19. kesäkuuta 2016

Blogger recognition award

Ja niin sitä vietettiin taas vähän huomaamatta kahden viikon blogihiljaisuutta. Yksi kirjapostaus on vielä luonnoksissa, sekin roikkunut siellä jo aika kauan aikaa. Jotenkin ei ole ollut ihan kauheasti taas fiilistä lukea tai blogata. Oman elämänsä sankari etenee kivasti aina silloin kun on kiinnostusta lukea, mutta koska kyseessä on niin pitkä kirja (enkä lue kuin yhtä kirjaa kerrallaan), voi seuraavaan kirjapostaukseen olla vielä aikaa... Varsinkin kun nyt tulee väliin juhannus, jolloin minulla ei juurikaan ole aikaa lukea.


Onneksi on kuitenkin edes jotain mistä kirjoittaa! Katriina Unelmien aika-blogista, Raija Taikakirjaimet-blogista, Rosales Kirjamaailmasta ja vielä Kirjaneito Kirjaneidon tornihuoneesta heittivät minua tällä Blogger recognition award -palkintohaasteella, kiitos kovasti teille kaikille!

Ohjeet palkinnonsaajalle:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi


Aloitin blogini viime vuoden tammikuussa pitkän pohdinnan ja rohkeudenpuuskan jälkeen. Olin lukenut eri kirjablogeja jo varmaan pari vuotta, ja melkein yhtä kauan aikaa olin haudutellut ideaa omasta blogista. Alkuun se tuntui ajatuksena todella kaukaiselta ja hölmöltä "enhän minä!", mutta pikkuhiljaa sitä alkoi tuntua että no, miksen minäkin. Eikä se aloittaminen sitten kovin vaikeaa ollutkaan.

Kovin kummoisia ohjeita en ehkä osaa antaa, kun tuntuu että olen vielä itsekin ihan aloittelija. Mutta muutama asia tietysti tuli mieleen. Ensinnäkin, on ihan hyvä muistaa, että muutkin bloggaajat ovat vain ihmisiä. Kaikki ovat aloittaneet tyhjästä joskus, epäröineet samalla tavalla. Kirjoita siitä mistä haluat kirjoittaa, ihan omalla tavallasi. Tekstin ei missään nimessä tarvitse olla mitenkään hirveän asiantuntevaa tai virallista tai oikeaa kriitikon puhetta, blogi on blogi, omat mielipiteet on enemmän kuin sallittuja. Jos fanittaa jotain oikein syvästi, sen voi huoletta näyttää. Muiden blogeja ahkerasti kommentoimalla pääsee myös hyvin mukaan yhteisöön. 

Koska olen tämän kanssa aika myöhässä, en yhtään tiedä ketkä tämän ovat jo tehneet tai keitä on haastettu. Yritin kuitenkin löytää edes muutaman blogin joissa tätä ei vielä ole näkynyt, joten olkaapa hyvät!

Annan palkintohaasteen eteenpäin blogeille


8 kommenttia:

 1. Hyvä huomio siitä, että olemme kaikki olleet joskus samassa lähtöpisteessä. Mitenkähän sitä aina ottaakin itselleen niin paljon suorituspaineita, vaikka en kyllä ole tavannut vielä yhtään kirjabloggaajaa, joka tulisi ensimmäistä - tai toista tai sadattakaan - kommentoimaan, että onpa huono postaus, opettele ensin. Ainakin minun mielestäni kirjabloggaajien kesken on varsin hyvä henki ja uudet toivotetaan aina tervetulleiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on ihan hyvä muistuttaa aina välillä itselle että kaikki muutkin ovat vain ihmisiä ja kukaan ei varmasti tuomitse millään lailla :) Varsinkin, jos meinaa takellella jonkun postauksen kanssa. Blogiyhteisömme on kyllä onneksi ihan mahtava :)

   Poista
 2. Kiva kun vastasit! Useimmilla bloggaajista on kausia, jolloin ei ehdi/jaksa/pysty lukemaan ja kirjoittaminenkin vaatii melkoisesti keskittymistä. Itselläni on sellainen menossa, mutta toivon, että juhannuksena helpottaa ja päinvastoin kuin sinä, ehdin lukea.

  Kirjan kanssa tai ilman, toivottavasti tulee miellyttävä juhannus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ne kaudet tuntuvat aina lopulta menevän ohikin, varmasti sitten juhannuksen jälkeen kun on hieman enemmän aikaa niin tulee luettua ja sen myötä blogattuakin :) Ja kiitos samoin sinulle!

   Poista
 3. Kiitoksia haasteesta! Täytyypä oikein miettiä :-)

  VastaaPoista
 4. Vastailen näin viiveellä, mutta kiitos palkinnosta ja haasteesta! <3 Palaan asiaan blogissani toivottavasti lähiaikoina. :)

  Ja niin tutulta kuulostavat nuo ajatukset: "Enhän minä!" ja sitten kuitenkin... "No miksen minäkin!" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiva jos vastaat :) Ja jep, pitäisi useammin muistaa tuo miksen minäkin- lause noin muuallakin elämässä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3