11. helmikuuta 2017

Lukumaraton on täällä taas (KOOSTE)

Hiphei taas maratoonataan! Vuorossa on jo kolmas ystävänpäivän lukumaraton, jota emännöi tällä kertaa Tuntematon lukija. Koska ystävänpäivä sattuu tiistaille, haasteaikaa on pidennetty jo tälle viikonlopulle, jotta kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan. Monet ovatkin ilmoittaneet maratoonaavansa jo nyt viikonloppuna, ja niin aion minäkin tehdä. Linkin takaa pääsee tarkempiin sääntöihin ynnä muihin.

Minunhan ei ollut tarkoitus alun perin lähteä mukaan, mutta voi olla, että tämä on ainoa aika kun vielä on aikaa koulujutuilta, joten miksipä ei. Aloitan siis tänään lauantaina johonkin aikaan iltapäivällä, sitten kun kerkeää ja tuntuu sille. Päivittelen tähän samaan postaukseen lukemisiani, mutta en varmaan ihan kauhean usein. Yritän päivitellä etenemistä myös twitteriin.


Ja mitä sitten aion lukea maratonilla? Aloitan varmaan vieläkin kesken olevalla Harry Potter and the Cursed Childilla, sillä sitä ei ole enää paljoa jäljellä. Myös Haitekstiin saatan tarttua jos huvittaa. Näiden lisäksi lukupinossani odottaa muutama novellikokoelma novellihaastetta silmällä pitäen, muutama sarjakuva ja kirjastolaina. Sekalainen sillisalaatti, mutta eiköhän näillä pärjää. 


KLO 16 - 19:30
Aloitin maratonin lopulta neljältä, tosin pidin ruokatauon heti siihen alkuun. Olisin voinut siis pitkittää alkua vielä hieman, mutta toisaalta haluan lopettaa huomenna jo suht ajoissa. Aloitin lukemisen Cursed Childilla ja luin sen loppuun, mielipiteen siitä kuulette myöhemmin. Tämän jälkeen jatkoin Anni Nykäsen Mummo-sarjakuvalla, joka oli todella nopealukuinen ja aikas hauska myös. Viimeisimpänä aloin lukea Adichien novellikokoelmaa Huominen on liian kaukana ja sain siitä juuri toisen novellin päätökseen.

Jatkan lukemista vielä hetken aikaa seuraavalla novellilla, jonka jälkeen on pidettävä ainakin Haluatko miljonääriksi -menevä tauko.
Sivuja luettuna: 235

KLO 23:30
Tauko venyi lopulta parin tunnin mittaiseksi mutta ei se mitään, onhan tässä aikaa. Jatkoin Adichien kokoelmalla ja luin siitä jälleen kaksi novellia, tuntuu että jokaisen novellin myötä kirja vain paranee. Hyvältä siis vaikuttaa! Näitä myös lukee todella nopeasti, ja ovat muutenkin täydellisiä maratonille. Voi olla että jatkan vielä ainakin yhdellä novellilla, jonka jälkeen voisin hypätä Keplerin neljännen osan kimppuun. Yritän valvoa vielä jonkin aikaa, mutta en varmasti aamua myöten.

Seuraava päivitys tulee varmaan huomisen puolella!
Sivuja luettuna: 272

KLO 11:55
Yö on hyvin nukuttu ja lukeminen jatkuu jälleen. Luin illalla vielä yhden Adichien novellin, ja hitaiden aamutoimien jälkeen jatkoinkin jo Kepler62:n neljännen kirjan pariin ja lukaisin sen kerralla. Olipa taas seikkailu! Äsken aloitinkin sitten Sagan kuudennen osan, vihdoin ja viimein, eikä sen parissa varmasti kestä kauaa. Nyt vähän teetä mukaan ja jatkamaan.
Sivuja luettuna: 490

KLO 16:00
Maratonin loppuaika sujui mukavasti Adichien parissa, ja nyt on maraton osaltani ohitse. Mukavaa oli, missään vaiheessa ei tuntunut pakkopullalta tai kivistänyt juuri edes silmiä, ja oikeastaan lukemista voisi vielä jatkaakin. Tähän varmasti vaikuttaa sekä hyvät kirjat, että myös se, etten ottanut paineita pitkään nukkumisesta tai ohjelmien katsomisesta, lukuaikaa oli kyllä silti riittämiin.


Lukemani kirjat:

Jack Thorne, J.K. Rowling: Harry Potter and the Cursed Child (aiemmin kesken) 77 sivua
Bjørn Sortland, Timo Parvela: Kepler62: kirja neljä: Pioneerit 133 sivua
Anni Nykänen: Mummo 104 sivua
Brian K. Vaughan: Saga, Vol. 6 152 sivua
Chimamanda Ngozi Adichie: Huominen on liian kaukana (osittain, 11 novellia) 238 sivua

Sivumäärä yhteensä: 704

Harmittaa, että tuosta Adichien novellikokoelmasta jäi ainoastaan viimeinen novelli lukematta, ihan en ehtinyt ennen kello neljää. Kokoelma oli kuitenkin todella hyvä, maratonille oikein mainiota lukemista. Saga ja Mummo edustivat tällä kertaa sarjakuva-kiintiötäni, molemmat oikein hyviä. Kepler62 ei pettänyt taaskaan, ja kyllä, taisin lopulta pitää myös tuosta Potteristakin. Sivumääräänkin olen tyytyväinen, aikalailla sellainen lukema mitä ajattelinkin.

Teen kaikista joskus vielä omat postaukset, muutamasta otin jopa muistiinpanoja ylös lukemisen aikana, etten vain unohda ajatuksiani kaiken lukemisen keskellä. Nyt muihin puuhiin!

Hyvää maratonia ja lukuiloa kaikille joilla se on kesken tai vasta tuloillaan!

12 kommenttia:

 1. Houkutteleva kasa! Näistä olen lukenut Keplerin, Mummon ja Potterin. Sagasta luin juuri viidennen suomennoksen. Toivottavasti tuo kuudes tulee pian. Joutuu odottamaan ainakin syksyyn, ellei jopa ensi kevääseen asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Saga on ollut hyllyssäni kohta jo vuoden, en ymmärrä miten se onkin unohtunut sinne, aiemmat kun olen lukenut heti kun olen saanut ne käsiini. Suomennoksia en ole uskaltautunut vielä kokeilemaan, mutta olen kuullut että ovat hyviä :)

   Poista
 2. Tsemppiä koitokseen! :)

  VastaaPoista
 3. Hauskaa maratonia! Olisi ollut kivaa osallistua itsekin, etenkin novelleilla, mutta elämä tuli taas väliin ja olen viikonlopun ja ensi viikon kiinni muuttopuuhissa (en kuitenkaan onneksi omien) ja lopun ajasta gradussa. Kiva kuitenkin seurata, miten muilla sujuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo onneksi näitä tulee eteen myöhemminkin, ja voihan sitä aina lopulta omalla ajalla maratoonata, sitten kun on aikaa :) Minullakin on aika kiireistä, mutta päätin että on se vaan nyt sen verran kerettävä :D

   Poista
 4. Mummo on varmasti mahtavaa luettavaa maratonille! Täällä Haluatko miljonääriksi kuuluu olohuoneesta, ihanaa että tämä alkoi taas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo oli kyllä hyvä valinta, todella nopealukuinen ja hyvä! Haha ja jep :D

   Poista
 5. Hieno saldo tuli! Itsellänikin oli aikamoinen sillisalaatti, kun olen näköjään aika levoton maratoonari :D Luin vasta ensimmäisen Kepler62:en ja se oli tosi hyvä! Pitää äkkiä käydä lainaamassa lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli näinkin hyvä sillisalaatti! :D Ja oi, Keplerit on kyllä hyviä, en malta odottaa viimeisiä osia!

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3