5. kesäkuuta 2016

Mitä luen nyt

Otsikko kertookin jo tämän postauksen aiheen, eli halusin vain tulla höpisemään että mitä tällä hetkellä luen, mihin kirjaan aion seuraavaksi (luultavasti) tarttua ja mitä tulen kesällä (luultavasti) lukemaan. Kuvituksena pari suhteellisen onnistunutta kuvaa perjantaiselta Queen + Adam Lambertin keikalta ♥Hyvin useasti minulla on kesken sekä jokin kirja että joku sarjakuva. Sarjakuvien osalta kesken on tällä hetkellä Fables-sarjan kahdeksas osa. Olen siinä tosin jo ihan loppusuoralla, ja ajattelin heti sen jälkeen tarttua vielä yhdeksänteen osaan, jotta voin vihdoin palauttaa ne kirjastoon ja saada sen monesti mainitsemani kirjastonkirjapinon häviämään kokonaan.

Kirjastosta minulla on viimeisenä lainassa tuo Eteläraja-trilogian viimeinen osa Hyväksyntä, mutta siihen ei tee kyllä yhtään mieli tarttua. Edellinen osa oli sen verran kehno, että olen jopa miettinyt sarjan kesken jättämistä. Noh, se taas ei yhtään miellytä ajatuksena, joten annan viimeiselle kirjalle varmaan vielä mahdollisuuden, mutta en ehkä ihan vielä. Voi jopa olla että palautan kirjan välissä ja lainaan sen joskus toiste uusiksi.

Tuon Hyväksynnän sijaan kaivoinkin siis hyllystäni Carlos Ruiz Zafonin Tuulen varjon, joka on siellä hyvän tovin odotellut ja jonka listasin omien kymmenen odotetuimman kirjani joukkoonkin tuossa taannoin. Ajatella, niin sitä jo lähdettiin rustimaan kirjoja pois tuolta listalta! 

Tosin, tähän sisältyy pieni mutta. Kirja ei ole lähtenyt kovin vauhdikkaasti liikkelle, enkä oikein jaksaisi lukea sitä. Olen nyt lukenut sitä n. 50 sivua, ja vaikka se on ollut ihan kiva, niin jotenkin kirjoitus tuntuu vähän tökkivän ja olevan jotenkin liian... En edes oikein tiedä mitä. Liian sellainen viihteellinen ja vähän maalaileva, enkä jaksa lukea kirjaa kuin muutaman sivun kerrallaan. Ei kirja siis huono ole, ja onhan siinä ollut nättejäkin kohtia kaikkine kirjoineen ja itse Unohdettujen kirjojen hautausmaa on kyllä kiehtova paikka. Kirja nyt vaan tuntuu vähän polkevan paikoillaan, eikä innosta jatkamaan. En ole kuitenkaan vielä jättämässä sitä kesken.

Ja koska tuo kirja tuntui niin vaikealle nyt jostain syystä, aloitin luonnollisesti uuden kirjan, eh. Ja ajatelkaa, nappasin hyllystäni John Irvingin Oman elämänsä sankarin. Kirjan, jonka viime vuonna listasin viiden kiinnostavimman kirjan listalle, mutta jonka jätin pois tuolta uudemmalta listalta. Niinhän se nähtävästi menee, että kun jotain ei tavallaan ole tarkoitus lukea, se alkaa kiinnostaa heti enemmän. Oli asia niin tai näin, Irving on aina ollut minulle sellainen jota luen mielelläni kesäkuumalla. Toissakesänä otin aurinkoa parvekkeella ja luin Vapauttakaa karhut, ja viime kesänä oikein harmitti kun en saanut aikaiseksi luettua yhtään Irvingiä. Tänä vuonna jatketaan kuitenkin tutulla meiningillä. Olen kirjassa kohta jo sivulla 50, ja se on lähtenyt huomattavasti mukavammin liikkeelle mitä tuo Tuulen varjo, että saa nähdä milloin tartun Zafonin kirjaan siis uudelleen. Tuo Irving kun kuitenkin on sen yli 600 sivuinen järkäle pienellä fontilla, että sen parissa voi vierähtää tovi jos toinenkin.Mitä tulee loppukesän lukemistoon, niin sitä en ole päättänyt, enkä aiokaan päättää. En ole hyvä pysymään tietyissä listoissa, eikä se ole kivaakaan. Mutta muutama kirja huutelee kyllä aika kovasti hyllystä ja ne ovat potentiaalisia kesäkirjojani. Oli kerran kello nolla ja Puolikas keltaista aurinkoa ovat ainakin tällaiset kirjat. Teemestarin kirjaan meinasin myös tarttua jo, mutta sen sijaan otinkin Irvingin. Se voisi kuitenkin olla sitten seuraava kirja jonossa.

Että sellaisia lukusuunnitelmia täällä! Paljon yritän mennä oman hyllyn kirjoilla, tosin ainakin yksi poikkeus on tähän tulossa kesän aikana. Koska ajattelin osallistua Klassikkohaasteen kolmanteen osaan, tarvitsen jonkun klassikon luettavaksi ennen heinäkuun loppua. Ja se täytyy sitten lainata kirjastosta kun niitä ei omasta hyllystä juurikaan löydy. Vielä en ole klassikkoa ihan päättänyt, tällä hetkellä arvon Lolitan ja Saatana saapuu Moskovaan välillä.

Mitenkäs teillä muilla, onko kesälukemiset jo päätetty vai menettekö fiiliksen pohjalta?

13 kommenttia:

 1. Tuo keikka oli varmasti huippu! Queen <3

  Carlos Ruiz Zafonin Tuulen varjo on kiinnostanut minua jo pitkään, mutta viihteellinen ja maalaileva kuulostaa vähän huonolta. No, pitää katsoa jos joskus kokeilisin! Ja minulla olisi myös Irvingiä lukupinossa (Avenue of Mysteries), mutta vähän arveluttaa, kun monikaan ei ole tuntunut pitäneen siitä.

  Minä suunnittelin vielä keväällä laativani jonkinlaisen kesäkirjalistan, mutta nyt tuntuu, että en jaksakaan :D Kai alkaneet työt vievät kaiken energian, ainakin näin alkuun. Keväälle minulla oli sellainen höllä lukusuunnitelma, mutta sekään ei mennyt ihan nappiin (pitäisikin muuten tehdä siitä postaus), joten jospa nyt rentoilisi kesän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mahtava keikka! <3

   En oikein ole ihan varma mikä tuossa Tuulen varjossa lopulta niin etäännyttää. Jotenkin tarina vähän poukkoilee ja vaikea saada kiinni oikein mistään. Täytyy lukea eteenpäin ja katsoa jos se veisi vielä mukanaan paremmin. Tuo Oman elämänsä sankari on ainakin lähtenyt tosi kivasti liikkelle, mutta vähän samaa olen juu minäkin kuullut tuosta uudesta Irvingistä. Mutta eihän sitä tiedä ennenkuin kokeilee :)

   Minäkään en tämän tarkempaa lukusuunnitelmaa voi tehdä, ne kun tuppaa aika usein aina muuttumaan. Rento kesä kyllä kuulostaa hyvälle, niin yleisesti kuin kirjojenkin suhteen! :)

   Poista
 2. Voi harmi ettei Tuulen varjo nappaa :/ Minusta se on yksi parhaimpia kirjoja ikinä, mutta kaikki kirjat eivät ole kaikkia varten. Niin se vaan menee.

  Irving<3 Luen juuri Lauran mainitsemaa Ihmeiden tietä ja olen tykännyt! Kaikki eivät siis sitä inhoa, vaikka kieltämättä sellainen kuva on itselle tullut, kun on noita postauksia lukenut. Ei voi tietää ennen kuin itse kokeilee, täysin totta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se huono ole ollut, mutta vielä ei ainakaan nappaa mukaansa ihan niin paljon kuin olin ajatellut.

   Irving on onneksi ainakin ollut ihan taattua, sitä on ollutkin jo vähän ikävä :) Kiva että tuo Ihmeiden tie uppoaa sinulle, se kyllä varovaisesti minuakin kiinnostaa, vaikka hyvin erilaisia mielipiteitä siitä onkin kuullut. Ja jep, pitää kokeilla itse että tietää :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Tuo Tuulen varjo ei minullakaan yltänyt kovin korkealle kirja-arvostuksissa, se oli juuri sellainen "suurelle yleisölle tehty", vähän laskelmoidunkin oloinen myyntimenestys. Sain sen varsin helposti aikoinaan luettua, mutta oli se kyllä vähän pettymys, toivoin, että alun kankeus ja itsetarkoituksellisuus katoaisi, mutta vaivasi ainakin minua loppuun asti. (En nyt tiedä oliko tämä nyt ihan se kannustavin kommentti, jos haluat tuon vielä joskus loppuun lukea, mutta no, tulipa nyt kerrottua kuitenkin :D)

  (ja edit, haha apua, kommentoin aiemmin tämän saman vahingossa poikaystäväni tunnuksilla, siitä tuo hämmentävä poistettu kommentti tässä välissä, älä välitä :-D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihan totta, juuri sellaiselle tuo Tuulen varjo on vaikuttanut, vähän laskelmoidulle ja kaikki hienot lauseet on tarkoin harkittu ja laadittu. Ei juu ehkä mikään kannustavin kommentti, mutta ei haittaa :D Kyllä se tulee vielä luettua, kunhan pääsee kunnolla vauhtiin. Ja eihän sitä tiedä jos vaikka lopulta tykkään paljonkin.

   Haha ja ei se mitään, vähän kieltämättä ensin katsoin että mitäs ihmettä :D

   Poista
 5. Blogissani on sinulle Blogger Recognition Award -palkintohaaste :) http://taikakirjaimet.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award-palkintohaaste.html

  VastaaPoista
 6. Minäkin lähettelen sinulle palkintoa :D http://kirjamaailma0.blogspot.fi/2016/06/blogger-regognition-award.html

  Ja mitä tulee lukusuunnitelmiin niin aika fiilispohjalta menen. Valinnan vaikeus tahtoo vain kiusata kun niin paljon vaihtoehtoja olisi tarjolla tällä hetkellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt täytyy ottaa asiaksi tehdä se :D

   Ja onneksi valinnan vaikeus on kuitenkin mukava ongelma! :D

   Poista
 7. Samaa palkintoa tulin minäkin antamaan. :D

  http://kirjaneidontornihuone.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi ei apua :D Juuri tänään kirjoittelin tuota postausta valmiiksi, mutten kerennyt sitä vielä postaamaan. Ehkäpä vihdoin nyt viikonloppuna! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3