3. lokakuuta 2016

Seitsemännen taiteen tarinat -koonti

Niin on tullut Marika Oksan kehittämä Seitsemännen taiteen tarinat -haaste päätökseen. Suoritusaika oli siis 22.11.2015 - 5.10.2016. Haaste löytyy myös välilehdeltä, josta löytyy myös lisää infoa suoritustavasta. 


Haastetasoilla katsellaan Oscar-palkittuja elokuvia (haastepiste = luettu kirja tai katsottu elokuva):

Kaksi haastepistettä - Pallosalama (1965) - parhaat erikoistehosteet
Neljä haastepistettä - WALL-E (2008) - paras animaatioelokuva 
Kuusi haastepistettä - Fargo (1996) - paras naispääosa & alkuperäiskäsikirjoitus 
Kahdeksan haastepistettä - Pan's Labyrinth (2006) - paras  kuvaus, lavastus ja maskeeraus 
Kymmenen haastepistettä - Gravity (2013) - 7 Oscaria, mm. paras ohjaus
Kaksitoista haastepistettä - Tuulen viemää (1939) - 8 Oscaria, mm. paras elokuva
Kolmetoista haastepistettä - Taru sormusten herrasta - trilogia (2001 - 2003) - yhteensä 17 Oscaria, mm. jokainen sarjan elokuva voitti parhaiden erikoistehosteiden palkinnon

Itse suoritin haasteeseen kahdeksan kirjaa, eli Pan's Labyrinthin verran haastepisteitä. Epävirallinen tavoitteeni oli päästä ainakin Gravityyn saakka eli kymmeneen pisteeseen, mutta tällä kertaa se jäi saavuttamatta. Loppuajasta meinasi tulla jo kiire saada tuo kahdeksankin täyteen, sen verran yllättäen haasteen loppu tuli käsille. Vielähän tässä olisi pari päivää aikaa, mutta minun osaltani tämä päättyi nyt. EDIT: Huomasinpa juuri että olin jättänyt tammikuulta pari kirjaa kokonaan pois listalta, vaikka niistä on tehty elokuvat. Niinpä Kotiopettajattaren romaani ja Eläinten vallankumous nostavat haastepisteeni sittenkin kymmeneen! Hurraa siis, tavoite saavutettu!

Haasteeseen lukemani kirjat:


Charlotte Brontë: Kotiopettajattaren romaani
- Kirjan pohjalta on tehty elokuva.
- Kirjassa puhutaan fiktiivisestä elokuvasta ja sen tekemisestä, kuin myös elokuvatähdistä.
George Orwell: Eläinten vallankumous
- Kirjan pohjalta on tehty elokuva.
- Kirjassa on pääosassa ensimmäiset elokuvat ja niiden tekeminen, kirjasta on myös tehty elokuva Hugo.
- Kirjan pohjalta on tehty elokuva, kirja + leffapostaus
- Kirjassa kuvataan elokuvaa.
- Kirjan pohjalta on tehty elokuva.
- Kirjan pohjalta on tehty elokuva. 
- Kirjasta on tehty elokuva Before I Go To Sleep.
- Kirjasta on suunnitteilla ja tekeillä elokuva, joten päätin omalla luvalla lisätä tämän listalle. Tästä on tulossa myös vielä postaus!


Elokuvista en juurikaan tullut kirjoittaneeksi, vaikka niistäkin olisi voinut postauksia tehdä. Jotenkin niistä kirjoittaminen on vielä vaan itselle sen verran outoa ja vierasta, ettei se tule edes mieleen elokuvaa katsoessa, ellei sitä ole tehty kirjan pohjalta, jonka olen lukenut (kuten Yksin Marsissa).

Mutta kiitos Marika Oksa kivasta haasteesta! Tämän voisi ottaa joskus uusiksikin, ja haastaa silloin itseä lukemaan hieman enemmän vaikkapa niitä elämäkertoja tai muistelmia ja tekemään enemmän leffapostauksia. Ja voisihan niitä muutenkin koittaa tehdä enemmän.

6 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle, kun olit tässä mukana! Kotiopettajattaren romaani onkin ollut suosittu kirja tässä haasteessa (tosin Bronte-haaste taisi toimia vetoapuna...), samoin Bradleyn kirja. Sinulla on kivan monipuolinen luettujen lista, ja erityisesti tuo Novikin kirja kiinnostaa minua. Hugo-elokuvan olen nähnyt, ja se on jäänyt upeana leffana mieleen. Visuaalisesti tosi näyttävä isolta kankaalta katsottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bradleyn kirjan minäkin olen huomannut monella. Tämä oli tosiaan kiva haaste, tuli luettua oikeita kirjojakin ihan huomaamatta. Niinkin huomaamatta, että muutama meinasin unohtuakin :D Uprooted oli tosiaan ihana, ja yritän saada siitä postauksen ulos lähipäivinä. Hugo oli tosiaan hieno elokuva :)

   Poista
 2. Mortonin ja Bradleyn luin minäkin tätä varten :) Minulle taas kertyi yllättävän helposti haasteeseen kirjoja, joita en ollut etukäteen edes ajatellut liittyvän elokuviin. Taisin siis olla onnekas tällä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin että sinulle kertyi kyllä ihan todella huima määrä kirjoja :D Minä taas huomasin lopussa unohtaneeni haasteen kokonaan, eikä pitkään aikaan mikään kirjoista käynyt haasteeseen. Mutta kivaa oli silti :)

   Poista
 3. Kiva kirjakooste :)
  Minäkin luin Bradleyn kirjan ja ilostuin, kun se sopi haasteeseen. Aiemmin olen lukenut Kun suljen silmäni, Huoneen ja Kotiopettajattaren romaanin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Bradleyn kirja sopi haasteeseen kyllä hyvin, ja oli hyvä kirjakin! Kuin myös nuo muutkin, varsinkin Huone jäi pitkäksi aikaa mieleen.

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3