuo kun kuulostaa aika omalle jutulle. Menenpä osallistumaan heti! :D Ja kiitos samoin sinulle! :)

   Poista
 3. Muumi-sarjakuvia pitäisi kyllä itsekin lukea enemmän, ne muutamat kokoelmat joita olen lukenut ovat kyllä hurjan mainioita!

  Ihanaa uutta vuotta sinullekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumeja täytyy itsekin lainata useammin, ja omassakin hyllyssä ne olisi aika ihania, tällainen muumi-fani kun olen. Ja kiitos sinullekin! :)

   Poista
 4. Tuo Iveyn kirja on odotellut lukemistaan jo pitkän aikaa, ostin sen heti kun se englanniksi ilmestyi ja kuvittelin lukevani sen samantien, mutta ei. Tänä vuonna sen kyllä luen!

  Lukuisaa uutta vuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luin molemmat Iveyn kirjat peräkanaa, ja pidin kyllä hurjasti molemmista. Suosittelen! Vielä kun postauksen saisi tuosta aikaan. Ja kiitos samoin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3