11. heinäkuuta 2015

Puolivuotias blogini

Täällä se on, puolivuotissynttärit! Huh heijakkaa.

Aloitin blogini tammikuun 11. päivä,  ja puoli vuotta on mennyt niin vauhdilla, että päätä huimaa. Blogiaika on ollut todella mukavaa, enkä kyllä enää vaihtaisi tätä harrastusta pois. Hassua muistella miten kauan aikaa olinkin pohtinut ja miettinyt ja aina melkein aloittanut oman blogin. Onneksi lopulta aloitin, lukuinnostuskin on noussut uusiin sfääreihin tämän myötä. Lisäksi jotenkin tuntuu että muidenkin blogien ja postausten lukemisesta saa enemmän irti kun on näin konkreettisesti osa yhteisöä.


Puolen vuoden blogihistoriani aikana olen lukenut yhteensä 46 kirjaa ja kivan näköisesti 10 100 sivua. Postauksia olen julkaissut tämän myötä 52.

Näistä kirjoista 30 on miesten kirjoittamia, 15 naisten. Yhden kirjan lasken molemmille. 
Englanniksi luin 13 kirjaa.
Kirjastolainoja kertyi 25 kappaletta, 20 oli omasta hyllystä ja yksi oli lainassa kaverilta.
Sarjakuvia kertyi 17, mangoja 4, ja e-kirjoja 9 kappaletta.


Ei paha! Ei siis todellakaan. En ole koskaan aiemmin kiinnittänyt huomiota tai edes miettinyt miten paljon olisi mahdollista lukea puolessa vuodessa, enkä ole aiemmin kyllä tämmöisiin lukemiin päässytkään. Kuten jo sanoinkin, blogin myötä olen huomannut lukuinnostukseni nousseen todella uusiin mittakaavoihin, ja suoritinkin jo tämän vuoden Goodreadsin lukuhaasteenikin. Aiemmin olen vuoden aikana päässyt ehkä näihin lukemiin mitä nyt luin siis puolessa vuodessa. Toki, lukemistoon on tullut paljon lisää sarjakuvia jotka nostattavat lukumäärää nopeasti ja vaikuttaa siis määrällisesti aika paljon.

Ja näin synttäreiden kunniaksi päätin kunnostautua myös blogin ulkoasun kanssa! Ulkokuori on hakenut muotoaan jo hyvän aikaa, mutta nyt olen vihdoin siihen tyytyväinen, ja tämä saa jäädä pidemmäksikin aikaa. Pieniä viilauksia on toki varmaan vielä tulossa. Toivottavasti kaikki näyttää hyvälle ja toimii, ilmoitella voi mahdollisista ei-toivotuista jutuista.

Lisäksi olen vihdoin saanut laiskuuttani lisättyä tuohon sivuun nappulan joka johtaa twitteriini, heti instagramin vieressä. Näiden alapuolelta löytyy nykyään myös bloglovin-nappula. Näin sitä valloitetaan somea! Facebook-sivua en ole blogilleni vielä tehnyt, mutta ehkä sekin vielä tulee tulevaisuudessa.


Mitä lukemiseen tulee, tällä hetkellä vaivaa ehkä pieni lukuinnottomuus. Muutama hyvä kirja on kesken, mutta lukeminen ei vaan innosta. Toki aina kun jotain kirjaa vaan aloittaa niin kyllähän se lukeminen sitten maistuu.

Olenkin lukemisen sijaan keskittynyt nyt enemmän sekä tv-sarjoihin että videopeleihin. Nämä kaudet vaihtelee minulla aina aika paljon, täytyy vain mennä niiden mukana. Kyllä se lukuintokin sieltä vielä palaa piakkoin. Aina se joskus palaa! 


Näiden höpinöiden myötä toivottelen kaikille kivaa loppukesää!

18 kommenttia:

 1. Onnea puolen vuoden merkkipaalusta! Kirjabloggaaminen on tosiaan mahtavaa, mukavaa, kun päätit sen aloittaa.

  Minulla on ollut pari viikkoa ihan tosi tahmeaa lukemisen kanssa, mutta nyt tuntuisi taas maistuvan. Niin kai se menee, kausittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä ollut mukavaa :)

   Kausittain tuntuu juu menevän, välillä ei mitään muuta haluaisi tehdäkään kun lukea.

   Poista
 2. Onnea puolesta vuodesta ja voiiii mikä kisu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja voi niinpä, edelleen se hurmaa joka päivä söpöydellään!

   Poista
 3. Kiva, että bloggaaminen maistuu - onnittelut ensimmäisestä vuosipuolikkaasta :). Kyllä se lukuinto palailee... välillä on hyväkin tehdä jotain muuta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eiköhän se juu palaile, ainakin sellaisten luotettavien kirjojen parissa joista tietää tykkäävänsä, kuten minun kohdallani esimerkiksi Anna-sarja :)

   Poista
 4. Onnittelut puolesta vuodesta, ja kivalta näyttää ulkoasu!
  Oi mikä mahdottoman suloinen kissa, siellä selvästi nautitaan olosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä että näyttää, nyt ainakin vihdoin miellyttää myös omaa silmää. Ja juu niin se kyllä nauttii, varsinkin kun tietää saavansa huomiota :)

   Poista
 5. Onnea, onnea! Jaan täysin ajatuksesi ekasta puolesta vuodesta. Vie mennessään, muuttaa lukutottumuksia hyvällä tavalla ja avartaa muutenkin tarkkailemaan, mitä kirjallisuuspiireissä tapahtuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Totta kyllä, nykyään tulee kiinnitettyä paljon enemmän huomiota eri tapahtumiin ym, mitä ei ennen noteerannut juuri ollenkaan :) Näkee asioita hieman eri silmin, mikä on mahtavaa.

   Poista
 6. Paljon onnea puolivuotiaalle! Bloggaus on todellakin harrastus johon hurahtaa nopeasti ja huomaamattaa. Tykkään ulkoasusta paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähän kyllä hurahtaa äkkiä, vaikea ajatella ettei olisikaan omaa blogia. Ja kiva kuulla! :)

   Poista
 7. Onnea puolivuotiaalle. Kirjablogisi osaa jo loistavasti "kävellä ja puhua" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Ja kiva kuulla, yritys ainakin on kova :)

   Poista
 8. Paljon onnea puolivuotiaalle blogillesi! Blogisi ulkonakö on selkeä, vaikka eipä vanhassakaan mielestäni vikaa ollut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Omaa silmää nykyinen miellyttää enemmän, varsinkin värien suhteen, jotka tuntuivat olevan ennen mitä sattuu eri näytöiltä katsottuna, jotenkin epämääräisiä :)

   Poista
 9. Onnittelut puolivuotiaalle! Bloggaaminen on tosiaan ihan mielekästä puuhaa. Kivan olonen tämä uusi ulkoasu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No niin se kyllä on, hyvä että uskalsin kovan pohdinnan jälkeen aloittaa. Ja kiva kuulla! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3