16. toukokuuta 2017

Viime vuoden 10 odotetuinta kirjaa

Viime vuoden huhtikuussa listailin odotetuimmat kymmenen kirjaa hyllystäni, ja nyt olisi vihdoin aika tarkistaa miten tuon listan kanssa kävi, eli kuinka monta sieltä tulikaan luettua. En ole vielä aivan varma tulenko tekemään uutta listaa, ne kun tahtovat tuoda ehkä vähän turhan paljon ahdistusta siitä, kuinka kauan jotkut kirjat ovatkaan hyllyssäni istuneet lukemattomina. Mutta saa nähdä, hauskaa tämä kuitenkin on!

Tässä siis viime listaukseni, tummennetut tulin lukeneeksi:


Naomi Novik: Uprooted
Haruki Murakami: 1Q84 osat 1 ja 2
Carlos Ruiz Zafon: Tuulen varjo
Amity Gaige: Schroder
Sara Gruen: Apinatalo
Ali Smith: Oli kerran kello nolla
Margaret Atwood: Oryx ja Crake
Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max
Emmi Itäranta: Teemestarin kirja 
Donna Tartt: Jumalat juhlivat öisin

Tuloksena siis 3/10! Olen oikeastaan hieman yllättynyt, että luin listalta ylipäätään mitään, eli eihän tähän kauhean pettynyt voi olla. Ainoa, mihin olen pettynyt, on se, etten vieläkään kerennyt tarttua Oryx ja Crakeen, sillä sen lukemista olen pohtinut nyt aktiivisesti koko alkuvuoden, vaan koskaan ei ole ollut aikaa (mukamas). Vaan, nyt vähän ajattelin ottaa kesäprojektiksi lukea koko trilogian kerralla, joten katsotaan mitä siitä tulee! Tuulen varjoakin aloittelin tasan vuosi sitten, mutta alku oli niin hidas että jäi kesken, ehkä kokeilen sitä joskus uudelleen. Onneksi kuitenkin kaikki kolme lukemaani olivat todella hyviä kirjoja.

Hassua on muuten myös se, miten tuon listauksen tehdessäni jätin sieltä pois aiemmalla listalla olleen Irvingin Oman elämänsä sankarin koska se ei silloin kiinnostanut enää niin paljoa. Ja sitten kuitenkin luin kyseisen kirjan pari kuukautta myöhemmin, hah.

Mikä teidän mielestänne tällä vanhalla listalla oleva kirja ansaitsisi tulla valituksi myös uudelle listalle, jos sen tulen tekemään?

10 kommenttia:

 1. IQ84 vei minut kyllä niin mennessään, että en voi kun suositella! <3 Parkkista suosittelen kyllä myös kovasti, hän kirjoittaa todella vahvasti ja vangitsevasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murakamia pitäisi kyllä lukea lisää, Kafkasta kun on jo monta vuotta aikaa. Tuo 1Q84:n koko vaan hieman pelottaa! Parkkinenkin kiinnostaa edelleen :)

   Poista
 2. Matkin sinun listaasi ja sain luettua 6/10. Vieläkin painostaa ne neljä lukematonta, joten en tee listaa ennen kuin olen ne lukenut.
  Jos teet uuden listan niin suosittelen Parkkisen Sinun jälkeesi Max teosta. Ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tuo on jo hyvä saavutus! En taida itse uskaltaa ihan noin vakaata päätöstä tehdä, vaikka kaikki nämä kyllä joskus haluankin lukea. :D Ja Parkkinen kyllä kiinnostaa!

   Poista
 3. Komppaan edellisiä eli 1Q84 kannattaa ehdottomasti lukea ja Sinun jälkeesi Max on yksi parhaista koskaan lukemistani kirjoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh! Kaikki nämä kehut varsinkin Parkkista kohtaan nostaa sitä kyllä korkeammalle, kiinnostus herää ihan uudella tavalla melkein jo unohtunutta kirjaa kohtaan :D

   Poista
 4. Jumalat juhlivat öisin on hyvä<3 Pitäisi lukea se uudelleen, kun viime lukukerrasta onkin jo vierähtänyt aikaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumalat juhlivat öisin taitaa olla kyllä minulle sellainen ikuisuus-kirja, kiinnostaa kovasti mutta samalla siihen tarttuminen pelottaa aika paljon :D Ehkä joskus on Tarttin aika!

   Poista
 5. Komppaan myös edellisiä, kannattaa lukea 1Q84. Vaikka koko hirvittäisikin, niin voin kertoa että kirja oli kuitenkin nopea lukuinen ja se imaisia kyllä mennessään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onhan 1Q84:ssä kaksi osaa samassa, eli aluksi voisi lukea vain ensimmäisen ja myöhemmin toisen, jos malttaa enää jättää kesken siinä vaiheessa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3