3. heinäkuuta 2015

Kesäkuun kooste

Ja niin on jo kesäkuu mennyt! Kamalaa miten nopeasti aika kuluu. Suorastaan pelottavaa. Kesäkuu oli kuitenkin ihan kiva kuukausi. Alkukuusta sain ensimmäisen kummilapseni ihanien ristiäisten myötä, ja pian sen jälkeen olikin jo juhannus jolloin matkustin jälleen Keski-Suomeen kotikonnuille. Reissuun en varannut mukaan muuta kuin Moranin kirjan, jonka luinkin yllättävän nopeasti. Hetken ehdin jo voivotella kun en ottanut muita kirjoja mukaan, kunnes tosiaan muistin että minulla on Sielut kulkevat sateessa e-kirjana, ja aloitinkin sitä jo siis siellä, ja luin sen loppuun maratonin aikana.


Näiden reissujen myötä lukeminen olikin alkukuun kovin vähäistä, ei tuntunut olevan aikaa sellaiselle. Onneksi vaikka luettuna oli vasta kaksi kirjaa, osasin odottaa että viimeistään kesälukumaratonin myötä luettujen määrä nousisi. Ja nousihan se! Ihan hyvä määrä siis luettuja tässä kuussa, ottaen huomioon että tosiaan suurimman osan luin vuorokauden sisällä.

Sain myös Goodreadsin vuoden lukuhaasteen jo täyteen, olin nähtävästi hieman aliarvioinut suoritustani kun puolessa välissä vuotta saan sen jo suoritettua. Nostin nyt haastetta melkein puolella ylöspäin, toivotaan että lukuinto kestää! 


Kesäkuussa luin 8 kirjaa:

Neljä kotimaista ja ulkomaista kirjaa
Neljä kirjaa sekä naisilta että miehiltä
Yhden englanniksi
Kaksi e-kirjaa
Kolme sarjakuvaa
Kolme kirjastonkirjaa
Kaksi Finlandia junior-palkittua kirjaa 
 + Kaksi novellia


Luetut:

Maria Turtschaninoff: Maresi: Punaisen luostarin kronikoita (213 s.)
Caitlin Moran: Näin minusta tuli tyttö (360 s.)
Reetta Niemensivu: Aavepianisti ja muita kertomuksia (40 s.)
Vilja-Tuulia Huotarinen: Valoa valoa valoa (175 s.)
Mathias Malzieu: Sydämen mekaniikka (221 s.)
Yong-Deuk Kwon: Yölinja (28 s.)
Pasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa (514 s.)
Joe Hill, Gabriel Rodríguez: Locke & Key, Vol. 1: Welcome to Lovecraft (171 s.) 
 + Claire Castillon: Äidin pikku pyöveli (kaksi novellia, 19 s.)

Yhteensä: 1741 sivua

Kesäkuuhun sisältyi monta hyvää kirjaa, kuten myös muutama ei-niin-hyvä kirjakin. Maresi, Näin minusta tuli tyttö ja Sielut kulkevat sateessa olivat kaikki todella hyviä kirjoja, kuukauden parhaimmistoa. Kaikki nostattivat ajatuksia ja viihdyttivät. Sarjakuvat eivät pettäneet taaskaan, ja erityisesti pidin kauhusarjakuvasta Locke & Key. Lukumaratonin aikana lukemani Valoa valoa valoa ja Sydämen mekaniikka sen sijaan jättivät aika kylmäksi, eivätkä oikein tarjonneet minulle mitään. Huotarisen kirjasta olisin halunnut pitää, mutta kirjoitustyyli ei tällä kertaa oikein napannut. 


Kirjahyllyn uutuudet:


Caitlin Moran: Näin minusta tuli tyttö
Jane Austen: Kasvattitytön tarina
Chimamanda Ngozi Adichie: Puolikas keltaista aurinkoa
Colleen McCullough: Troijan laulu
Väritä itsellesi mielenrauhaa
Ali Smith: Oli kerran kello nolla


Näistä Moranin kirjan voitin Marika Oksan arvonnasta. Seuraavat kolme listassa löytyi saman päivän aikana kirpparilta muutaman euron hintaan. Mielenrauhaa värityskirjan ostin itselleni pitkän odotuksen ja pohdinnan jälkeen (pitäisikö siitä tehdä oma postaus?), ja Oli kerran kello nolla löytyi muutamalla eurolla kirjakaupan alesta.

Hieman alkaa olla kirjahyllyssä jo ahdasta, ja sen vuoksi olenkin hienovaraisesti karsinut sieltä joitain teoksia pois. Lähinnä sellaisia jotka ovat istuneet siellä jo parhaimmillaan vuosia ja joita en vieläkään ole lukenut eikä enää kiinnostakaan, tai sitten vaan sellaisia jotka oli ihan ok kirjoja, mutta joita en oikeastaan välttämättä halua enää hyllyyni. Tykkään tehdä ennemmin tilaa sellaisille kirjoille joita todella rakastan, tai uusille mielenkiintoisille kirjoille jotka todella tekee mieli lukea. Osa kirjoista menee varmaan suoraan kirjaston vaihtolaariin, osan voisi joskus laittaa vaikka kirpparille myyntiin.

Kivaa kesän jatkoa kaikille ja hyviä lukukelejä!

6 kommenttia:

 1. Sääli, ettet pitänyt Huotarisesta, minulle se oli hieno lukukokemus. Puolikas keltaista aurinkoa on yksi parhaista koskaan lukemistani kirjoista, joten odotan innolla, mitä siitä pidät 😊 Ja ah, värityskirjat! Ne ansaitsevat ehdottomasti oman postauksen 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että maraton hieman vaikutti asiaan, Huotarisen kirjaa olisi ehkä pitänyt lukea hieman hitaammalla tahdilla. Puolikas keltaista aurinkoa on kiinnostanut jo pitkään, toivottavasti pääsen pian sen kimppuun :) Ja värityskirjat on kyllä ihania, täytyy joku päivä naputella niistä postausta.

   Poista
 2. Oli kerran kello nolla <3 Minullakin hyllyssä odottaisi Puolika keltaista aurinkoa. Voisi varmaan lukea nyt kesän aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luotan kirjamakuusi sen verran että uskalsin napata Oli kerran kello nollan mukaan kirjakaupasta :) Tarkoitus olisi lukea se tässä piakkoin. Puolikas keltaista aurinkoa sopii kyllä varmasti kesälukemiseksi, täytyy katsoa jos itsekin kerkeäisi sen vielä ahmaista :)

   Poista
 3. Puolikas keltaista aurinkoa odottelee minullakin hyllyssä. Löysin sen kirjaston vaihtohyllystä mutta eipä ole tullut luettua. Olipa kerran -kirja jäi minulla kesken, en jaksanut ollenkaan sen tyylilajia, joka taisi olla liikaa minun keskittymiskyvylleni. Kiva kuulla, mitä pidät kirjasta jos ehdit sen pariin ja bloggailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä iskeekö Oli kerran kello nollan tyyli minuun, en ole ennen lukenut Ali Smithiltä mitään joten en edes tiedä mitä odottaa. Toivoisin kovasti kyllä että iskisi, kirja kuulostaa mielenkiintoiselle ja hyvälle. Kerron mielipiteeni jahka sen lukaisen! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3