30. kesäkuuta 2016

Hiljainen kesäkuu ja Annikki

Hei taas pitkästä aikaa! Viime postauksesta on taas vierähtänyt reilusti yli viikko, kappas. Lähdin Keski-Suomeen juhannuksen viettoon jo viime tiistaina, enkä koko viikon lomailun aikana avannut kertaakaan blogia, muiden postauksia tai sähköpostia. Sen verran kiireinen ja tapahtumarikas viikko oli. Ja lopulta olikin ihan kivaa ottaa oikein tuntuva hajurako kaikkeen normaaliin arkeen. Tuntuukin aina aika hassulle palata kotiin ja tietokoneen ääreen, kun luettavaa olisi vaikka millä mitalla ja tuntuu että vaikka mitä on mennyt ohi.

Juhannuksesta kuitenkin selvittiin ja mukavaa oli. Tiistaina vietin vielä koko päivän särkänniemessä veljeni, siskoni ja siskonpoikieni kanssa, ja se olikin aika hurja päivä se! Toivottavasti teidänkin juhannus meni mukavissa tunnelmissa.


Kesäkuun lukusaalis sen sijaan jäi todella laihaksi. Sitä vähän osasin odottaakin, mutta silti vähän harmittaa etten lomareissullakaan juuri ehtinyt kirjaan tarttua. Toisaalta taas, eipä tästä nyt juurikaan ole tullut stressattua, lukee kun kerkeää ja huvittaa.
 
Kesäkuussa siis luin kaksi kirjaa, tai oikeammin kaksi sarjakuvaa. Molemmat kirjastolainoja. Huom, ne viimeiset lainat.

Bill Willingham: Fables, Vol. 8: Wolves (160s.)
Bill Willingham: Fables, Vol. 9: Sons of Empire (200s.)

Sivuja yhteensä: 360


Molemmat osat oli oikein hyvät, taattua fablesia; hienoja juonenkäänteitä ja upeaa piirrosjälkeä. Luin myös suuren osan (n. 400 sivua) edelleen kesken olevasta Irvingin Oman elämänsä sankarista, mutta elämän ollessa tiellä en sitä kerennyt loppuun vielä saattaa. Tuulen varjoa luin sen muutaman kymmentä sivua, mutta sen jätin nyt suosiolla kokonaan kesken ja kokeilen joskus uudelleen. Irving on ollut kyllä hyvä ja ihan kiva lukea kerrankin jotain kirjaa pitkään ja hartaasti keskittyen.Kesäkuun toisella viikolla oli myös jokavuotiset ja kuuluisat Annikin runofestivaalit, jossa minäkin vihdoin tänä vuonna pääsin piipahtamaan. Sieltä myös ohessa olevat kuvat. Ja täytyy kyllä myöntää että olipa ihana paikka! Kauniita taloja ja suloinen sisäpiha. Kerrassaan nätti paikka ja hyvin mahtui ihmisiäkin. Eikä pieni silloin tällöin ropiseva sadekaan näyttänyt juuri haittaavan. Ulkona oli kirjabasaari signeerauspisteineen, muutama eri lava esityksille ja performansseille sekä kahvila pöytineen. Yhden talon sisälle oli laitettu pystyyn Kirjoituksia maasta taidenäyttely, johon kävijät saivat itsekin osallistua. Kyseessä oli siis maasta löytynyttä roskaa, joissa kaikissa oli jokin ihmisen jättämä puumerkki. Näitä sai ripustaa seinille mihin itse halusi, ja myös minä valikoin mieleiseni roskan esiteltäväksi.

Muutamia runoesityksiäkin jäin kuuntelemaan, mutta itselleni päivän päättävä kohokohta oli Laura Lindstedtin haastattelu ja hänen antama lukunäytteensä Oneironista. Oli oikein kiva palata hetkeksi takaisin kirjan tunnelmaan. Kaiken kaikkiaan festivaali oli mukava kokemus, voisin käydä piipahtamassa toisenkin kerran! 

Sellainen kesäkuu täällä takana. Vähälukuinen, mutta sitäkin mukavampi ja itikantäyteisempi.


Kertokaahan teidän kesäkuunne kohokohdat, lukemisten tai kulttuurin osalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3